X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Allmita nie walcz z nim :) nie chce spać, taki wiek. Basia w jego wieku raz jak wstala ok 7 rano tak zasnela kolo 13 nastepnego dnia i to tylko zasnela dlatego ze wystawiłam ją na dwor. Oczywiście przysypiala po 10 minut przez ktore ja nie byłam w stanie nic zrobic. Albo spala poki na rękach. To wszystko minie :) na fb udostepnilam fajny post jednej z mam a raczej artykul o 5 rzeczach o które matki walczą. Mogę Ci wkleić link :)

Tyle ze ja widze ze jest śpiący bo daje oznaki...tylko ciężko mu zasnac a potem krotko spi i potem szybko znow jest zmeczony...
    Aleee za to dzis w ramach zadoscuczynienia za wczoraj spal pieknie w nocy...2 przerwy, jedna co prawda dluzsza i 3x musialam go odkladac aleee za to pospal do 9 rano...:)

Zresztą dzis porozmawialam z siostra ktora ma pól rocznego zabkujacego chlopca..to dopiero jest hard core..nie spal jej dzis cala noc, nie plakal tylko na rekach..takze najgorsze jeszcze pewnie przed nami..;)

LILITH.P, Sylwia91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Zresztą dzis porozmawialam z siostra ktora ma pól rocznego zabkujacego chlopca..to dopiero jest hard core..nie spal jej dzis cala noc, nie plakal tylko na rekach..takze najgorsze jeszcze pewnie przed nami..;)

2letni synek koleżanki przytargał do domu jelitówkę... Całą noc na kolanach u Mamy. Nie będę pisać, ile razy znajoma musiała się przebierać ;) Uroki macierzyństwa. Zresztą ich synek bardzo często choruje w żłobku. Non stop infekcje. Nie ma miesiąca bez dnia opieki.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    właściwie więcej rzeczy jest, niż nie ma :) brakuje głównie rzeczy dla mnie, jak stanik do karmienia, koszule do kp. A dla Maleństwa to w sumie muszę dokupić rożek, smoczki i kosmetyki. Ubranka dla Synka są, rzeczy do higieny, jak podkłady, wkładki laktacyjne, waciki, itp. już spakowane w komodzie :)

w kwietniu wielkie pranie, suszenie i prasowanie :)

Szczera to u mnie na początku zamiast typowego stanika do karmienia bardziej sprawdziły się sportowe miekkie staniki :-)
    Ostatnio kupiłam w pepco za 15 zl :D
    Polecam, bo jak dla mnie jest super :-)

3500 g 54 cm <3
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wam! Chcialam tylko dac znac ze zyje i mam sie niedobrze :-D. Mdlosci i wymioty na porzadku dziennym. Czasem to nawet caly dzien przeleze w lozku bo nie mam sily. Najwazniejsze jest jednak to, ze z Juniorem wszystko w porzadku :-). Ma juz 3,1 cm serduszko pieknie bije a juz za 2 tygodnie badania prenatalne wiec bedziemy wiedziec cos wiecej :-). Pozdrawiam Was serdecznie znad wiadra :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 11:46

ines., Bella_Bella, Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Dzien dobry Wam! Chcialam tylko dac znac ze zyje i mam sie niedobrze :-D. Mdlosci i wymioty na porzadku dziennym. Czasem to nawet caly dzien przeleze w lozku bo nie mam sily. Najwazniejsze jest jednak to, ze z Juniorem wszystko w porzadku :-). Ma juz 3,1 cm serduszko pieknie bije a juz za 2 tygodnie badania prenatalne wiec bedziemy wiedziec cos wiecej :-). Pozdrawiam Was serdecznie znad wiadra :-)

Super!! Gratuluję udanej wizyty <3 Mdłości miną zapewne w 2 trymestrze. Szybko zleci :-)

wvmvw lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Super!! Gratuluję udanej wizyty <3 Mdłości miną zapewne w 2 trymestrze. Szybko zleci :-)
    Czekam wlasnie na ten dzien kiedy wstane i bede czula sie pelna energii, posprzatam cos ugotuje bo ostatnio to kiepska ze mnie gospodyni :-(

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Czekam wlasnie na ten dzien kiedy wstane i bede czula sie pelna energii, posprzatam cos ugotuje bo ostatnio to kiepska ze mnie gospodyni :-(

Miałam takie same początki. Od 2 tygodnia 2 trymestru już było znacznie lepiej. Nawet w 3 trymestrze jest lepiej niż w 1 :-D Przynajmniej na początku, przypuszczam, że im bliżej będzie terminu porodu, tym ciężej ;-)

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Miałam takie same początki. Od 2 tygodnia 2 trymestru już było znacznie lepiej. Nawet w 3 trymestrze jest lepiej niż w 1 :-D Przynajmniej na początku, przypuszczam, że im bliżej będzie terminu porodu, tym ciężej ;-)

Ale czego my nie zniesiemy dla tych malych okruszkow? :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle mialam pisać ale już zapomniałam:P

Kim jeszcze raz gratuluję córeczki <3

Lili już 3!!!!! O matko, kiedy???? Wybraliśmy ten sam wózek, tylko z białą rama:)

World, kciuki!!!!! Ja urodziłam na przełomie 36 i 37 tc a młoda miała 3400g i 53 cm :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm.... Dziewczyny, ile Wasze dzieciaczki przybrały na wadze od wypisu ze szpitala do konca pierwszego miesiaca?

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś moja Basia przybrała bardzo mało na początku. Strasznie mnie to martwilo, ale potem się rozszalala i zaczela przybierac po 300g na tydzien hehe :) zaraz sprawdze w książeczce co i jak.

Waldi wiele mam ma ten problem że choćby bardzo chciało nie może karmić malucha z przyczyn on nich niezależnych. Wazne ze się staralas, wazne ze przy nim jestes i go kochasz. Nikt nie a prawa Cię oceniać, a Ty masz sie czuć jak pełnowartościowa mama bo taką jesteś :*

Allmita widzsz :D miał gorszy dzień i tyle. Nam dorosłym też się zdarza że nie możemy zasnąć :) dobrze że się zrewanżował ;)

Lil piekny wózek :) <3

Wvmvw gratuluje udanej wizyty i nie martw się siły jeszcze wrócą :) a ze mnke tez ostatnio kiepska gospodyni :P

Duśka;), Allmita, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Lili już 3!!!!! O matko, kiedy???? Wybraliśmy ten sam wózek, tylko z białą rama:)

Cherry... Jakoś tak zlecialo :-D
    Roanki fajne. Chciałam taki klasyczny, ale miejsca tyle zajmuje, że do bagażnika nic by nam nie weszło :-D

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś Basia przytyła prawie kg w pierwszy miesiąc z czego większość przez 2 ostatnie tygodnie. 2620g wypis ze szpitala a 4 tygodnie skończone jak miala to było 3560.

Aguś77 lubi tę wiadomość

• emidomi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Aguś Basia przytyła prawie kg w pierwszy miesiąc z czego większość przez 2 ostatnie tygodnie. 2620g wypis ze szpitala a 4 tygodnie skończone jak miala to było 3560.

Boże to moja młodsza chyba rekordy jakieś pobiła :) Wypis ze szpitala - 3250 g a skończone 5 tygodni - 5620 !!! ale z niej była straszna kluska :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też ładnie :) Grześ przybrał 1500g z kawałkiem i az mi sie kolana ugiely, bo wazy teraz 5460 bodajże.. ale nie wiem co mu jest - on ciagle by tylko jadł, jakby stado tasiemcow to dziecko mialo... albo jakies mechanizmy kompensacyjne sobie wyrobil ;)
    A od wczoraj jest tak nieznosny ze normalnie juz dzisiaj chodze i ryczę bo nie mam sily go nosic. co go poloze to w ryk - dzien i noc.. dopoki chodze itd. to potrafi zasnac w lozeczku, ale ja sie poloze tylko to od razu ryk znowu. Probowalam spac z nim - to samo.... Wiem ze zabrzmie teraz jak wyrodna matka, ale mam juz dzisiaj serdecznie dosc.. :/

2nn343r856geaxci.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś kochana nie przejmuj sie. Przerabialam to samo.. myslalam ze to nigdy nie minie. Na pocieszenie powiem że minie szybciej niż Ci się wydaje :* <3 tle razy przez takie zachowanie na początku mialam dosc.własnego dziecka ze az mialam wyrzuty sumienia i ryczalam z tego powodu. Teraz z dumą moge przyznac ze mam bardzo grzeczną córeczkę ktora po prostu na początku swojego życia po drugiej stronie brzucha byla zagubiona jak reszta maluchów w jej wieku. Nie robiła mi na złość, chciala być przy mnie. Kocham ją najbardziej na świecie... tez tak macie? Że przy dziecku nic nie ma większego znaczenia?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emidomi no Basia na początku miała problemy ze ssaniem cyca dlatego tak słabo. Już się łamałam i próbowałam ją dokarmiać mm co jak się okazało nie bylo potrzebne bo awantury przy cycu wcale nie byly spowodowane głodem :) na szczęście skończyło sie na kilku razach. Teraz chyba waży ponad 7kg mysle ze około 7200g co jest w normie dla dziecka w jej wieku aczkolwiek urodzila się drobniutka więc względem wagi urodzeniowej to jakoś tak dużo mi się wydaje :P ale grunt że rośnie zdrowo, będzie chodzić to i fałdki zgubi :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa chwale sie :D dzisiaj Baska się tak szybko przeturlala na brzuch z pleców że nie zdążyłam zauważyć! Zawsze jej to zajmowało trochę czasu a okazuje się że codzienne zabawy przyniosły efekty :) już nie da się jej spuścić z oka! W dodatku nieśmiałe próby pelzania obserwuję :D nawet minimalny dystans jest w stanie pokonać, kiedy mi to dziecie uroslo...

19Biedroneczka91, Nats, Allmita, ines. lubią tę wiadomość

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja tym razem różowa zabarwiona krwią brzuch boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:11

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worldbyme jakby sie zaczelo to powodzonka:):)

worldbyme lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ