Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nats wrote:No to szacun dla Twojej bratowej, ze tak długo dała radę z laktatorem:D wiadomo, ze to lepsze niż dawanie mm.
Ja uwielbiam karmić piersią. Jak dla mnie to jedna z lepszych rzeczy w byciu mama - chciałabym min rok czasu dawać Młodej cycka
Ale jak ktoś ma nerwy tracić to może faktycznie lepiej przejść na butle. Tylko wtedy chyba trzeba być mega systematycznym w ściąganiu tego pokarmu.
bardzo systematyczna była i w sumie podziwiałam Ją mocno... nie uniknęła zapalenia sutka podczas odciągania. No i mniej wygodne pomimo wszystko. Nieco na uwięzi w domu, bo nie przystawisz dziecka do piersi, gdzie chcesz. Tylko najpierw laktator, potem butla.
Znajoma za to nie miała cierpliwości do laktatora i przeszła na mm.
Jej Synek mocno gryzł jej brodawki, bardzo marudził przy piersi, ulewał. A że pomocy znikąd, mieszkają w UK, to wypadło na laktator. Nie zabił laktacji. Bratowa po pół roku była już zmęczona ciągłym odciąganiem, wybierali się na wakacje i odstawiła Małego od cyca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 15:17
-
No właśnie problem w tym że on je tylko te poczatkowe mleko a potem nerwy i nigdy do końca ta pierś nie jest oprozniona. .walczymy od dłuższego czasu bo wiem,że to dla niego najlepsze. .ale już powoli tracę cierpliwość kiedy każde karmienie kończy się histeria i ulewaniem wszystkiego co zjadł. .
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Ja rowniez za dziewczynami radze Ci abys jeszcze to przemyslala..oczywiscie zrobisz jak uwazasz ale....moja siostra tez musiala niestety przejsc na laktator i butle i mowi ze ptzyzwyczaila sie choc stradznie to upierdliwe..
Ja tez co jakis czas mam kryzys z karmieniem malego..na poczatku tez przezszls mi przez mysl butelka ale na szczescie szybko ta mysl uleciala..teraz jak jest gorzej to juz wiem ze to chwilowe i kryzys minie...
Jesli dalej bedzie tak zle to moze sprobuj nakladek na sutki zanim na butle pzrzejdziesz...choc u mojej siostry nakladki byly wlasnie pierwszym krokiem do ptzejscia na butle i laktator..
I tak jak Sylwia mowi kp to nie tylko karnienie,ale tez zapach niemowlaczka,bliskosc, mozliwosc utulenia np po szczepieniu itp..u nas przynajmniej dwa razy dziennie zdarzaja sie cyrki przy karmieniu,ale zazwyczaj maly nie jest glodny wtedy albo po prostu jest zmeczony..
Maly z czasen nauczy sie pic efektywniej, cierpliwosci zycze..ale jesli zadecydujesz ze jednak butla to tez wspieram..Sylwia91, Nats lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dzięki dziewczyny :* tak jak mówiłam, jeszcze walczymy Chodz już bliżej jestem tej decyzji o butelkach. . Wiem,że może wychodzę na wyrodna matkę ale już od kilku tygodni każde karmienie tak wygląda i na prawdę ja się mecze psychicznie i on..
-
Sandrula ja tez wspieram każda Twoja decyzje bo jaka by nie byla to jest kierowana dobrem Twojego dziecka i Twoim własnym. To bez wątpienia. Ale serio juz blisko konca najgorszego... maly ma jeszcze malutki żołądek i może az tyle nie pptrzebuje. Polecam popróbować podnieść do odbicia, zrobić przerwe i ponosić, spróbować za jakis czas. U nas do tej pory czasem jest cyrk jak nie jest bardzo glodna. Wtedy nie męczę tylko próbuje za chwile. A i co do ulewania to kochana nie lrzejmuj sie, Basia nieraz jak hluśnie to az przez ramie mi przeleci i podłoga cala zalana haha jakby ulala dwa razy tyle co zjadla. Przybiera prawidłowo na wadze wiec tego nie przezywam a bez wątpienia cyc jest czyms wiecej niz jedzeniem. U nas dziala jako najlepszy usypiacz, ukajacz nerwów, bólu itd.
Ja bylam o krok od przejścia na mm i to bardzo mały krok. Potem tak samo jak i was padlo na laktator ale tylko na noc. Tzn w dzien chcialam zbierac troche mleka zeby dokarmiać butelką w nocy ale moim mlekiem. Moze 2 raz to zrobilam bo nie mialam cierpliwości do laktatora. Zamoast odpocząć jak mala spala to siedziałam z laktatorem i tak wiecznie cos. Polozylam sie w końcu z małą do łóżka i ssala ile chciała, noe chciala to nosilam a i nawet nosilam z cycem w buzi, bo inaczej nie chciala i nawet teraz sie to zdarza jak bardzo jest zdenerwowana. Najczęściej jak nie może zasnac kochana nie jesteś wyrodną matką i zadna z nas nie ma prawa Cię oceniac. To Twoja decyzja i mysle ze wszystkie będziemy Cie wspierać niezależnie od tego co wybierzesz. Po prostu z doświadczenia które juz zdobylam mogę Ci powiedzieć że wtedy myślałam ze to nigdy nie minie a teraz wydaje mi się jakby trwalo kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 15:43
Nats, Allmita lubią tę wiadomość
-
Sandrula u mnie też tak jest ostatnio. Ja wiem, ze to jest męczące, ale skoro dobrze przybiera na wadze to jest ok! Uwierz w swoje cycki i nie skupiaj się na tym ile je. Jakby mu brakowało jedzenia to na pewno byś zauważyła, a on dałby Ci znać. A mowilas pediatrze o tym ulewaniu? Wiem, że jest jakiś syrop na to - u nas na lutowkwch jedna dziewczyna podawała swojemu dziecku.
Sylwia91 lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
A teraz jedna dziewczyna z wątku pazdziernikowego właśnie chciala przejsc na mm bo jej synek nie przybieral na wadze prawidłowo. Pediatra stwierdził ze mleko malo kaloryczne ma, kolejna bzdura, i ze dokarmiac trzeba. Dziecko bylo chude wręcz. Mobilizowalysmy ją zeby czesciej karmila i w nocy czesciej tez, zeby na kazde marudzenie probowala podac pierś i co? Nie poddała się a maly przytył pół kg w 2 tyg więc bardzo prawidlowo trzeba tylko uwierzyc w siebie :* maluszek tez musi się nauczyć
-
Mówiłam o ulewaniu jak miał problemy z brzuszkiem to kazała pilnować żeby mały miał dłuższe przerwy między karmieniami. .wzdęcia minęły no ale za to ulewa dalej, bo jak go przetrzymam z jedzeniem to jest bardziej głodny co wiąże się z tym ze je szybciej, lapczywie i potem właśnie ulewa. .
-
Cześć dziewczynki:) my dziś mieliśmy wizytę moj Klebuszek waży juz 1,5kg:) ułożony glowkowo, wszystko w porządku, wiec cudownie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 17:56
Bella_Bella, LILITH.P, Sylwia91, Allmita, ines., Caro, mysia09 lubią tę wiadomość
19Biedroneczka91 wrote:Cześć dziewczynki:) my dziś mieliśmy wizytę moj Klebuszek waży juz 1,5kg:) ułożony glowkowo, wszystko w porządku, wiec cudownie:)
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm