X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo krótkie cykle: 14-17 dni
Odpowiedz

Bardzo krótkie cykle: 14-17 dni

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Envylen Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem tu Nowa, ale śledzę OvuFriend od prawie roku, od kiedy zaczęłam poważnie myśleć o Maluszku:)

Czy któraś z Was miała może tak krótkie cykle jak ja? Od kilku cykli mają one długości rzędu: 13,14,15,16,17,18. Wcześniej miałam 3 bardzo krótkie cykle a później 1-3 cykli długich (powyżej 32 dni, czasem nawet ponad 40 dni). Byłam w szpitalu, ale kazali jeść tylko mniej węglowodanów i tyle... Nie obserwuję u siebie owulacji (testy LH, usg), chociaż od ok. 12 dc pojawia się jakiś śluz...

PCOS, hiperinsulinemia.
    Przewlekłe infekcje grzybicze (problemy immunologiczne).
    Dodatnie ANA2 (czekam na wynik ANA3).
  • agnieszka00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz iśc do ginekologa bo to nie jest normalne takie krótkie cykle niestety :( ale trzymam kciuki za poprawę! ;)

• Envylen Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam nie raz u różnych, ale nikt się tym nie przejął. Teraz mam 1 cykl z CLO i Duphastonem.
    Dzięki za odpowiedź!

PCOS, hiperinsulinemia.
    Przewlekłe infekcje grzybicze (problemy immunologiczne).
    Dodatnie ANA2 (czekam na wynik ANA3).
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest normalne, cykl owulacyjny powinien trwać minimum 21 dni, tak mi powiedziała gin. Może pobadaj hormony.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to normalne, idź do ginekologa prywatnie, nawet do kliniki leczenia niepłodności, im szybciej tym lepiej.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ