Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej babeczki!
Ines super że wszystko ok:*
Nats ja niby w biodrach szeroka a i tak sram w majty tak jak Ty:p no ale tyle kobiet urodziło a my nie damy rady?
Caro kochana mam nadzieję że w tym nowym roku zagościsz tu na dobre
A ja wczoraj od godziny 16.00 miałam masakre. .nie wiem czy to zatrucie czy jakaś jednodniowka ale wisialam nad kibelkiem pierwszy raz w tej ciąży. .lepiej późno niż wcale haha:D
Ogolnie pół nocy nie przespanej, potem po 20.00 byłam ostatni raz, po kilku godzinach nawet zjadłam kromeczke chleba no ale niestety o 3.00 wszystko zwrocilam. .od tamtej pory cisza więc mam nadzieję że dziś w sylwestra nie będę się męczyć
Mąż pytał farmaceutki i dała mu smecte,no ale co wypilam to leciało. .
Ogólnie to mój mąż stanął na wysokości zadanianon stop przychodził do sypialni gdzie leżałam, sprawdzal czy wszystko ok,przynosil herbatki:D aż się człowiekowi robi cieplej na sercu
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Niech się spełnią świąteczne życzenia:
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią wszystkie one krok po kroku,
tego życzę w Nowym Roku.
Dosiego roku Kochane :* I zdrowych maluszków !bita_smietana, Sylwia91, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
i my życzymy wszystkim szczęśliwego nowego roku, spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia dla całej rodziny, a szczególnie dla maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku
mój mały chomiczek pozdrawia wszystkie ciocie :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a29375375cdf.jpg
udanych wizyt gratuluję!
Caro, Skarbie, czekamy na Ciebie tutaj cały czas, już niedługo, zobaczysz:*
Jeju dziewczyny, zaraz rodzicie! Ale szybko zleciało! Allmita, Sandrula! wow!Duśka;), worldbyme, 19Biedroneczka91, sandrula, Allmita, bita_smietana, misiaq, Caro, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie i przyszłe mamusie jak się czujecie w nowym roku.
U nas to spiaco chociaż synuś jest bardzo aktywny od wczoraj wygina się w prawo i w lewo a najgorsze jest to ze leży sobie poprzecznie i kopniaki dostaje z obu stron brzucha.
Któraś się rozpakowala juz czy nadal czekamy na kolejnego skarbaEvelin lubi tę wiadomość
-
Ja się czuje strasznie chyba mam jakieś skurcze bóle brzucha i wymiotuje07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Klaudys teraz niby ja w kolejce...
ale kompletnie nie czuje ze to JUZ..
mysle ze sytuacja mnie triche zaskoczy...oczywiscie jestem spakowana i takie tam, ale w domu mamy jeszcze troche do zrobienia przed małym, wiec fajnie by bylo jakby sie bardzo nie spieszyl..
termin mam niby na 9-ego ale obstawiam 11,12- wtedy jest pełnia..
ponoć to sie sprawdza...a jesli wczesniej mnie zaskoczy to obstawiam 7 styczen(wtedy sa imieniny Lucjana, siostry chlopak urodzil sie w swoje imieniny), hehe zobaczymy co wyjdzie z moich przewidywań..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 16:39
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:World wez sobie moze no-spe....takie skurcze moga byc niebezpieczne07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
ines. wrote:A tak jeszcze pytanko, czy wasi lekarze badają ginekologicznie tzn szyjka etc na kazdej wizycie?
moja ginka bardzo lubi badać szyjkęostatnio poszłam na zwykłą konsultację z wynikami usg genetycznego, a ta do mnie, to co, rozbieramy się i badamy?? ja takie oczy...że jak to? jeszcze paluchy do środka
A Ona, że jest przewrażliwiona i woli zbadać, niż nie
dzisiaj właśnie się wybieramy na wizytę i depilacja
strasznie się przeziębiłam, teraz to już zwolnienie na maksa pójdzie w ruch... gdyby nie to, że moja ginka jest dopiero 23 w przychodni, to bym chyba sobie dzisiaj odpuściła, no ale...małego widziałam na początku grudnia, do tego przeziębienie, trzeba się ruszyć
Evelin lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Caro, mocno zaciskam kciuki za Ciebie kochana :* :* :* :*
Ines, gratuluje wizyty, masz fotke?
no właśnie nie ! bo mój jak sie nie upomni to nie drukuje fotek, a ja kolejny raz zaaferowana i zapomniałam poprosićale niedługo połówkowe to będę myśleć tylko o tym bo będzie na dobrym sprzęcie robione
kurde, właśnie mój 2 wizyty już szyjki nie sprawdzał i zaczyna mnie to troche niepokoić...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:
kurde, właśnie mój 2 wizyty już szyjki nie sprawdzał i zaczyna mnie to troche niepokoić...
moja mi mówiła, że szyjkę bada się w 1 trymestrze i 3, w 2 jej koledzy po fachu nie badają i mi ma dzisiaj odpuścićale czy tak będzie... ja bym z chęcią odpoczęła od tego macania
-
LILITH.P wrote:moja mi mówiła, że szyjkę bada się w 1 trymestrze i 3, w 2 jej koledzy po fachu nie badają i mi ma dzisiaj odpuścić
ale czy tak będzie... ja bym z chęcią odpoczęła od tego macania
a widzisz czyli to zapewne celowy zabiegno to mnie uspokoiłaś - dziękuję
właśnie się zorientowałam, że dziś 5ty miesiąc się zacząłmamusiu ale to leci
a ja dalej jestem na etapie - mam fasola ale fajnie, a tu ani się obejrze i do porodu, o wyprawce nawet nie zaczęłam na poważnie myślećCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:a widzisz czyli to zapewne celowy zabieg
no to mnie uspokoiłaś - dziękuję
właśnie się zorientowałam, że dziś 5ty miesiąc się zacząłmamusiu ale to leci
a ja dalej jestem na etapie - mam fasola ale fajnie, a tu ani się obejrze i do porodu, o wyprawce nawet nie zaczęłam na poważnie myśleć
ja ostatnio zakupiłam rogala do spaniaale mi dobrze... i buteleczki Tomme Tippe... mieliśmy karty podarunkowe do Empiku, trafiła się fajna promocja, a że książek ciekawych dla siebie nie znalazłam, to poszło na takie rzeczy
i Mama pokusiła się o grzechotkę i 2 zestawy body unisex
ecru z króliczkiem
i biało-zielone z jeżykami
mam nadzieję, że dzisiaj siusiak już nie będzie postawiał nic do domysłów. W sumie to uświadomiłam sobie, że dziwnie by było dowiedzieć się np. na połówkowym, lub teraz, że coś nam zniknęło
wiadomo, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że mamy synka
Evelin lubi tę wiadomość