X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Gin mówił że jak skończę 36 tydzień to już będzie donoszona i mały już nie będzie zaliczał się do wcześniaków:)
    Ano jak tak mówi to pewnie tak jest :-)

Ja mam teoretycznie termin na 2 lutego :D z om niby na 22 stycznia, ale tego nawet nie biorę pod uwagę, bo miałam owulke po 20 dc :-)

KlaudysSuper, ze mały postanowił jednak zmienić pozycję. Jednak te dzieciaki wiedza co robią :D

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim!! Wielkie gratulacje! W końcu kochana! oby teraz na długo <3

Klaudyś widzisz, mówiłam, że jeszcze się przekręci <3

Dusia, moja mam pipi a i tak potrafi siknąć tak mocno że mnie obsika haha :D Co prawda do twarzy nie doleci, ale wysoko potrafi strzelić :D

Sandrula <3 niby medycznie musi być skończone 37 tyg żeby było dzidzi donoszone, ale od skonczonego 36 tyg już w każdym szpitalu przyjmują porody bo dzidzi nie wymagają specjalnych sprzętów :) Tak mi się wydaje, pewnie o to chodziło.

U nas kiepsko było wczoraj. Małej zaczęło ropieć oczko bardzo, łzy ciekły po policzkach, w ogóle nie spływały do kanalików i chyba się jej przypchały. Dzisiaj musiałam ją zabrać sama do lekarza, bo mąż w pracy. Kręgosłup mi kiedyś chyba pęknie, bo ona już ciężka jest :( czasami nie daję rady jej podnieść z wózka albo odłożyć, bo muszę się schylić z nią :( masakra.. no w każdym razie dostałyśmy kropelki, ale dzisiaj już i tak jest dużo lepiej więc zastanawiam się czy w ogóle ją faszerować lekami czy po prostu przemywać i zobaczyć za jakieś dwa dni.

Mówiłam Wam, że wybralismy datę chrztu? 4 luty. Dzisiaj przyszły zaproszenia, zapłaciłam już zaliczkę dla fotografa, bo nie zrobiliśmy jej sesji noworodkowej to postanowiliśmy żeby miała profesjonalne zdjęcia z chrztu. Teraz właśnie śpiocha moja Kluseczka, a ostatnio nie chciała w ogóle drzemać w ciągu dnia, dlatego długo mnie nie było :( Dzisiaj też ładnie spała w nocy, od 23 do 5, wstała zjadła i o 6 już zasnęła na kolejne 3h :) w końcu się wyspałam!! <3

Duśka;), sandrula, Kim87, emidomi, Evelin lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
    No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p

Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/ :(
    Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ... :(

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
    No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p

Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)
    No co Ty mówisz? Ja byłam pewna że skończone 37 pokazuje.. Za dawno temu rodziłam haha :D w każdym razie u mnie w szpitalu i w szpitalu w którym byłam uznawali dopiero skończone 37

Dusia, masakra jakaś! My już byliśmy chyba 5 razy u lekarza i nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam wręcz przeciwnie. Zawsze jesteśmy bardzo miło przyjęte itd

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Poczułam ruchy! To na pewno było to, takie lekkie mizianie, jakby drapanie od środka, to po prostu nie mogło być nic innego <3

Gratuluje kochana <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Heeej! :)
    Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawić :) ogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p

Powodzenia kochanie ! :* :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb1239d4af15.jpg

1,5 cm szczęścia <3
    Serducho jak dzwon, ciąża o 3 dni młodsza co mi idealnie potwierdza moją owu w 17 dc.
    Wizyta z 9 przełożona na 23, tydzień po badaniach prenatalnych.
    Dostałam dodatkowo 3x1 Duphaston.

Ufffffffff

Pieknie Ola <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wszystko ok :-) Młoda wazy już ponad 2600 g :D gin w czasie badanie stwierdził, że szyjka już zaczyna się skaracac i powiedział, ze glowka już napiera - cokolwiek to znaczy :D lozysko ma już 2 stopień dojrzałości, czyli już zaczyna się starzec. Według niego 2, 3 tygodnie i powinnam urodzić. W przyszłym tygodniu jadę do szpitala, żeby zrobić wymaz GBS'A.
    Trochę zaczynam panikowac, bo ja nawet torby nie mam spakowanej. Boże jeszcze chwila i będę rodzić - masakra :O

Wchodze tu po nieobecnosci i takie dobre wiadomosci :) jak ten czas,leci :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Piękny fasol <3
    My konczylismy ostatnimi dniami wyprawkę bo już ciągle zmęczona a co dopiero potem jeszcze tylko wózek i materac :) Matko ile tego prania i prasowania porażka :(

Hej Laska :*
    Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i piore :)

worldbyme lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej Dziewczynki :)

Cherry piękna fasolka :*
    Nats gratulacje udanej wizyty :) No cóż tak to już jest ze ciąża się kończy porodem, inaczej się nie da :P :*

My mamy za sobą pierwszy spacer :D Chyba mały uwielbia spacerki w chłodek bo jak tylko ruszyłam to zasnął a po powrocie była awantura :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04c6e35ef9b.jpg

Sliczny ! <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Dziewczęta ja Was nadrobię pozniej szybko zaraportuje wizytę :)

Bobo slicznie rośnie <3 juz 11cm człowieka. Wszystko dobrze, lekarz stwierdził ze bardzo "żywotne" dzieciątko :) pięknie fikało fikołki :)
    No i prawdopodobnie chłopczyk, ale mowi żebyśmy sie jeszcze nie przywiązywali na 100%.

Następna wizyta 27.01, połówkowe 13.02 :)

Ines, cudownie :*
    Co do pytania o szyjke, to co wizyte i bada , a teraz mam juz co 3tyg :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Cherry siusior to nic strasznego :D Da sie okiełznać, też sie balam na poczatku ale nie tak łątwo zepsuć :P W razie czego służe poradą ;)

Chetnie tez bede pytac :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone :)
    A więc Krasnalek waży 2300 kolejna wizyta 24.01 Termin na 14.02 i uwaga główka poszła w dol szyjka się skróciła ale jeszcze zamknięta.
    Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnie :)

Klaudia <3 <3 <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/ :(
    Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ... :(

Nie chcialam polubic..
    Co za ludzie.. :/
    Brak slow..
    Nie denerwuj sie :*
    Chociaz zareagowalabym podobnie :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Przepraszam za nie obecnosci..
    Troszke zajeta bylam..
    Pozatym dopadla mnie bezsennosc, jak widać podczytalam kilka dni , ktore pisalyscie :) polubilam , zeby nie bylo :) no i co moge napisac ? Że witam sie w Nowym Roku <3
    Tym wymarzonym 2017!!! :)
    Zobaczymy swoje malenstwa :* <3

Ja dzis jestem po wizycie :)
    Wszystko jest okey :)
    Kuba wazy juz 1,10kg <3
    Moja waga idzie znacznie mniej niz wcześniej, z czego jestem zadowolona i czuje sie atrakcyjna :p ale najwaziejsze że Maluch zdrowy, ruchliwy i coraz bardziej robiac wyprawke, ogladajac te malutkie ciuszki Go kocham <3
    Tak bardzo chce juz tego porodu..
    Zaczelo do mnie docierac ze zostalo 2,5 miesiaca :) osobiscie nie boje sie :) odliczam dni <3
    Niech boli.. To jest najmniej wazne :**

No i 1-w nocy, Kubie sie zalaczylo :) teraz bedzie kopal <3
    Juz raz Go nagralam :)

Buziaki dla wszystkich! :*
    W wolnej chwili bede zagladac :*
    Moj brzusio robi "pa pa" <3

19Biedroneczka91, Sylwia91, sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej Laska :*
    Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i piore :)
    Ja już mam za sobą na szczęście Ale mąż mi trochę pomógł ż prasowaniem;) powodzenia :*

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula dzieki ze choc Ty o mnie pamietasz...;) tak teraz my z Luckiem jestesmy w kolejce i to calkiem blisko bo termin mam za niecaly tydzień..;) jutro mam ktg i usg zobaczymy czy cos sie ruszylo...choc jakos mam takie przeczucie ze w terminie nie urodze, totalnie nie czuje zeby cos sie dzialo..czasem bardziej mnie zaboli brzuch-ale nie wiem czy to sa przepowiadajace..mam troche wiecej wydzieliny z pochwy ale czopa rzadnego raczej nie było...z drugiej strony moja siostra nie widziala czopa...takze zobaczymy...chcialabym urodzic przed 12-ym bo do wtedy mam L4 wiec musialabym jeszcze na wizyte isc...

sandrula, worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita ciebie pominełam bo ty juz na dniach rodzisz :*
    Ale pamiętamy o tobie i mocno ci kibicujemy żeby maluszek w końcu się pojawił :*

Allmita, Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski dzis odwiedzila nas polozna i oficjalnie dobilismy do 5kg:-D az nas posadzono o niezalecone dokarmianie mm bo maly duzy jak na swoj wiek XD

Almitta trzymam kciuki za porod w terminie bo przenoszenia nie polecam:-*

Allmita, Evelin, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ