X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny, chciałabym żeby Mój rodził ze mną... Ale w ogóle nie wiem jak zacząć ten temat z nim :( Nie wiem jakie jest jego podejście do tematu porodów we dwoje, nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat... No i teraz nie wiem jak zacząć, jakoś mnie to stresuje nie wiem dlaczego :/

zacznij od szkoły rodzenia :) czy by z Tobą poszedł :) a jak już się zgodzi na SR to powoli możesz podpytywać o poród :)u nas zupełnie oczywiste było to, że będziemy razem na sali porodowej - ktoś mi musi masować kręgosłup :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zacznij od szkoły rodzenia :) czy by z Tobą poszedł :) a jak już się zgodzi na SR to powoli możesz podpytywać o poród :)u nas zupełnie oczywiste było to, że będziemy razem na sali porodowej - ktoś mi musi masować kręgosłup :D

Zapytałam go. S właściwie powiedziałam, że chciałabym żeby ze mną był ale jeśli uważa, że ni da rady to poproszę kogoś innego np siostrę. Powiedział "zobaczymy".

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie porozmawiajcie po prostu. Niech sobie na spokojnie przemyśli, moj sie od zawsze wprost zapierał ze nie bedzie przy porodzie i ja w sumie ze ok, nawet tez nie chciałam. Ale ostatnio sie pytałam czy jest pewny bo sa w sumie tez plusy No i ja sie strasznie boje, to sie zdziwił ze mi sie zmieniło i ma sobie jeszcze pomysleć. No ale nic na sile. Chociaż na szkole rodzenia sam chce i chodzi zeby sie wszystkiego nauczyć. Wydaje mi sie ze normalnie trzeba porozmawiać to przeciez wasze wspólne dziecko.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Chciałam Wam uprzejmie doniesć ,że u nas na wątku pierwsze bliźniaki :) Elmo dzisiaj nas odwiedziła i się pochwaliła swoim podwójnym szczęsciem :) Starsze staraczki jej pewnie nie znają ale te świeże na pewno pamietają :)

ines., Sylwia91, Nats, Duśka;), mysia09, worldbyme, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella usiadzcie razem i na spokojnie porozmawiajcie:) musisz go nastawić na to,że będzie musiał mieć stalowe nerwy i być ogromnym wsparciem dla Ciebie. . Ja swojemu M. Od początku mówiłam, że chciałabym go mieć przy porodzie ale jeśli nie czuje się na siłach to nie zmuszam, wybór był jego:) przy porodzie był, podawał wodę, trzymał mi głowę przy bólach partych i pilnował żebym oddychala przy skurczach przed porodem bo wstrzymywalam oddech:D a do tego przeciął pepowine:)

Bella_Bella, worldbyme lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie <3 Temat rozpoczęty, myślę że przed snem jeszcze raz go porusze. Mój jest chyba nie świadomy ile to może trwać i o co właściwie go proszę. Wszystko mu wyjaśnię i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

ines., worldbyme lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie <3 Temat rozpoczęty, myślę że przed snem jeszcze raz go porusze. Mój jest chyba nie świadomy ile to może trwać i o co właściwie go proszę. Wszystko mu wyjaśnię i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

mój na SR zrobił też duuże oczy :) wiedział, że poród trwa, ale chyba nastawiał się na szybszą akcje :D a tu położna, "Panowie, w optymistycznej wersji przygotujcie się na 8h masażu :D :D". Wiadomo, może być krócej, może być dłużej, ale dobrze, że ani nie straszą na wejściu kilkunastoma godzinami (czy dłużej), ani nie mówią - "a tam poród, 3h i po bólu ;)" Raczej oswajają wszystkich, że poród musi trwać, że to proces, itp.

Znajomy ostatnio uczestniczył w porodzie... Położna na kluczową akcję, wychodzenie dziecka zaprosiła Go do siebie. Wszystko widział! Ma od Żony zakaz opowiadania Jej co się dokładnie działo. Jak włączyła się Mu ostatnio nawijka, palnęła Go w łeb :D Na szczęście u nas w kraju położne nie zapraszają tak nachalnie panów do oglądania akcji. Miejsce przy głowie kobiety to dobre miejsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 20:36

Bella_Bella lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po prostu na pytanie "chciałbyś byc przy porodzie" odpowiedział że tak i w ogóle bylo to dla nas oczywiste że będzie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam trochę tych porodów sn i to, ze Wasi partnerzy mogli być z Wami! To pewnie była mega magiczna chwila. Ja też chcialam, żeby Mój był ze mną, ale niestety do CC nie wpuszczają osób towarzyszących. Ale przy skurczach dzielnie masowal i podawał wodę :-) no i słuchał mojego bredzenia i głupich tekstów "po gazie" :-)
    W ogole powiem Wam, ze meczy mnie tak jakby "kompleks cesarki". Bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale cóż... może jeszcze kiedyś mi się uda.
    Także Bella porozmawiaj ze swoim partnerem i mam nadzieję, ze uda Wam się razem urodzić :-)

worldbyme, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.. Nie mam siły ostatnio więc tylko czytam.. Ale widzę temat karmienia..

Ja Tosia karmiłam 9 miesięcy. 9 długich i ciężkich miesięcy ale nie poddawałałam się bo kocham tą bliskość..

Leosia też karmiłam piersią.. Już w szpitalu byłam bardzo szczęśliwa gdy Leoś bez problemu ssał pierś i miałam pokarm.. Jednak musiałam przejść na mleko specjalistyczne o czym wiecie doskonale.. Karmiłam go piersią bity miesiąc.. W Święta Bożego Narodzenia miałam tyle stresu który dziecko wyczuło i zaczęło się buntować przeciw piersi.. Kupiłam laktator i chciałam za wszelką cenę karmić.. Pokarm był tylko Leoś się denerwował bardzo.. Gdy byłam gotowa to zaczęły się takie problemy hormonalne że musiałam zacząć brać leki i bezpowrotnie pożegnałam się z tą bliskością jaką daje karmienie.. To ciężki kawałek chleba ale ja chciałam.. I uwierzcie mi że zrobiła bym wszystko dała żeby móc karmić.. Tak mnie to cholernie gryzie..

Ale to moje życie i moje przemyślenia.. Tęsknię za karmieniem..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi najważniejsze że bardzo chciałaś i próbowałaś zdąża się, że czasem nie wychodzi.. Tak to już jest :*

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

właśnie dostałam info z terminem odbioru wózka :D także jeszcze 3 tygodnie i będziemy mieć pojazd u siebie :) :)

i-roan-bass-soft-grey-graphite-gleboko-spacerowy.jpg

Fotelik -nosidełko mamy już w mieszkaniu. Zdecydowaliśmy się na Cybeksa :) Aton Q też w szarościach. Do niego mamy isofix i dodatkowo czeka też Cybex Pallas M-Fix. Też w szarościach :)

A na pierwszy etap spania mamy takie cosik :)

kolcraft-kolcraft-contours-classique-3-in-1-bassinet-zb006-mod.jpg

funkcjonalne koszyki, gondolkę się wyciąga no i przewijak :)

Nats, Allmita, mysia09 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    img58658751.jpg

emidomi lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny, chciałabym żeby Mój rodził ze mną... Ale w ogóle nie wiem jak zacząć ten temat z nim :( Nie wiem jakie jest jego podejście do tematu porodów we dwoje, nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat... No i teraz nie wiem jak zacząć, jakoś mnie to stresuje nie wiem dlaczego :/

Ja tez sie balam tej rozmowy...okazalo sie ze niepotrzebnie bo byl bardzo na tak..:) baaardzo mi pomogl w czasie porodu, batdzo nas to zbliżyło i wogole polecam z calego serca..ale oczywiscie musi chcieć..
    U nas pewnie troche pomogło to ze akurat pare dni wcześniej mąż porozmawial z kuzynem ktory bardzo polecal mu porod rodzinny..moze macie jakiegos kolege ktory ma za soba takie przezycie?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith Super wózek! Co to za marka?
    U nas wózek 3w1 kompletnie się nie sprawdził także cieszę się, ze nie kupiłam tylko dostalismy w spadku. Ale ja mieszkam na 4 piętrze bez windy także warunki haedcore :D teraz mamy super lekka spacerowke, która można używać od urodzenia(nie parasolke) Jak muszę gdzieś wyjść to jej używam, bo sama nie dałabym rady z tym czolgiem :D na dłuższe spacery dalej gondola :-)
    To łóżeczko też super! My mamy kosz Mojżesza i uważam, ze to jeden z lepszych naszych zakupów wyprawkowych. Dostawiam sobie koszyk do łóżka i mam Młodą w nocy na wyciągnięcie ręki :-)

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Lilith Super wózek! Co to za marka?
    U nas wózek 3w1 kompletnie się nie sprawdził także cieszę się, ze nie kupiłam tylko dostalismy w spadku. Ale ja mieszkam na 4 piętrze bez windy także warunki haedcore :D teraz mamy super lekka spacerowke, która można używać od urodzenia(nie parasolke) Jak muszę gdzieś wyjść to jej używam, bo sama nie dałabym rady z tym czolgiem :D na dłuższe spacery dalej gondola :-)
    To łóżeczko też super! My mamy kosz Mojżesza i uważam, ze to jeden z lepszych naszych zakupów wyprawkowych. Dostawiam sobie koszyk do łóżka i mam Młodą w nocy na wyciągnięcie ręki :-)

Roan Bass Soft :)
    Byliśmy 2 tygodnie temu na targach z Małżem i poszaleliśmy zakupowo ;) Z racji takich większych zakupów, dostaliśmy rabat i na isofix starczyło. My w 3M mieszkamy na 2 piętrze, ale to nowy blok, jest winda :) w Bydzi to już 3 piętro, ale... mamy nowe autko w wersji kombi, więc jest gdzie wózek schować :D spokojnie zmieści się stelaż i gondola, zostanie jeszcze miejsce :D

Łóżeczko mega :) W PL nie do kupienia, dziewczyna z USA sprowadziła - bo to używka. Daliśmy 180 zł :D

Nats lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja spacerówkę na pewno kupię na wiosnę :) wózek 3w1 wybraliśmy z racji perspektywy spacerów nad morzem, gdzie nieco wieje i z jakby myślą, że kiedyś pewnie pojawi się 2 dziecko i nie wiadomo, jaką porą :D poza tym to prezent od moich Rodziców :)

Nats lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to łóżeczko to niezła okazja :-)
    Ogólnie wózki 3w1 są super - masywne i porzadne, ale u nas nie zdało to egzaminu :)
    A jak reszta wyprawki? Już wszystko jest? :-)

3500 g 54 cm <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Ja tez sie balam tej rozmowy...okazalo sie ze niepotrzebnie bo byl bardzo na tak..:) baaardzo mi pomogl w czasie porodu, batdzo nas to zbliżyło i wogole polecam z calego serca..ale oczywiscie musi chcieć..
    U nas pewnie troche pomogło to ze akurat pare dni wcześniej mąż porozmawial z kuzynem ktory bardzo polecal mu porod rodzinny..moze macie jakiegos kolege ktory ma za soba takie przezycie?

Mamy dwóch, oboje byli zafascynowani tym wszystkim i z entuzjazmem o tym mówili ze to cudowny moment widzieć jak Twoje dziecko przychodzi na świat itd i ze całą reszta się nie liczy. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem jeszcze o tym,myślę że on trochę przestraszony tym jest ale pomyśli,jeszcze mamy czas. Wiem też i czuję że zupełnie inaczej podchodzi to tej ciąży, wtedy była taka fascynacja, a potem była strata... Myślę że dlatego takie ma teraz podejście.

Allmita, emidomi lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to łóżeczko to niezła okazja :-)
    Ogólnie wózki 3w1 są super - masywne i porzadne, ale u nas nie zdało to egzaminu :)
    A jak reszta wyprawki? Już wszystko jest? :-)

właściwie więcej rzeczy jest, niż nie ma :) brakuje głównie rzeczy dla mnie, jak stanik do karmienia, koszule do kp. A dla Maleństwa to w sumie muszę dokupić rożek, smoczki i kosmetyki. Ubranka dla Synka są, rzeczy do higieny, jak podkłady, wkładki laktacyjne, waciki, itp. już spakowane w komodzie :)

w kwietniu wielkie pranie, suszenie i prasowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 10:32

0b52cec6da.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ