X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny, chciałabym żeby Mój rodził ze mną... Ale w ogóle nie wiem jak zacząć ten temat z nim :( Nie wiem jakie jest jego podejście do tematu porodów we dwoje, nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat... No i teraz nie wiem jak zacząć, jakoś mnie to stresuje nie wiem dlaczego :/

zacznij od szkoły rodzenia :) czy by z Tobą poszedł :) a jak już się zgodzi na SR to powoli możesz podpytywać o poród :)u nas zupełnie oczywiste było to, że będziemy razem na sali porodowej - ktoś mi musi masować kręgosłup :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    zacznij od szkoły rodzenia :) czy by z Tobą poszedł :) a jak już się zgodzi na SR to powoli możesz podpytywać o poród :)u nas zupełnie oczywiste było to, że będziemy razem na sali porodowej - ktoś mi musi masować kręgosłup :D

Zapytałam go. S właściwie powiedziałam, że chciałabym żeby ze mną był ale jeśli uważa, że ni da rady to poproszę kogoś innego np siostrę. Powiedział "zobaczymy".

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie porozmawiajcie po prostu. Niech sobie na spokojnie przemyśli, moj sie od zawsze wprost zapierał ze nie bedzie przy porodzie i ja w sumie ze ok, nawet tez nie chciałam. Ale ostatnio sie pytałam czy jest pewny bo sa w sumie tez plusy No i ja sie strasznie boje, to sie zdziwił ze mi sie zmieniło i ma sobie jeszcze pomysleć. No ale nic na sile. Chociaż na szkole rodzenia sam chce i chodzi zeby sie wszystkiego nauczyć. Wydaje mi sie ze normalnie trzeba porozmawiać to przeciez wasze wspólne dziecko.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Chciałam Wam uprzejmie doniesć ,że u nas na wątku pierwsze bliźniaki :) Elmo dzisiaj nas odwiedziła i się pochwaliła swoim podwójnym szczęsciem :) Starsze staraczki jej pewnie nie znają ale te świeże na pewno pamietają :)

ines., Sylwia91, Nats, Duśka;), mysia09, worldbyme, Allmita, Caro lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella usiadzcie razem i na spokojnie porozmawiajcie:) musisz go nastawić na to,że będzie musiał mieć stalowe nerwy i być ogromnym wsparciem dla Ciebie. . Ja swojemu M. Od początku mówiłam, że chciałabym go mieć przy porodzie ale jeśli nie czuje się na siłach to nie zmuszam, wybór był jego:) przy porodzie był, podawał wodę, trzymał mi głowę przy bólach partych i pilnował żebym oddychala przy skurczach przed porodem bo wstrzymywalam oddech:D a do tego przeciął pepowine:)

Bella_Bella, worldbyme lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie <3 Temat rozpoczęty, myślę że przed snem jeszcze raz go porusze. Mój jest chyba nie świadomy ile to może trwać i o co właściwie go proszę. Wszystko mu wyjaśnię i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

ines., worldbyme lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie <3 Temat rozpoczęty, myślę że przed snem jeszcze raz go porusze. Mój jest chyba nie świadomy ile to może trwać i o co właściwie go proszę. Wszystko mu wyjaśnię i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

mój na SR zrobił też duuże oczy :) wiedział, że poród trwa, ale chyba nastawiał się na szybszą akcje :D a tu położna, "Panowie, w optymistycznej wersji przygotujcie się na 8h masażu :D :D". Wiadomo, może być krócej, może być dłużej, ale dobrze, że ani nie straszą na wejściu kilkunastoma godzinami (czy dłużej), ani nie mówią - "a tam poród, 3h i po bólu ;)" Raczej oswajają wszystkich, że poród musi trwać, że to proces, itp.

Znajomy ostatnio uczestniczył w porodzie... Położna na kluczową akcję, wychodzenie dziecka zaprosiła Go do siebie. Wszystko widział! Ma od Żony zakaz opowiadania Jej co się dokładnie działo. Jak włączyła się Mu ostatnio nawijka, palnęła Go w łeb :D Na szczęście u nas w kraju położne nie zapraszają tak nachalnie panów do oglądania akcji. Miejsce przy głowie kobiety to dobre miejsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 20:36

Bella_Bella lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po prostu na pytanie "chciałbyś byc przy porodzie" odpowiedział że tak i w ogóle bylo to dla nas oczywiste że będzie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam trochę tych porodów sn i to, ze Wasi partnerzy mogli być z Wami! To pewnie była mega magiczna chwila. Ja też chcialam, żeby Mój był ze mną, ale niestety do CC nie wpuszczają osób towarzyszących. Ale przy skurczach dzielnie masowal i podawał wodę :-) no i słuchał mojego bredzenia i głupich tekstów "po gazie" :-)
    W ogole powiem Wam, ze meczy mnie tak jakby "kompleks cesarki". Bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale cóż... może jeszcze kiedyś mi się uda.
    Także Bella porozmawiaj ze swoim partnerem i mam nadzieję, ze uda Wam się razem urodzić :-)

worldbyme, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.. Nie mam siły ostatnio więc tylko czytam.. Ale widzę temat karmienia..

Ja Tosia karmiłam 9 miesięcy. 9 długich i ciężkich miesięcy ale nie poddawałałam się bo kocham tą bliskość..

Leosia też karmiłam piersią.. Już w szpitalu byłam bardzo szczęśliwa gdy Leoś bez problemu ssał pierś i miałam pokarm.. Jednak musiałam przejść na mleko specjalistyczne o czym wiecie doskonale.. Karmiłam go piersią bity miesiąc.. W Święta Bożego Narodzenia miałam tyle stresu który dziecko wyczuło i zaczęło się buntować przeciw piersi.. Kupiłam laktator i chciałam za wszelką cenę karmić.. Pokarm był tylko Leoś się denerwował bardzo.. Gdy byłam gotowa to zaczęły się takie problemy hormonalne że musiałam zacząć brać leki i bezpowrotnie pożegnałam się z tą bliskością jaką daje karmienie.. To ciężki kawałek chleba ale ja chciałam.. I uwierzcie mi że zrobiła bym wszystko dała żeby móc karmić.. Tak mnie to cholernie gryzie..

Ale to moje życie i moje przemyślenia.. Tęsknię za karmieniem..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi najważniejsze że bardzo chciałaś i próbowałaś zdąża się, że czasem nie wychodzi.. Tak to już jest :*

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

właśnie dostałam info z terminem odbioru wózka :D także jeszcze 3 tygodnie i będziemy mieć pojazd u siebie :) :)

i-roan-bass-soft-grey-graphite-gleboko-spacerowy.jpg

Fotelik -nosidełko mamy już w mieszkaniu. Zdecydowaliśmy się na Cybeksa :) Aton Q też w szarościach. Do niego mamy isofix i dodatkowo czeka też Cybex Pallas M-Fix. Też w szarościach :)

A na pierwszy etap spania mamy takie cosik :)

kolcraft-kolcraft-contours-classique-3-in-1-bassinet-zb006-mod.jpg

funkcjonalne koszyki, gondolkę się wyciąga no i przewijak :)

Nats, Allmita, mysia09 lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    img58658751.jpg

emidomi lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny, chciałabym żeby Mój rodził ze mną... Ale w ogóle nie wiem jak zacząć ten temat z nim :( Nie wiem jakie jest jego podejście do tematu porodów we dwoje, nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat... No i teraz nie wiem jak zacząć, jakoś mnie to stresuje nie wiem dlaczego :/

Ja tez sie balam tej rozmowy...okazalo sie ze niepotrzebnie bo byl bardzo na tak..:) baaardzo mi pomogl w czasie porodu, batdzo nas to zbliżyło i wogole polecam z calego serca..ale oczywiscie musi chcieć..
    U nas pewnie troche pomogło to ze akurat pare dni wcześniej mąż porozmawial z kuzynem ktory bardzo polecal mu porod rodzinny..moze macie jakiegos kolege ktory ma za soba takie przezycie?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith Super wózek! Co to za marka?
    U nas wózek 3w1 kompletnie się nie sprawdził także cieszę się, ze nie kupiłam tylko dostalismy w spadku. Ale ja mieszkam na 4 piętrze bez windy także warunki haedcore :D teraz mamy super lekka spacerowke, która można używać od urodzenia(nie parasolke) Jak muszę gdzieś wyjść to jej używam, bo sama nie dałabym rady z tym czolgiem :D na dłuższe spacery dalej gondola :-)
    To łóżeczko też super! My mamy kosz Mojżesza i uważam, ze to jeden z lepszych naszych zakupów wyprawkowych. Dostawiam sobie koszyk do łóżka i mam Młodą w nocy na wyciągnięcie ręki :-)

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Lilith Super wózek! Co to za marka?
    U nas wózek 3w1 kompletnie się nie sprawdził także cieszę się, ze nie kupiłam tylko dostalismy w spadku. Ale ja mieszkam na 4 piętrze bez windy także warunki haedcore :D teraz mamy super lekka spacerowke, która można używać od urodzenia(nie parasolke) Jak muszę gdzieś wyjść to jej używam, bo sama nie dałabym rady z tym czolgiem :D na dłuższe spacery dalej gondola :-)
    To łóżeczko też super! My mamy kosz Mojżesza i uważam, ze to jeden z lepszych naszych zakupów wyprawkowych. Dostawiam sobie koszyk do łóżka i mam Młodą w nocy na wyciągnięcie ręki :-)

Roan Bass Soft :)
    Byliśmy 2 tygodnie temu na targach z Małżem i poszaleliśmy zakupowo ;) Z racji takich większych zakupów, dostaliśmy rabat i na isofix starczyło. My w 3M mieszkamy na 2 piętrze, ale to nowy blok, jest winda :) w Bydzi to już 3 piętro, ale... mamy nowe autko w wersji kombi, więc jest gdzie wózek schować :D spokojnie zmieści się stelaż i gondola, zostanie jeszcze miejsce :D

Łóżeczko mega :) W PL nie do kupienia, dziewczyna z USA sprowadziła - bo to używka. Daliśmy 180 zł :D

Nats lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja spacerówkę na pewno kupię na wiosnę :) wózek 3w1 wybraliśmy z racji perspektywy spacerów nad morzem, gdzie nieco wieje i z jakby myślą, że kiedyś pewnie pojawi się 2 dziecko i nie wiadomo, jaką porą :D poza tym to prezent od moich Rodziców :)

Nats lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to łóżeczko to niezła okazja :-)
    Ogólnie wózki 3w1 są super - masywne i porzadne, ale u nas nie zdało to egzaminu :)
    A jak reszta wyprawki? Już wszystko jest? :-)

3500 g 54 cm <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Ja tez sie balam tej rozmowy...okazalo sie ze niepotrzebnie bo byl bardzo na tak..:) baaardzo mi pomogl w czasie porodu, batdzo nas to zbliżyło i wogole polecam z calego serca..ale oczywiscie musi chcieć..
    U nas pewnie troche pomogło to ze akurat pare dni wcześniej mąż porozmawial z kuzynem ktory bardzo polecal mu porod rodzinny..moze macie jakiegos kolege ktory ma za soba takie przezycie?

Mamy dwóch, oboje byli zafascynowani tym wszystkim i z entuzjazmem o tym mówili ze to cudowny moment widzieć jak Twoje dziecko przychodzi na świat itd i ze całą reszta się nie liczy. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem jeszcze o tym,myślę że on trochę przestraszony tym jest ale pomyśli,jeszcze mamy czas. Wiem też i czuję że zupełnie inaczej podchodzi to tej ciąży, wtedy była taka fascynacja, a potem była strata... Myślę że dlatego takie ma teraz podejście.

Allmita, emidomi lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to łóżeczko to niezła okazja :-)
    Ogólnie wózki 3w1 są super - masywne i porzadne, ale u nas nie zdało to egzaminu :)
    A jak reszta wyprawki? Już wszystko jest? :-)

właściwie więcej rzeczy jest, niż nie ma :) brakuje głównie rzeczy dla mnie, jak stanik do karmienia, koszule do kp. A dla Maleństwa to w sumie muszę dokupić rożek, smoczki i kosmetyki. Ubranka dla Synka są, rzeczy do higieny, jak podkłady, wkładki laktacyjne, waciki, itp. już spakowane w komodzie :)

w kwietniu wielkie pranie, suszenie i prasowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 10:32

0b52cec6da.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ