X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zbyt częste usg
Odpowiedz

Zbyt częste usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,
    Jestem w 11 tc i od samego początku mam problemy.
    Duża torbiel na jajniku,plamienie, krwawienie w związku z krwiakiem :(
    Z tego powodu miałam już 12 usg:( martwię się ze to dużo. Piszcie czy u Was tez tyle było

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dużo usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Ja miałam dużo usg
    Mozna wiedzieć ile to dużo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie podobnie jak Ty .. już przestałam liczyć wtedy ale mam nadzieje ze wszystko OK

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 12 tygodnia miałam minimum 10 razy... Może i więcej, nie liczyłam dokładnie. Ale bywało, że miałam wizytę z badaniem 2 razy w tygodniu. Nie ma czegoś takiego jak za dużo usg. Jak jest potrzeba to się je robi i tyle :-) Pamiętaj, że nie masz tych usg dla własnej przyjemności tylko dla bezpieczeństwa dziecka. Nie martw się, nie zaszkodzi :-)

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Nie ma czegoś takiego jak za dużo USG. Nie wpływa też ono na rozwój maleństwa! To mit który często jest powtarzany. USG jest całkowicie bezpieczne i nieinwazyjne :) lepiej zrobić "za dużo" niż za mało. :) powodzenia i nie martw się. Lekarze wiedzą co robią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 01:06

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby racja z tym ze to nie jeden lekarz mi tyle zalecił tylko byłam kilka razy u swojego lekarza, 3 razy w różnych szpitalach po kilka razy i żaden w sumie nie wiedział ze aż tyle tego było. Dopiero wczoraj po wyjściu ze szpitala policzyłam i jestem w szoku ;(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG jest badaniem nieinwazyjnym i bezpiecznym dla dziecka. Można je robić tyle razy, ile to potrzebne. Także - głowa do góry, na pewno nie zaszkodziłaś maleństwu! :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ