Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam czekać na rozwój sytuacji może sie zacząć coś dziać ale wcale nie musi. W nocy mnie tak ciągnęły pachwiny i wszystko tam na dole bolało, ale skurczu wczoraj nie było07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Dzień dobry dziewczyny i od razu przepraszam ze się mało udzielam ale maluszek daje popalić,dodatkowo przygotowujemy się do wesela w lipcu.
W niedziele stuknal nam miesiąc
Placzek z niego straszny, ale chyba po mamie :p
Sandrula my pomalu tez przechodzimy na butelkę bo moje piersi są strasznie poranione a on potrafi strasznie szarpać,dodatkowo się nie najada niby z dwóch piersi ściągnę laktatorem 125ml ale gdy małego nie karmie 5 godzin ,próbowałam wszystkiego zeby się rozkrecilo ale się nie da.
Worldbyme a jak ten czop wyglądał biały, kremowy,brązowy, różowy czy czerwony.
U mnie pierwsze odszedł biały, później brązowy a dzień przed porodem różowy który niby był zwiastunem odrodzenia wód plodowych -
Bialy-żółty coś w tym stylu mały bardzo się wierci ostatnie czasy był mega spokojny a wczoraj i dziś to przechodzi samego siebie :p :o07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
Aniołek 14.10.2015
-
KlaudyŚ da sie
da sie na pewno i kazda mama to przeżywa. Oczywiście zrobisz jak ccesz i tez bedzie dobrze :*
Dziewczyny ja Was bardzo przepraszam że się wtracam do Waszych cycków bo to Wasza sprawa ale smutno mi ze sie tak latwo poddajecie
Klaudys na poranione brodawki polecam maltan albo kapturki, a przede wszystkim problem lezy w dostawianiu do piersi. Przy lrawidlowym nie ma prawa boleć. Dziecko ma łapać sutek z całą prawie otoczką i tak zeby jego język byl ułożony na brodawce na dole, w większości tak jest. Jesli mały przybiera na wadze prawidłowo to się najadana wiecej pokarmu po prostu pij bardzo duzo wody, na sile chociażby. Dodatkowo herbatka koperkowa polecam i polecam femaltiker do kupienia np w rossmanie.
Nats, Allmita lubią tę wiadomość
-
Znowu coś wyleciało :o Chyba muszę spakować torbę bo po ostatniej wizycie w szpitalu jakoś mi sie nie chcialo07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
World trzymamy kciuki
KlaudyŚ kochana jak zaczyna się rzucać to zabierz pierś, ponoś go, zabaw czymś, spróbuj za chwile :* wiem jakie to ciężkie bo sama mialam dosc wiele razy nerwów malej przy cycu, oj kochana.. potem miałam wyrzuty sumienia wiele razy przez własne nerwy na niąkurcze mam nadzieję że Wam sie uda to przetrwać. Możliwe ze to skok rozwojowy... dzieciom tez podczas ssania zaczynają pracować jelita i wiele maluchów tego nie lubi
worldbyme lubi tę wiadomość
-
World trzymam kciuki! Chociaż z tym czopem to różnie bywa. Młody mógłby jeszcze chwilkę posiedzieć w brzuchu
Sylwia Ja to samo czuję - początki kp sa naprawdę bardzo trudne, ale warto przecierpiec. Pamiętam jak płakałam na początku przy przystawianiu i te strupy na sutkach. Pamiętam jak bolały cycki, gdy był nawal. Na szczęście póki co nie miałam zapalenia - oby tak zostało. Ale ten cały bol jest wart tej blogiej i ufnej miny, kiedy dziecko zaczyna jeśćtrochę zrobiłam się walnieta na punkcie kp
Ale jak ktoś podjął inną decyzję to też nie krytkuje. W końcu każda z nas kieruje się jednym - dobrem i szczęściem swojego dziecka
A z maści na bolace sutki polecam lanomasc z ziaji - nie trzeba zmywac przed karmieniem. No i dużo wietrzycSylwia91, worldbyme lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Też miałam z początku poranione brodawki. .ja smarowalam bepanthenem:) z kapturkow mały nie chciał jeść. .na szczęście miałam poraniona jedną brodawke, z której odciagalam a do drugiej go przystawialam:)
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
U mnie raz byla poraniona przez to ze jak mala zasnela z cycem w buzi to on sie wysunął troche i mala za plytko ciumkala i zrobila sie rana. Przez to bolalo przez chwile na poczatku po dostawieniu ale wytrzymywalam chwilowy bol i jak zassala dlbrze to juz nie bolało. Szybko sie zagoilo.
Nats piąteczke mozemy przybic sobieNats lubi tę wiadomość
-
A najbardziej na początku byłam zaskoczona, ze kp jest takie trudne. Zawsze mi się wydawało, ze to najprostsza rzecz na świecie. Wyciagasz cyca i podajesz dziecku, a mleko samo leci i dziecko zaraz najedzone. Nic bardziej mylnego
Ja jeszcze miałam mega płaskie brodawki na początku - Młoda nie mogła dobrze chwycić i darla się jak opetana. Na szczęście teraz jest coraz lepiej i ładnie odrazu łapię cycaAllmita, Sylwia91 lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
LILITH.P wrote:Worldbyme - czekamy na wieści
Bella, co u Was? Jak samopoczucie?
Ogólnie jest dobrze, mdłości prawie zniknęłyZostał tylko paskudny posmak w ustach utrzymujący się cały czas
Teraz z niecierpliwością czekamy na badania prenatalne. Gdzieś tam w środku stresik siedzi ale staram się o tym nie myśleć
-
Mam nadzieje ze jeszcze poczeka do końca tygodnia chociażby
Torba spakowana
07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
No ja dolaczam sie do klubu szalonych mamusiek kp..;)ja tez mialam na poczatku poranione brodawki..bolało jak sie przyssywal..na poczatku tez musialam orzed karmieniem troche laktatorem odciągnąć bo maly mial problem z uchwyceniem nabrzmiałej brodawki..potem kapnelam sie ze bardziej mi laktator ranil sutki niz maly...teraz tez czasem musze skorygowac jak maly je bo bywa ze zle chwyci brodawke..ale juz nie boli..
pewnie bedzie kolejne wyzwanie jak sie ząbki pojawią...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Mam za to inny problem z pierworodnym...od jakos ponad tyg nie ma dluzszej drzemki w dzien niz pol godz..jeszcze pi dpacerze czasem pospi ale to juz tez nie zawsze, no i oczywiscie w dnie takie jak dzis bez spacerowe nie ma mowy o tym..w zwiazku z tym dzis spedzilam pol dnia albo i wiecej usypiajac go i to czasem po trzy razy do jednej drzemki...
inna sprawa ze na spacerach ostaynio tez musimy sie najpierw mocno pobujac zanim przrstanie plakac i zaśnie...wczesniej praktycznie zasypial sam przy pierwszych ruchach wozka i swiezym powietrzu..mam nadzieje ze to mu minie bo tak to ja sie wykoncze,a i on niewiele pospi...po za tym o dziwo humor ma nie najgorszy..gaworzy, usmiecha się..
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita nie walcz z nim
nie chce spać, taki wiek. Basia w jego wieku raz jak wstala ok 7 rano tak zasnela kolo 13 nastepnego dnia i to tylko zasnela dlatego ze wystawiłam ją na dwor. Oczywiście przysypiala po 10 minut przez ktore ja nie byłam w stanie nic zrobic. Albo spala poki na rękach. To wszystko minie
na fb udostepnilam fajny post jednej z mam a raczej artykul o 5 rzeczach o które matki walczą. Mogę Ci wkleić link
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 16:30
-
Dziewczyny, chciałabym żeby Mój rodził ze mną... Ale w ogóle nie wiem jak zacząć ten temat z nim
Nie wiem jakie jest jego podejście do tematu porodów we dwoje, nigdy nie rozmawialiśmy na ten temat... No i teraz nie wiem jak zacząć, jakoś mnie to stresuje nie wiem dlaczego