X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Gin mówił że jak skończę 36 tydzień to już będzie donoszona i mały już nie będzie zaliczał się do wcześniaków:)
    Ano jak tak mówi to pewnie tak jest :-)

Ja mam teoretycznie termin na 2 lutego :D z om niby na 22 stycznia, ale tego nawet nie biorę pod uwagę, bo miałam owulke po 20 dc :-)

KlaudysSuper, ze mały postanowił jednak zmienić pozycję. Jednak te dzieciaki wiedza co robią :D

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim!! Wielkie gratulacje! W końcu kochana! oby teraz na długo <3

Klaudyś widzisz, mówiłam, że jeszcze się przekręci <3

Dusia, moja mam pipi a i tak potrafi siknąć tak mocno że mnie obsika haha :D Co prawda do twarzy nie doleci, ale wysoko potrafi strzelić :D

Sandrula <3 niby medycznie musi być skończone 37 tyg żeby było dzidzi donoszone, ale od skonczonego 36 tyg już w każdym szpitalu przyjmują porody bo dzidzi nie wymagają specjalnych sprzętów :) Tak mi się wydaje, pewnie o to chodziło.

U nas kiepsko było wczoraj. Małej zaczęło ropieć oczko bardzo, łzy ciekły po policzkach, w ogóle nie spływały do kanalików i chyba się jej przypchały. Dzisiaj musiałam ją zabrać sama do lekarza, bo mąż w pracy. Kręgosłup mi kiedyś chyba pęknie, bo ona już ciężka jest :( czasami nie daję rady jej podnieść z wózka albo odłożyć, bo muszę się schylić z nią :( masakra.. no w każdym razie dostałyśmy kropelki, ale dzisiaj już i tak jest dużo lepiej więc zastanawiam się czy w ogóle ją faszerować lekami czy po prostu przemywać i zobaczyć za jakieś dwa dni.

Mówiłam Wam, że wybralismy datę chrztu? 4 luty. Dzisiaj przyszły zaproszenia, zapłaciłam już zaliczkę dla fotografa, bo nie zrobiliśmy jej sesji noworodkowej to postanowiliśmy żeby miała profesjonalne zdjęcia z chrztu. Teraz właśnie śpiocha moja Kluseczka, a ostatnio nie chciała w ogóle drzemać w ciągu dnia, dlatego długo mnie nie było :( Dzisiaj też ładnie spała w nocy, od 23 do 5, wstała zjadła i o 6 już zasnęła na kolejne 3h :) w końcu się wyspałam!! <3

Duśka;), sandrula, Kim87, emidomi, Evelin lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
    No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p

Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/ :(
    Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ... :(

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
    No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p

Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)
    No co Ty mówisz? Ja byłam pewna że skończone 37 pokazuje.. Za dawno temu rodziłam haha :D w każdym razie u mnie w szpitalu i w szpitalu w którym byłam uznawali dopiero skończone 37

Dusia, masakra jakaś! My już byliśmy chyba 5 razy u lekarza i nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam wręcz przeciwnie. Zawsze jesteśmy bardzo miło przyjęte itd

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Poczułam ruchy! To na pewno było to, takie lekkie mizianie, jakby drapanie od środka, to po prostu nie mogło być nic innego <3

Gratuluje kochana <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Heeej! :)
    Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawić :) ogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p

Powodzenia kochanie ! :* :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb1239d4af15.jpg

1,5 cm szczęścia <3
    Serducho jak dzwon, ciąża o 3 dni młodsza co mi idealnie potwierdza moją owu w 17 dc.
    Wizyta z 9 przełożona na 23, tydzień po badaniach prenatalnych.
    Dostałam dodatkowo 3x1 Duphaston.

Ufffffffff

Pieknie Ola <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wszystko ok :-) Młoda wazy już ponad 2600 g :D gin w czasie badanie stwierdził, że szyjka już zaczyna się skaracac i powiedział, ze glowka już napiera - cokolwiek to znaczy :D lozysko ma już 2 stopień dojrzałości, czyli już zaczyna się starzec. Według niego 2, 3 tygodnie i powinnam urodzić. W przyszłym tygodniu jadę do szpitala, żeby zrobić wymaz GBS'A.
    Trochę zaczynam panikowac, bo ja nawet torby nie mam spakowanej. Boże jeszcze chwila i będę rodzić - masakra :O

Wchodze tu po nieobecnosci i takie dobre wiadomosci :) jak ten czas,leci :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Piękny fasol <3
    My konczylismy ostatnimi dniami wyprawkę bo już ciągle zmęczona a co dopiero potem jeszcze tylko wózek i materac :) Matko ile tego prania i prasowania porażka :(

Hej Laska :*
    Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i piore :)

worldbyme lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej Dziewczynki :)

Cherry piękna fasolka :*
    Nats gratulacje udanej wizyty :) No cóż tak to już jest ze ciąża się kończy porodem, inaczej się nie da :P :*

My mamy za sobą pierwszy spacer :D Chyba mały uwielbia spacerki w chłodek bo jak tylko ruszyłam to zasnął a po powrocie była awantura :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04c6e35ef9b.jpg

Sliczny ! <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Dziewczęta ja Was nadrobię pozniej szybko zaraportuje wizytę :)

Bobo slicznie rośnie <3 juz 11cm człowieka. Wszystko dobrze, lekarz stwierdził ze bardzo "żywotne" dzieciątko :) pięknie fikało fikołki :)
    No i prawdopodobnie chłopczyk, ale mowi żebyśmy sie jeszcze nie przywiązywali na 100%.

Następna wizyta 27.01, połówkowe 13.02 :)

Ines, cudownie :*
    Co do pytania o szyjke, to co wizyte i bada , a teraz mam juz co 3tyg :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Cherry siusior to nic strasznego :D Da sie okiełznać, też sie balam na poczatku ale nie tak łątwo zepsuć :P W razie czego służe poradą ;)

Chetnie tez bede pytac :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone :)
    A więc Krasnalek waży 2300 kolejna wizyta 24.01 Termin na 14.02 i uwaga główka poszła w dol szyjka się skróciła ale jeszcze zamknięta.
    Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnie :)

Klaudia <3 <3 <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/ :(
    Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ... :(

Nie chcialam polubic..
    Co za ludzie.. :/
    Brak slow..
    Nie denerwuj sie :*
    Chociaz zareagowalabym podobnie :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Przepraszam za nie obecnosci..
    Troszke zajeta bylam..
    Pozatym dopadla mnie bezsennosc, jak widać podczytalam kilka dni , ktore pisalyscie :) polubilam , zeby nie bylo :) no i co moge napisac ? Że witam sie w Nowym Roku <3
    Tym wymarzonym 2017!!! :)
    Zobaczymy swoje malenstwa :* <3

Ja dzis jestem po wizycie :)
    Wszystko jest okey :)
    Kuba wazy juz 1,10kg <3
    Moja waga idzie znacznie mniej niz wcześniej, z czego jestem zadowolona i czuje sie atrakcyjna :p ale najwaziejsze że Maluch zdrowy, ruchliwy i coraz bardziej robiac wyprawke, ogladajac te malutkie ciuszki Go kocham <3
    Tak bardzo chce juz tego porodu..
    Zaczelo do mnie docierac ze zostalo 2,5 miesiaca :) osobiscie nie boje sie :) odliczam dni <3
    Niech boli.. To jest najmniej wazne :**

No i 1-w nocy, Kubie sie zalaczylo :) teraz bedzie kopal <3
    Juz raz Go nagralam :)

Buziaki dla wszystkich! :*
    W wolnej chwili bede zagladac :*
    Moj brzusio robi "pa pa" <3

19Biedroneczka91, Sylwia91, sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej Laska :*
    Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i piore :)
    Ja już mam za sobą na szczęście Ale mąż mi trochę pomógł ż prasowaniem;) powodzenia :*

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula dzieki ze choc Ty o mnie pamietasz...;) tak teraz my z Luckiem jestesmy w kolejce i to calkiem blisko bo termin mam za niecaly tydzień..;) jutro mam ktg i usg zobaczymy czy cos sie ruszylo...choc jakos mam takie przeczucie ze w terminie nie urodze, totalnie nie czuje zeby cos sie dzialo..czasem bardziej mnie zaboli brzuch-ale nie wiem czy to sa przepowiadajace..mam troche wiecej wydzieliny z pochwy ale czopa rzadnego raczej nie było...z drugiej strony moja siostra nie widziala czopa...takze zobaczymy...chcialabym urodzic przed 12-ym bo do wtedy mam L4 wiec musialabym jeszcze na wizyte isc...

sandrula, worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita ciebie pominełam bo ty juz na dniach rodzisz :*
    Ale pamiętamy o tobie i mocno ci kibicujemy żeby maluszek w końcu się pojawił :*

Allmita, Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski dzis odwiedzila nas polozna i oficjalnie dobilismy do 5kg:-D az nas posadzono o niezalecone dokarmianie mm bo maly duzy jak na swoj wiek XD

Almitta trzymam kciuki za porod w terminie bo przenoszenia nie polecam:-*

Allmita, Evelin, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ