X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dużo usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ja miałam dużo usg
    Mozna wiedzieć ile to dużo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie podobnie jak Ty .. już przestałam liczyć wtedy ale mam nadzieje ze wszystko OK

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 12 tygodnia miałam minimum 10 razy... Może i więcej, nie liczyłam dokładnie. Ale bywało, że miałam wizytę z badaniem 2 razy w tygodniu. Nie ma czegoś takiego jak za dużo usg. Jak jest potrzeba to się je robi i tyle :-) Pamiętaj, że nie masz tych usg dla własnej przyjemności tylko dla bezpieczeństwa dziecka. Nie martw się, nie zaszkodzi :-)

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Nie ma czegoś takiego jak za dużo USG. Nie wpływa też ono na rozwój maleństwa! To mit który często jest powtarzany. USG jest całkowicie bezpieczne i nieinwazyjne :) lepiej zrobić "za dużo" niż za mało. :) powodzenia i nie martw się. Lekarze wiedzą co robią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 01:06

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby racja z tym ze to nie jeden lekarz mi tyle zalecił tylko byłam kilka razy u swojego lekarza, 3 razy w różnych szpitalach po kilka razy i żaden w sumie nie wiedział ze aż tyle tego było. Dopiero wczoraj po wyjściu ze szpitala policzyłam i jestem w szoku ;(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest badaniem nieinwazyjnym i bezpiecznym dla dziecka. Można je robić tyle razy, ile to potrzebne. Także - głowa do góry, na pewno nie zaszkodziłaś maleństwu! :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ