X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo krótkie cykle: 14-17 dni
Odpowiedz

Bardzo krótkie cykle: 14-17 dni

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Envylen Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem tu Nowa, ale śledzę OvuFriend od prawie roku, od kiedy zaczęłam poważnie myśleć o Maluszku:)

Czy któraś z Was miała może tak krótkie cykle jak ja? Od kilku cykli mają one długości rzędu: 13,14,15,16,17,18. Wcześniej miałam 3 bardzo krótkie cykle a później 1-3 cykli długich (powyżej 32 dni, czasem nawet ponad 40 dni). Byłam w szpitalu, ale kazali jeść tylko mniej węglowodanów i tyle... Nie obserwuję u siebie owulacji (testy LH, usg), chociaż od ok. 12 dc pojawia się jakiś śluz...

PCOS, hiperinsulinemia.
    Przewlekłe infekcje grzybicze (problemy immunologiczne).
    Dodatnie ANA2 (czekam na wynik ANA3).
  • agnieszka00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz iśc do ginekologa bo to nie jest normalne takie krótkie cykle niestety :( ale trzymam kciuki za poprawę! ;)

• Envylen Nowa

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam nie raz u różnych, ale nikt się tym nie przejął. Teraz mam 1 cykl z CLO i Duphastonem.
    Dzięki za odpowiedź!

PCOS, hiperinsulinemia.
    Przewlekłe infekcje grzybicze (problemy immunologiczne).
    Dodatnie ANA2 (czekam na wynik ANA3).
  • kayama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest normalne, cykl owulacyjny powinien trwać minimum 21 dni, tak mi powiedziała gin. Może pobadaj hormony.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to normalne, idź do ginekologa prywatnie, nawet do kliniki leczenia niepłodności, im szybciej tym lepiej.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ