Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka1 wrote:36 h?!! To dopiero hardcore, mój poród od momentu zabrania na porodówkę do finału trwał 5h, może byłby szybszy ale mąż już nie mógł patrzeć jak mnie boli i wręcz wymusił na mnie znieczulenie. A ja oczywiście bohatersko się zapierałam od początku, że nie potrzebuję i dam radę. Ostatecznie myślę, że to było dobre rozwiązanie, ale podejrzewam, że moment samego porodu poszedłby szybciej kiedy jednak czułabym skurcze.
nom 36... tętno Małej zaczęło spadać i szybka decyzja o cc. Inaczej by pewnie jeszcze trzymali. -
Chyba wody mi się Sącza:)
Wczoraj gdy się położyłam,dotykam swoich spodenek od piżamy a tu mokre,wiec lecę do łazienki wkładka wilgotna ale myślę sobie może miki tak mi ucisnal pęcherz ze popuscilam.
Mówię mężowi żeby był w pelnej gotowości bo mi się zdaje że wody się Sącza.
Tenie od razu się zestresował nie wiedział co ze sobą zrobić
Ale mówię mu spokojnie wyjęłam wkładkę i po godz wróciłam do łazienki, majciochy suche wiec grzecznie poszliśmy spać.
Rano wstałam sucho to ja zadowolona dokończyłam pakować torbę do szpitala,posprzatalam idę do łazienki znowu plama, to rączek nie był sluz bo było przezroczyste, wyglądalo jak woda po zashnieciu nie było śladu.
No ale sobie myślę pewnie to nie jest to wieczorem pojechaliśmy do teściowej idę do łazienki no znowu mokre i taka sama plama.
Teraz siedzę w domku pójdę się ogarnąć i czekam na rozwój sytuacji, jak skurczy nie będzie to w pon idę NA ktg i się coś więcej dowiem .
A i dowiedziałam się od mamy ze jej tak samo wolno się saczylyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 20:35
19Biedroneczka91, Allmita lubią tę wiadomość
-
No ja ptzy moim porodzie tez bylam w takiej desperacji ze jakby mi ktos cesarke zaproponowal to od razu bym sie zgodzila....ale sama nic nie mowilam..
w sumie teraz z perspektywy czasu ciesze sie ze sie jednak cc nie skonczylo ale wtedy zgodzilabym sie na bank...czyli chyba z
tego wynika ze najgorsze sa te porody jak sie ta szyjka tak wolno rozwiera.... Ech....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Klaudys kciuki
mialas pobierany GBS? Bo z pozytywnym nie wchodzi w gre chodzenie z saczacymi wodami przez kilka dni. A jak negatywny to chyba nie ma paniki, aczkolwiek tez przedluzac chyba nie powinnas bo to jednak pecherz plodowy juz szczelny nie jest i bakterie moga wnikac.
Nats dzielna jestes!
Waldi dobrze ze cos sie wyjasnilo. Ten viburcol to homeopatyczne wyciszajace jesli dobrze pamietam. -
Hej:) my się witamy już z domku:) dzisiaj wyszliśmy:)
Co do małego. .pierwsza wspólna noc nie należała do najlepszych. .mały miał problemy ze zrobieniem kupy, strasznie się prężył i płakał. .niby nic takiego nie jadłam bo przecież dieta szpitalna to chyba wiedzą co karmiacym dac. .no ale mały jest dokarmiany mm bo mój pokarm mu nie starcza. .więc może od tego. .w końcu poszły 4 duże kupy i przespalismy w sumie od 5 do 7 rano:) za to wczoraj chyba nadrabial te noc i cały dzień był spokojny:) noc też już nam ładnie minęłaAllmita, 19Biedroneczka91, Sylwia91 lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Cherry_Blossom wrote:Bella, jak się czujesz? Kiedy wizyta?
Czuje sie dobrzeTroche jestem senna i brzuch czasem pobolewa, poza tym jest okej
Moj ginekolog jest na urlopie do 13.02. Jak wroci to zadzwonie do niej i zapytam kiedy powinnam przyjsc. Chce isc tak zeby juz cos bylo widac zeby sie nie stresowac niepotrzebnie znowu
Dzis dopiero 3tc+5
-
Sandrula, dobrze, że Wy już w domku:)
teraz mozecie się dotrzeć z synkiem
Bella to Tobie bardzo szybko test wyszedl jak dopiero czwarty tydzien a test juz 3 dni temu byl pozytywny:)
Biedroneczko bo to silna dzidziunia jest u Belli :*
Sandrula początki i u nas koszmarne byly ale bedzie tylko lepiej :*
Klaudys informuj :*
My po imprezie. Basia się darla w kosciele jakby ją kto ze skóry obdzieral. Chyba przez to ze organista tak pierdaczy robote hahah bo dopóki nie gral byla ciszanie no zartuje. Mala przehodzi skok i jest nie d odlozenia. Tylko rece i rece i placz i histeria. Wczoraj mi taki teatr odstawiła juz w domu ze sama się przestraszylam. Tak piszczala z placzem ze ledwo oddech lapala. Nie moglam sie rozebrac z sukienki żeby jej dać cyca a o to jej chodziło ale jak odkladalam to krzyk. Kazda jej zachcianke musze przewidziec bo jak kaze jej chwile zaczekac to juz awantura. Niech ten skok juz sie konczy bo chcialabym moje grzeczne dziecko odzyskac
pp chrzcinach i tej awanturze tak padla ze od 19 do 8 rano spala z przerwami na jedzenie tylko i to bez otwierania oczu nawet
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:U nas antybiotykoterapia w końcu zaczęła działać
Jutro wizyta!
Witamy w 15 tcCherry_Blossom lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Ma ktoś zamiar kupować otulacz bądź używał?
też chętnie się dowiem
Nats Ty dzielna kobieto, jeszcze raz gratuluję :* zapewne zrobiłabym to samo.
Klaudyś trzymam kciuki)
mój maluszek już daje porządne kopniaki, dziś małż wreszcie poczułjego mina szok połączone z zachwytem - bezcenny. jest tak dumny, że wszystkim w koło opowiada, że będzie miał syna
poza tym to co raz gorzej sypiam, zakup poduszki do spania jest już nieunikniony. jaki typ macie/miałyście? chyba najbardziej się do C skłaniam.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja mam C - dopoki mi jej Mąż niemalże siłą nie wcisnął nie mogłam spac i budzilam sie z kręgosłupem w stanie takim, że wstawałam jak po jakimś ciężkim wypadku drogowym. Jedna noc z tą poduszką i już było lepiej. Teraz wszystkie pozostałe poszły out i już zawsze zamierzam jej uzywac. Do spania - idealna, do ogladania tv tez bo ja mozna wygiac.... jeden z lepszych zakupów moim zdaniem
Duśka;) lubi tę wiadomość