Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrula wrote:Gin mówił że jak skończę 36 tydzień to już będzie donoszona i mały już nie będzie zaliczał się do wcześniaków:)
Ja mam teoretycznie termin na 2 lutegoz om niby na 22 stycznia, ale tego nawet nie biorę pod uwagę, bo miałam owulke po 20 dc
KlaudysSuper, ze mały postanowił jednak zmienić pozycję. Jednak te dzieciaki wiedza co robiąEvelin lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Kim!! Wielkie gratulacje! W końcu kochana! oby teraz na długo
Klaudyś widzisz, mówiłam, że jeszcze się przekręci
Dusia, moja mam pipi a i tak potrafi siknąć tak mocno że mnie obsika hahaCo prawda do twarzy nie doleci, ale wysoko potrafi strzelić
Sandrulaniby medycznie musi być skończone 37 tyg żeby było dzidzi donoszone, ale od skonczonego 36 tyg już w każdym szpitalu przyjmują porody bo dzidzi nie wymagają specjalnych sprzętów
Tak mi się wydaje, pewnie o to chodziło.
U nas kiepsko było wczoraj. Małej zaczęło ropieć oczko bardzo, łzy ciekły po policzkach, w ogóle nie spływały do kanalików i chyba się jej przypchały. Dzisiaj musiałam ją zabrać sama do lekarza, bo mąż w pracy. Kręgosłup mi kiedyś chyba pęknie, bo ona już ciężka jestczasami nie daję rady jej podnieść z wózka albo odłożyć, bo muszę się schylić z nią
masakra.. no w każdym razie dostałyśmy kropelki, ale dzisiaj już i tak jest dużo lepiej więc zastanawiam się czy w ogóle ją faszerować lekami czy po prostu przemywać i zobaczyć za jakieś dwa dni.
Mówiłam Wam, że wybralismy datę chrztu? 4 luty. Dzisiaj przyszły zaproszenia, zapłaciłam już zaliczkę dla fotografa, bo nie zrobiliśmy jej sesji noworodkowej to postanowiliśmy żeby miała profesjonalne zdjęcia z chrztu. Teraz właśnie śpiocha moja Kluseczka, a ostatnio nie chciała w ogóle drzemać w ciągu dnia, dlatego długo mnie nie byłoDzisiaj też ładnie spała w nocy, od 23 do 5, wstała zjadła i o 6 już zasnęła na kolejne 3h
w końcu się wyspałam!!
Duśka;), sandrula, Kim87, emidomi, Evelin lubią tę wiadomość
-
Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p
Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/
Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ...Evelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
sandrula wrote:Sylwus super że mała już coraz lepiej śpi:*
No rośnie wam tą córeczka to i coraz ciezsza:p
Co do tych tygodni to nawet na belly dzisiaj czytałam że rozpoczety 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona:)w każdym razie u mnie w szpitalu i w szpitalu w którym byłam uznawali dopiero skończone 37
Dusia, masakra jakaś! My już byliśmy chyba 5 razy u lekarza i nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam wręcz przeciwnie. Zawsze jesteśmy bardzo miło przyjęte itd -
sandrula wrote:Heeej!
Ja już po wizycie. Szyjka z 1 cm zrobila się 0,5 cm.. rozluzniona i ujście jest tak,że palec by wszedl spokojnie. . Mam się oszczędzać jeszcze ten tydzień i brać leki a po tygodniu odstawićogólnie to mam się cieszyć ze dotrwalam do 36 tygodnia:D teraz to jak tylko szyjka dostanie mocniejszych skurczy to jak to lekarz powiedział, ,pojdzie raz dwa":p
Powodzenia kochanie ! :* :* -
Cherry_Blossom wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb1239d4af15.jpg
1,5 cm szczęścia
Serducho jak dzwon, ciąża o 3 dni młodsza co mi idealnie potwierdza moją owu w 17 dc.
Wizyta z 9 przełożona na 23, tydzień po badaniach prenatalnych.
Dostałam dodatkowo 3x1 Duphaston.
Ufffffffff
Pieknie Ola -
Nats wrote:Wszystko ok
Młoda wazy już ponad 2600 g
gin w czasie badanie stwierdził, że szyjka już zaczyna się skaracac i powiedział, ze glowka już napiera - cokolwiek to znaczy
lozysko ma już 2 stopień dojrzałości, czyli już zaczyna się starzec. Według niego 2, 3 tygodnie i powinnam urodzić. W przyszłym tygodniu jadę do szpitala, żeby zrobić wymaz GBS'A.
Trochę zaczynam panikowac, bo ja nawet torby nie mam spakowanej. Boże jeszcze chwila i będę rodzić - masakra
Wchodze tu po nieobecnosci i takie dobre wiadomoscijak ten czas,leci :*
-
worldbyme wrote:Piękny fasol
My konczylismy ostatnimi dniami wyprawkę bo już ciągle zmęczona a co dopiero potem jeszcze tylko wózek i materacMatko ile tego prania i prasowania porażka
Hej Laska :*
Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i pioreworldbyme lubi tę wiadomość
-
Duśka;) wrote:Hej Dziewczynki
Cherry piękna fasolka :*
Nats gratulacje udanej wizytyNo cóż tak to już jest ze ciąża się kończy porodem, inaczej się nie da
:*
My mamy za sobą pierwszy spacerChyba mały uwielbia spacerki w chłodek bo jak tylko ruszyłam to zasnął a po powrocie była awantura
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d04c6e35ef9b.jpg
Sliczny !
-
ines. wrote:Dziewczęta ja Was nadrobię pozniej szybko zaraportuje wizytę
Bobo slicznie rośniejuz 11cm człowieka. Wszystko dobrze, lekarz stwierdził ze bardzo "żywotne" dzieciątko
pięknie fikało fikołki
No i prawdopodobnie chłopczyk, ale mowi żebyśmy sie jeszcze nie przywiązywali na 100%.
Następna wizyta 27.01, połówkowe 13.02
Ines, cudownie :*
Co do pytania o szyjke, to co wizyte i bada , a teraz mam juz co 3tyg -
KlaudyŚ wrote:Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone
A więc Krasnalek waży 2300 kolejna wizyta 24.01 Termin na 14.02 i uwaga główka poszła w dol szyjka się skróciła ale jeszcze zamknięta.
Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnie
Klaudia -
Duśka;) wrote:A my się dziś z mężem tak wkurzyliśmy w przychodni, że zabraliśmy z niej papiery i przenosimy sie do innej ! Pojechalismy na wizyte ktora umowilismy uwaga 3 tygodnie temu i okazało sie, że Pani pediatra zmienila po nowym roku godziny przyjec i mamy sie zjawić za tydzien o 9 bo dziś nas juz nie przyjmie ... Po prostu śmieszne... Ciągnąć niemowle przez pół miasta w zime po to zeby klamke pocałować , a przecież można było poinformować ;/
Teraz szukam informacji gdzie można oficjalną skarge na takie coś zlożyć, bo płazem nie puszcze ...
Nie chcialam polubic..
Co za ludzie..
Brak slow..
Nie denerwuj sie :*
Chociaz zareagowalabym podobnie :* -
Witam.
Przepraszam za nie obecnosci..
Troszke zajeta bylam..
Pozatym dopadla mnie bezsennosc, jak widać podczytalam kilka dni , ktore pisalysciepolubilam , zeby nie bylo
no i co moge napisac ? Że witam sie w Nowym Roku
Tym wymarzonym 2017!!!
Zobaczymy swoje malenstwa :*
Ja dzis jestem po wizycie
Wszystko jest okey
Kuba wazy juz 1,10kg
Moja waga idzie znacznie mniej niz wcześniej, z czego jestem zadowolona i czuje sie atrakcyjna :p ale najwaziejsze że Maluch zdrowy, ruchliwy i coraz bardziej robiac wyprawke, ogladajac te malutkie ciuszki Go kocham
Tak bardzo chce juz tego porodu..
Zaczelo do mnie docierac ze zostalo 2,5 miesiacaosobiscie nie boje sie
odliczam dni
Niech boli.. To jest najmniej wazne :**
No i 1-w nocy, Kubie sie zalaczyloteraz bedzie kopal
Juz raz Go nagralam
Buziaki dla wszystkich! :*
W wolnej chwili bede zagladac :*
Moj brzusio robi "pa pa"19Biedroneczka91, Sylwia91, sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
Evelin wrote:Hej Laska :*
Rozumiem Cie doskonale, ja tez zaczynam od jutra powoli konczyc wyprawke, czekamy za komoda dla malucha i pioreEvelin lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Sandrula dzieki ze choc Ty o mnie pamietasz...
tak teraz my z Luckiem jestesmy w kolejce i to calkiem blisko bo termin mam za niecaly tydzień..
jutro mam ktg i usg zobaczymy czy cos sie ruszylo...choc jakos mam takie przeczucie ze w terminie nie urodze, totalnie nie czuje zeby cos sie dzialo..czasem bardziej mnie zaboli brzuch-ale nie wiem czy to sa przepowiadajace..mam troche wiecej wydzieliny z pochwy ale czopa rzadnego raczej nie było...z drugiej strony moja siostra nie widziala czopa...takze zobaczymy...chcialabym urodzic przed 12-ym bo do wtedy mam L4 wiec musialabym jeszcze na wizyte isc...
sandrula, worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Mamuski dzis odwiedzila nas polozna i oficjalnie dobilismy do 5kg:-D az nas posadzono o niezalecone dokarmianie mm bo maly duzy jak na swoj wiek
Almitta trzymam kciuki za porod w terminie bo przenoszenia nie polecam:-*Allmita, Evelin, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm