X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, gratuluję!! :)

Kim87 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś.. Co za siostra.. Na Twoim miejscu wysłałabym chłopa żeby zabrał to łóżeczko stamtąd.. Jemu by się nie postawiła..
    No

Duśka.. Nie wiem czy to siła wczorajszego spaceru czy kropli magicznych ale Leoś pozwolił nam w nocy pospać.. Ale myślę że to krople.. Podziękować za radę.

Evelin, bita_smietana, Duśka;), Nats, Sylwia91 lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochane wpadam się pochwalić pierwszą wizyta. Moje bobo ma już niemal 1 cm. Serce ma jak dzwon i jest śliczne <3 kolejna wizyta za 2 tyg abym stresa nie miała. Dziękuję za wszystkie kciuki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/102a82298624.jpg

jaki piekny bobas <3 :D
    gratuluje Kimi i ja tam widze chlopca :D a Ty? :D

Kim87 lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no laski, ktora nastepna do rozpakowania? :P sandrula? Natsik? dajecie dziewczyny :D

ja wczoraj mialam badanie na krzywa, pani przed badaniem musiala mnie ukluc w palec, zeby zbadac poziom krwi przed calym tym badaniem :D nie chcialam jej dac tego palca na co pani "jak pani ma zamiar urodzic ? :D"

sama krzywa byla boska - moglabym pic to codziennie, az zlizywalam ostatnie kropelki tego magicznego napoju :) mial smak pomaranczowych lodow <3

evelin_a - masz paypala? przesle kase za wysylke i za pajac w gwiazdki :) no bo sie w nim zakochalam :D Gabriel jest piekny, mam nadzieje ze moj syn tez tak bedzie godnie nosil ten pajac :D

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmm Agus :D co za siostra :D ona wie, ze nie mozna wkurzac ciezarnej bo ja myszy zjedza? :D

moze to lozeczko jest tak popsute, ze jej glupio je oddac?

Duśka;), Sylwia91, Aguś77 lubią tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita smietana mowisz glukozowy szal ;)

Przypomnij sie kochana blizej terminu z wysylka moze jeszcze Gabrys raz zalozy niby rozmiar 0-3m :D

bita_smietana lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bita, a mialas jakas cytrynke? Pamietam, ze w 1 ciąży też mi smakowalo hehehe

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienko, cytrynki nie mialam ale ten roztwor byl w butelce jak od syropu i na etykiecie byly pomarancze :D i pachnialo tak mocno pomaranczami :D i no bylo przepyszne :D dodam tylko, ze pani obok chciala to wyrzygac wiec moze mam zgwalcone kubki smakowe :D

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Bita smietana mowisz glukozowy szal ;)

Przypomnij sie kochana blizej terminu z wysylka moze jeszcze Gabrys raz zalozy niby rozmiar 0-3m :D

spokojnie :) mam jeszcze czas :D niech Gabrys nosi bo slicznie w tym pajacu wyglada :)

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Aguś.. Co za siostra.. Na Twoim miejscu wysłałabym chłopa żeby zabrał to łóżeczko stamtąd.. Jemu by się nie postawiła..
    No

Duśka.. Nie wiem czy to siła wczorajszego spaceru czy kropli magicznych ale Leoś pozwolił nam w nocy pospać.. Ale myślę że to krople.. Podziękować za radę.

Ciesze sie, ze moglam pomoc:-* Dobrze ze sie wyspaliscie troche ;-)

Kimi piekny groszunio:-* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:07

WaldhauzerM, Kim87 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smietana to u Ciebie daja jakas lux smakowa glukoze :D u nas tylko przeslodzona letnia woda - bleee :D
    AgusiaMasakra z ta Twoja siostra... co za tupet. Jeszcze usunięcie ze znajomych na fb - to jakiś poziom podstwowki. W ogóle głupia sytuacja, ze się musisz o swoje rzeczy upominać. Powinna przynieść Ci to łóżeczko i jeszcze czekoladę za pożyczenie kupić. Brak słów.

Ja melduję się dalej w dwupaku i chyba jeszcze trochę tak pozostanie :D zupełnie się czuję się jakby coś się miało zaraz zacząć dziać. W czwartek wizyta u Gina to zobaczymy co powie :-)

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki! :*

Anet witamy i życzymy nudnej ciąży! :* jak samopoczucie?:)

Eveli_na Gabryś jest przesłodki! napatrzeć się nie mogę :D

Evelin ja mam dokładnie tą samą Lovelę co ty :) tylko że mam proszek i mleczko do prania :) mnie się zapach podoba, jest taki delikatny i czuć dizdziusiem :D

Agusia po prostu brak słów... sama mam pożyczone łóżeczko i liczę się z tym, że w każdej chwili kuzynka może je chcieć z powrotem ... Twoja siostra powinna być Ci wdzięczna, że w ogóle chciałaś jej je pożyczyć a nie robić teraz takie akcje...
    A ten facebook to żenada :D

Śmietana gdzie takie glukozy dają?! :D u mnie woda z cukrem, gęste i w ogóle fuj :p cieszę się, że mam to za sobą :D

Waldi super, że u Leosia już lepiej :*

A my witamy się w 39 tygodniu <3 do terminu jeszcze 2 tygodnie :D coś czuję, że chyba jeszcze będziemy przeterminowani :D
    Jak nie urodzę do 25.01 to 25 mam jeszcze iść do gina bo jeżeli rozwarcie zrobi się jeszcze większe a nie będzie skurczy to będą wywoływać poród, żeby żadna infekcja itd. się nie wdała :D woałabym bez wywoływania no ale zobaczymy co tam się wydarzy :p jak na razie tylko leciutkie skurcze przepowiadające no i pachwina dokucza jak dłużej jestem na nogach :D
    Moja mama mi wróży, że urodzę do końca tygodnia haha :D śmiałam się, że będę zbierać zakłady :D

Evelin, Aguś77 lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietana Ty to jesteś dobra he he.. Od razu człowiek weselszy.. Swoją drogą pomarańczowy smak byłby lepszy.. Mówisz smakowało. Coś w tym musi być..

Kimi gratuluję Groszka i nudnej ciąży życzę i żeby trwała do samego końca.

Nats i Sandrula czekamy kochane..

Eveli_na Gabryś boski chłopak..

Jak dorwę się do kompa to swojego wrzucę.

Kim87 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam kochane :* będę zaglądać z newsami <3

Śmietana nie mam bladego poleca. Może chłop. Poprzednio byłam przekonana ze chłop. Jakoś czułam.Teraz moja intuicja nic nie mówi. Pewnie przez szał hormonów. ;-) zmęczenie moje osiągnęło dzisiaj level hard. Nudności miewam ale bez bliskiego spotkania z muszla. Oby tak dalej. ;-)

mam skierowanie na test Pappa potem mam prenatalne u mojej lekarki. Zostałam uswiadomiona ze krzywa tez mnie czeka.
    Mam nadzieje ze skoro Bita w Luxie a ja w Belgii to tez mnie poczestuja czymś dobrym. Ale do tego jeszcze daleko. Na razie oby wyjść z 1 trym potem już jakoś damy rade.

Całuje was kochane <3 <3 <3

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Eveli_nawidziałam ten komplecik też miałam na niego chrapkę, liczyłam, że na wyprzedażach bedzie :D btw śliczny synek <3

Worldbyme jak czytam Twoje posty, że Ty już iles tygodni to mi się uświadamia, że to juz wcale nie tak daleko a ja zaraz po Tobie, aaaaaaaaaaaa <strach w oczach> :D swoją drogą jak stoisz z wyprawką? bo powinnam się za to zabrać jakiś miesiąc po Tobie :D

Kim <3 śliczna kruszyna, nawet nie wiesz jak się ciesze, że wszystko dobrze, ani sie obejrzysz i będzie miała 15 cm i dawała kopniaki po pęcherzu ;)

Śmietana jesteś pierwszą osobą, która zachęciła mnie do krzywej :D

Anet90 witamyi gratulacje :)

Aguś to jakieś jaja z tą Twoją siostrą... przynajmniej jakiś powód dlaczego nie zamierza wam oddać waszej własności? kurde skoro już nie chce oddać to przyzwoitośc nakazuje zaproponować oddanie pieniędzy.... brak słów...

Lil dalej chudniesz? no nie ja już tylko przybieram powoli... i brzuszek co raz większy.

ufff mam nadzieje, że nie zapomniałam o niczym/nikim.

a co do mnie to moje dziecko zdecydownie nie lubi detektora tętna:D nie czułam ruchów od soboty więc wczoraj chciałam go przyśledzić, serduszko miarowo w jednym miejscu, spał sobie bo zero szumów i ruchów dookoła aż tu nagle bach dostałam pierwszego porzadnego odczuwalnego kopniaka :D wprawdzie w detektor ale się liczy <3 było czuć i widać na zewnątrz, normalnie łzy w oczach...

Kim87, Aguś77 lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:):) mialam dzis polowkowe na nfz:):) dzidziuś rozwija sie dobrze. Rosnie, ma wszystko na swoim miejscu;) szyjka tez oki, 5.5 cm, lozysko na przedniej scianie ale wysoko daleko od ujscia:) tylko hemoglobina spadla i dostalam żelazo... No ale nic. Przezyjemy:D

LILITH.P, Evelin, sandrula, Sylwia91, Nats, bita_smietana, ines., Allmita lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats mam identyczną hemoglobine:D lekarz się śmiał ze mam lepszą krew na koniec ciąży niż on:D
    U mnie myślę że to dzięki świeżo wyciskanym sokom z marchewki, jablka i buraka:)

Nats lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super,że wszystko w porządku! ;*

Ines jak byłam w szpitalu to położne często miały problem z namierzeniem młodego. .zawsze gdzieś się po kątach chowal:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja mam z czego chudnąć. W ogóle słodkie mi w ciąży nie wchodzi :D jak kiedyś moglam sobie przekąsić czekoladki, tak teraz po 1 kostce mam już mdłości :D a jak zjem wieczorem to rano wc...
    Za to warzywa, owoce wcinam jak szalona :) zmuszam się do jedzenia mięsa, bo też mi nie smakuje. Nieco lepiej jest z rybami.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie moją nieobecność ale Basia miała dzisiaj szczepienie i o ile w przychodni była super dzielna tak teraz bardzo krzyczy i płacze bez opamiętania ja już nie wiem co robić. Sama sie poplakalam :( narazie zasnela.na rękach i nie zamierzam jej odkładać nawet... nie wiem jak tylko zaczyna jeść to wrzask. Może brzuch po.rotarix ją boli :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ