X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A ja jestem szalona i będę szyć i kocyk i pościel. Tylko jak głupia już kilka dni szukam bawełny która by mi odpowiadała kolorystycznie i była z certyfikatem oeko. Minky oryginalne już znalazłam.

Śpiworki też kupujecie?

nie szalona tylko pełne zazdro! gdyby nie była artystyczną sierotą też bym z chęcią poszyła :D

wiesz co chyba kupię śpiworek ale taki ciut większy już bo na początku planuje rożki i otulaczek + ew kocyk. kołderkę też później myśle kupić, ale najgorzej że po prostu nie wiem co się sprawdzi więc znając siebie z przezorności będę mieć wszystko :D

mam jeszcze dylemat czy kupowąć kokon. w sypialni będzie łózeczko, w salonie kołyska. teoretycznie kokon już mi chyba niepotrzebny, ale one są takie śliczniusie... :D

Evelin lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A ja jestem szalona i będę szyć i kocyk i pościel. Tylko jak głupia już kilka dni szukam bawełny która by mi odpowiadała kolorystycznie i była z certyfikatem oeko. Minky oryginalne już znalazłam.

Śpiworki też kupujecie?

Widzialam prezent od męża więc skoro potrafisz to czemu nie :)
    Daj znać jak uszyjesz :p

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Word dziekuje za link, juz wczoraj wlasnie ten sklep znalazłam i domyslilam sie, ze tam kupowałas, jak sie dowiem jaka płeć to tez chyba tam zamówię.

worldbyme lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie nieobecnosc. JEstesmy swiezo po prZeprowadzce. Koszmar ;) a juz przeprowadzka z czworka w 24h to totalny hardcore!

Gratulacje dla swiezo upieczonej mamy :) kciuki za dziewczyny na koncowce.

Ines ja polecam kokon, ale jak wiesz sama sprzedaje wiec moze ktos pomyslec ze to taka forma reklamy. ;) ocieplane kocyki do kokonow i komplety do wozkow tez szyjemy. Nasz kokon ciagle w uzytku, w sypialni na lozku spi w kokonie, w saonie na kanapie tez. Natomiast teraz szyjemy duzy kokon do lozka 160cm dla mojej 4 latki uzaleznionej od tulenia :)

Posok82 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymam mocno kciuki.. wiesz ze u mnie tez bylo nieciekawie niedawno a teraz jakos sie poukladalo i moze cos sie uda w koncu utrzymać.. życzę Ci z calego serduszka kochana zeby sie poukladalo <3 daj koniecznie znac bo strasznie się martwię o Ciebie... wiem jak jest Ci przykro. Dopiero co urodzilas a nie masz wsparcia w osobie ktora powinna być Ci najblizsza :( tez to przerabialam.. bylam sama z dzieckiem cale dnie ehh no ju nie chce mi sie nawet o tym myśleć. Daj znac kochana <3 kciuki...

Posok wielkie gratulacje <3 czekamy na fotke i opowieści z pordowki jak dojdziesz do siebie i odpoczniecie :*

Ja w przesady nie wierze i w 9tc juz mialam w domu ubranka od ciotki po dzieciach ;)

No i trochę żalu... mam łapkę w szynach :( Basi wychodzą zęby i wszystko jest na nie, ciągle marudzi :( trzeba ją nosić a mnie boli jak cholera... niech no jej sie juz przebiją te jedynki ;(

Posok82 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki za słowa wsparacia, Dziewczyny - Wam również. Przykro to mało powiedziane, pierwszy raz w zyciu mam mega depresję, ryczę dniami i nocami i już nic nie chcę chyba.. bo po co się starałam, skoro to wszystko za mało? Wczoraj.. niewiele brakowało a już by mnie nie było. Wiem, to głupie. Wiem, mam dzieci i nie powinnam nawet myslec o takich rozwiazaniach, ale poczucie beznadziei i rozpaczy przeroslo mnie po prostu i pierwszy raz w zyciu tak postapilam. Tak wiem, kwaifikuje sie do psychologa juz pewnie, ale co to da, skoro tak naprawde jedyny problem to sprawa miedzy moim Mezem i mną i tylko on go moze rozwiazac. To straszne bo czuje sie ubezwlasnowolniona niemalze. Nie chce Meza w charakterze pomocy domowej, chodzacego bankomatu itd. Chce Meza do ktorego bede sie mogla w nocy przytulic i czuc sie bezpiecznie. I w tym problem wlasnie. A wczoraj... wczoraj stwierdził ze skoro ja nie chce czekac dluzej, to dla mojego dobra powinnismy sie rozstac. Koniec koncow uratowal mnie... nadal jestesmy razem, ale sytuacja moze sie ustabbilizowac dopiero po Wielkanocy - takiego terminu zażądał i co ja moglam... olac, albo resztka sił zawalczyc. Mam tylko nadzieje ze nie kaze mi na siebie czekac dluzej i ze kolejny raz nie zawiedzie...i ze wystarczy mi sił, bo sama sie juz boję wlasnej rozpaczy.. Jest jeszcze wersja taka ze wyladuje w szpitalu, bo z dnia na dzien stan mojego serca sie pogarsza... tylko co mi po leczeniu jak dopoki nie bede Meza miec tak jak powinnam miec juz dawno, to moj stan sie nie poprawi. I tyle...

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a co sie stało w łapkę?

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ogarnij priv... wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciółek

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w lapke.. od noszenia klocka malego cos mi sie stalo no i jest coraz gorzej. Boli i najgorzej to w niedziele bylo jak gralam dlatego bylam u lekarza i mam oszczędzać reke i w stabilizatorze z szynami nosic

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A w lapke.. od noszenia klocka malego cos mi sie stalo no i jest coraz gorzej. Boli i najgorzej to w niedziele bylo jak gralam dlatego bylam u lekarza i mam oszczędzać reke i w stabilizatorze z szynami nosic
    O nie najgorzej :( Biedna :* Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i szybko przeszło

Sylwia91 lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Wybaczcie nieobecnosc. JEstesmy swiezo po prZeprowadzce. Koszmar ;) a juz przeprowadzka z czworka w 24h to totalny hardcore!

Ines ja polecam kokon, ale jak wiesz sama sprzedaje wiec moze ktos pomyslec ze to taka forma reklamy. ;) ocieplane kocyki do kokonow i komplety do wozkow tez szyjemy. Nasz kokon ciagle w uzytku, w sypialni na lozku spi w kokonie, w saonie na kanapie tez. Natomiast teraz szyjemy duzy kokon do lozka 160cm dla mojej 4 latki uzaleznionej od tulenia :)

Evelina ja Ci juz kiedys pisałam żebyś mi dała linka do tych swoich śliczności ale chyba Ci umknęło ;) w każdym razie zaproszenie do przyjaciółek wisi od dawna ;)

Aguś nie wiem co Ci poradzić bo jej znam sytuacji, jedyne co moge powiedzieć to ze musisz byc silna :*

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś bądź silna kochanie.. Jak nie dla siebie to dla dzieci.. One Cię potrzebują a po każdej burzy przychodzi słońce pamiętaj o tym i o tym że nie ma problemu którego się nie da rozwiązać..
    Wierzę w Ciebie i Twoją siłę..

Aguś77 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki:*
    Aguś strasznie Ci współczuję... Mocno Cię przytulam i życzę dużo siły... Ciężko cokolwiek powiedziec... Maz powinien byc z Toba teraz... Nie możesz byc sama, jestes po porodzie, a jak Twoj stan jest tak powazny to potrzebujesz pomocy:*:* ja w kazdym razie przytulam i wspieram:*:*
    Sylwia to oszczedzaj rękę, bo na pewno będzie Ci bardzo potrzebna:):)
    Przytulam Was wszystkie Kochane:*:*

Sylwia91, Aguś77 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:

Mogłabyś mi podać jakiś link gdzie mogłabym zobaczyć Wasze produkty? :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus wspieram...ja nie rezygnowalabym z wizyty u dobrego psychologa.. po mysl ze to dla dobra trz Twoich dzieci..moze to tez troche vdepresja poporodowa sie odzywa? Oczywiscie zdwojona przez problemy z mezem

Aguś77 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Agus wspieram...ja nie rezygnowalabym z wizyty u dobrego psychologa.. po mysl ze to dla dobra trz Twoich dzieci..moze to tez troche vdepresja poporodowa sie odzywa? Oczywiscie zdwojona przez problemy z mezem
    Pewnie tak - odkąd Grześ się urodził prawie nie śpię i nie jem, bo zwyczajnie nie mam kiedy. Strasznie absorbujący Ludzik mi się trafił. No ale jak się uśmiechnie to klękajcie narody ;)

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Aguś bądź silna kochanie.. Jak nie dla siebie to dla dzieci.. One Cię potrzebują a po każdej burzy przychodzi słońce pamiętaj o tym i o tym że nie ma problemu którego się nie da rozwiązać..
    Wierzę w Ciebie i Twoją siłę..
    Dzięki Waldi - właśnie czekam na to słońce. Tylko ostatnio jest tak, że jak już przyjdzie to kilka dni i ściąga coraz gorszą burzę. Zresztą nie sądziłam, że mój Mąż jest zdolny do takich decyzji i zachowań i to mi jakieś poczucie rozżalenia generuje. No nic.. może faktycznie doczekam się tego słońca - mam tylko nadzieję, że nie sprowadzi na mnie tsunami i nie wypali oczu ;)

2nn343r856geaxci.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Cześć Dziewczynki:*
    Aguś strasznie Ci współczuję... Mocno Cię przytulam i życzę dużo siły... Ciężko cokolwiek powiedziec... Maz powinien byc z Toba teraz... Nie możesz byc sama, jestes po porodzie, a jak Twoj stan jest tak powazny to potrzebujesz pomocy:*:* ja w kazdym razie przytulam i wspieram:*:*
    Sylwia to oszczedzaj rękę, bo na pewno będzie Ci bardzo potrzebna:):)
    Przytulam Was wszystkie Kochane:*:*
    Dzięki Biedroneczko, wiem ze powinien być. Duzo rzeczy powinien, ale to on musi to zauwazyc, bo z mojego gadania tyle tylko co sobie pogadam. Faceci... faktycznie jakaś dziwna forma życia z nich ;)

2nn343r856geaxci.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś77 wrote:
    Pewnie tak - odkąd Grześ się urodził prawie nie śpię i nie jem, bo zwyczajnie nie mam kiedy. Strasznie absorbujący Ludzik mi się trafił. No ale jak się uśmiechnie to klękajcie narody ;)

Tym bardziej pomyslalabym nad psychologiem...oczywiście maz tez powinien sie ogarnąć ale na to niestety psycholog nie bedzoe mial wplywu...chyba zeby sie przeszedl z Tobą? Wiem ze ogarnąć jakies wizyty poza domowe przy malym ssaku to trudna rzecz...ale...nie masz mozr jakiejs fajnej przyjaciolki, mamy,siostry kogos kto by Ci pomogl i troche odciazyl.?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam wczoraj i rodzinnego zapisują u nas na godziny ja miałam 11.15 mąż 11.30 no i co siedzieliśmy dwie godziny bo jakieś 3 stare baby były dopiero na 11.45 i później, ale ze czekały w kolejce to twierdziły ze im się należy. Ja już nie umiałam tam z kręgosłupem :( po cholerę te godziny jak takie baby co nie mają co robić i przychodzą wcześniej się wcisna ... Dziś poszliśmy na badanie krwi oczywiście kolejka 15 ludzi :/ Dostałam skierowanie do okulisty i dzwonię sie zapisać bo mówię że to pilne no to mi powiedziano ze mam przyjść na 11 ale nie wiadomo czy mnie Pani doktor przyjemnie czy nie ... No kurde albo tak albo nie ?! Pewnie znowu pół dnia tam będę siedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 10:03

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ