Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Allmita nie walcz z nim nie chce spać, taki wiek. Basia w jego wieku raz jak wstala ok 7 rano tak zasnela kolo 13 nastepnego dnia i to tylko zasnela dlatego ze wystawiłam ją na dwor. Oczywiście przysypiala po 10 minut przez ktore ja nie byłam w stanie nic zrobic. Albo spala poki na rękach. To wszystko minie na fb udostepnilam fajny post jednej z mam a raczej artykul o 5 rzeczach o które matki walczą. Mogę Ci wkleić link
Tyle ze ja widze ze jest śpiący bo daje oznaki...tylko ciężko mu zasnac a potem krotko spi i potem szybko znow jest zmeczony...
Aleee za to dzis w ramach zadoscuczynienia za wczoraj spal pieknie w nocy...2 przerwy, jedna co prawda dluzsza i 3x musialam go odkladac aleee za to pospal do 9 rano...
Zresztą dzis porozmawialam z siostra ktora ma pól rocznego zabkujacego chlopca..to dopiero jest hard core..nie spal jej dzis cala noc, nie plakal tylko na rekach..takze najgorsze jeszcze pewnie przed nami..LILITH.P, Sylwia91 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:Zresztą dzis porozmawialam z siostra ktora ma pól rocznego zabkujacego chlopca..to dopiero jest hard core..nie spal jej dzis cala noc, nie plakal tylko na rekach..takze najgorsze jeszcze pewnie przed nami..
2letni synek koleżanki przytargał do domu jelitówkę... Całą noc na kolanach u Mamy. Nie będę pisać, ile razy znajoma musiała się przebierać Uroki macierzyństwa. Zresztą ich synek bardzo często choruje w żłobku. Non stop infekcje. Nie ma miesiąca bez dnia opieki. -
LILITH.P wrote:właściwie więcej rzeczy jest, niż nie ma brakuje głównie rzeczy dla mnie, jak stanik do karmienia, koszule do kp. A dla Maleństwa to w sumie muszę dokupić rożek, smoczki i kosmetyki. Ubranka dla Synka są, rzeczy do higieny, jak podkłady, wkładki laktacyjne, waciki, itp. już spakowane w komodzie
w kwietniu wielkie pranie, suszenie i prasowanie
Szczera to u mnie na początku zamiast typowego stanika do karmienia bardziej sprawdziły się sportowe miekkie staniki
Ostatnio kupiłam w pepco za 15 zl
Polecam, bo jak dla mnie jest super3500 g 54 cm -
Dzien dobry Wam! Chcialam tylko dac znac ze zyje i mam sie niedobrze . Mdlosci i wymioty na porzadku dziennym. Czasem to nawet caly dzien przeleze w lozku bo nie mam sily. Najwazniejsze jest jednak to, ze z Juniorem wszystko w porzadku . Ma juz 3,1 cm serduszko pieknie bije a juz za 2 tygodnie badania prenatalne wiec bedziemy wiedziec cos wiecej . Pozdrawiam Was serdecznie znad wiadra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 11:46
ines., Bella_Bella, Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość
-
wvmvw wrote:Dzien dobry Wam! Chcialam tylko dac znac ze zyje i mam sie niedobrze . Mdlosci i wymioty na porzadku dziennym. Czasem to nawet caly dzien przeleze w lozku bo nie mam sily. Najwazniejsze jest jednak to, ze z Juniorem wszystko w porzadku . Ma juz 3,1 cm serduszko pieknie bije a juz za 2 tygodnie badania prenatalne wiec bedziemy wiedziec cos wiecej . Pozdrawiam Was serdecznie znad wiadra
Super!! Gratuluję udanej wizyty Mdłości miną zapewne w 2 trymestrze. Szybko zleciwvmvw lubi tę wiadomość
-
wvmvw wrote:Czekam wlasnie na ten dzien kiedy wstane i bede czula sie pelna energii, posprzatam cos ugotuje bo ostatnio to kiepska ze mnie gospodyni
Miałam takie same początki. Od 2 tygodnia 2 trymestru już było znacznie lepiej. Nawet w 3 trymestrze jest lepiej niż w 1 Przynajmniej na początku, przypuszczam, że im bliżej będzie terminu porodu, tym ciężej -
LILITH.P wrote:Miałam takie same początki. Od 2 tygodnia 2 trymestru już było znacznie lepiej. Nawet w 3 trymestrze jest lepiej niż w 1 Przynajmniej na początku, przypuszczam, że im bliżej będzie terminu porodu, tym ciężej
Ale czego my nie zniesiemy dla tych malych okruszkow?Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Tyle mialam pisać ale już zapomniałam:P
Kim jeszcze raz gratuluję córeczki
Lili już 3!!!!! O matko, kiedy???? Wybraliśmy ten sam wózek, tylko z białą rama:)
World, kciuki!!!!! Ja urodziłam na przełomie 36 i 37 tc a młoda miała 3400g i 53 cm
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Aguś moja Basia przybrała bardzo mało na początku. Strasznie mnie to martwilo, ale potem się rozszalala i zaczela przybierac po 300g na tydzien hehe zaraz sprawdze w książeczce co i jak.
Waldi wiele mam ma ten problem że choćby bardzo chciało nie może karmić malucha z przyczyn on nich niezależnych. Wazne ze się staralas, wazne ze przy nim jestes i go kochasz. Nikt nie a prawa Cię oceniać, a Ty masz sie czuć jak pełnowartościowa mama bo taką jesteś :*
Allmita widzsz miał gorszy dzień i tyle. Nam dorosłym też się zdarza że nie możemy zasnąć dobrze że się zrewanżował
Lil piekny wózek
Wvmvw gratuluje udanej wizyty i nie martw się siły jeszcze wrócą a ze mnke tez ostatnio kiepska gospodyni
Duśka;), Allmita, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:
Lili już 3!!!!! O matko, kiedy???? Wybraliśmy ten sam wózek, tylko z białą rama:)
Cherry... Jakoś tak zlecialo
Roanki fajne. Chciałam taki klasyczny, ale miejsca tyle zajmuje, że do bagażnika nic by nam nie weszło
-
Sylwia91 wrote:Aguś Basia przytyła prawie kg w pierwszy miesiąc z czego większość przez 2 ostatnie tygodnie. 2620g wypis ze szpitala a 4 tygodnie skończone jak miala to było 3560.
Boże to moja młodsza chyba rekordy jakieś pobiła Wypis ze szpitala - 3250 g a skończone 5 tygodni - 5620 !!! ale z niej była straszna kluskaSylwia91 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
To też ładnie Grześ przybrał 1500g z kawałkiem i az mi sie kolana ugiely, bo wazy teraz 5460 bodajże.. ale nie wiem co mu jest - on ciagle by tylko jadł, jakby stado tasiemcow to dziecko mialo... albo jakies mechanizmy kompensacyjne sobie wyrobil
A od wczoraj jest tak nieznosny ze normalnie juz dzisiaj chodze i ryczę bo nie mam sily go nosic. co go poloze to w ryk - dzien i noc.. dopoki chodze itd. to potrafi zasnac w lozeczku, ale ja sie poloze tylko to od razu ryk znowu. Probowalam spac z nim - to samo.... Wiem ze zabrzmie teraz jak wyrodna matka, ale mam juz dzisiaj serdecznie dosc.. -
Aguś kochana nie przejmuj sie. Przerabialam to samo.. myslalam ze to nigdy nie minie. Na pocieszenie powiem że minie szybciej niż Ci się wydaje :* tle razy przez takie zachowanie na początku mialam dosc.własnego dziecka ze az mialam wyrzuty sumienia i ryczalam z tego powodu. Teraz z dumą moge przyznac ze mam bardzo grzeczną córeczkę ktora po prostu na początku swojego życia po drugiej stronie brzucha byla zagubiona jak reszta maluchów w jej wieku. Nie robiła mi na złość, chciala być przy mnie. Kocham ją najbardziej na świecie... tez tak macie? Że przy dziecku nic nie ma większego znaczenia?
-
Emidomi no Basia na początku miała problemy ze ssaniem cyca dlatego tak słabo. Już się łamałam i próbowałam ją dokarmiać mm co jak się okazało nie bylo potrzebne bo awantury przy cycu wcale nie byly spowodowane głodem na szczęście skończyło sie na kilku razach. Teraz chyba waży ponad 7kg mysle ze około 7200g co jest w normie dla dziecka w jej wieku aczkolwiek urodzila się drobniutka więc względem wagi urodzeniowej to jakoś tak dużo mi się wydaje ale grunt że rośnie zdrowo, będzie chodzić to i fałdki zgubi
-
Aaaa chwale sie dzisiaj Baska się tak szybko przeturlala na brzuch z pleców że nie zdążyłam zauważyć! Zawsze jej to zajmowało trochę czasu a okazuje się że codzienne zabawy przyniosły efekty już nie da się jej spuścić z oka! W dodatku nieśmiałe próby pelzania obserwuję nawet minimalny dystans jest w stanie pokonać, kiedy mi to dziecie uroslo...
19Biedroneczka91, Nats, Allmita, ines. lubią tę wiadomość
-
Kolejna porcja tym razem różowa zabarwiona krwią brzuch boli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:11
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015