X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację bardzo wolno rosnący pęcherzyk
Odpowiedz

bardzo wolno rosnący pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to normalne aby w 5 dni pęcherzy urósł zaledwie o 1 mm? Brałam clo w 9 dc był pęcherzyk 11 mm a dziś w 14 dc ten pęcherzyk urósł tylko o 1 mm i ma 12 mm. Cykle zawsze miałam długie i nieregularne choć jestem zdrowa, robiłam badania hormonalne wszystko gra. Ale martwi mnie bardzo tak powolne tempo wzrostu tego pęcherzyka. Co wy na to? Jest szansa że nagle zacznie szybko rosnąć?

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście rośnie b. wolno.
    Zazwyczaj 1-2 mm powinien rosnąć w ciągu doby.

Jakie badania robiłaś i kiedy? Wrzuć wyniki

• Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest szansa że odbije jeszcze? W 14 dc miał 12 mm czyli w 5 dni urósł 1 mm. A od 15 dc mam mega płodny śluz w ilościach hurtowych :). W poniedziałek idę już do swojego "starego" lekarza i mam nadzieję, że on mi pomoże przede wszystkim zdiagnozować przyczynę tych zaburzeń.
    Dotychczas inny lekarz kazał mi zbadać kilka hormonów i oto wyniki:
    TSH 1,180
    FT4 1,27
    anty-TPO 11,16
    Testosteron Wolny 6,38
    Powiedział, że jest ok i on nie zna przyczyny więc będzie mnie leczył na PCO mimo, że go nie mam. Dlatego idę do mojego starego zaufanego lekarza, wcześniej był na urlopie a ja byłam w 50 dc nie miałam @ i brzuch mnie napierdzielał więc byłam zmuszona pójść do innego lekarza. Ale nie podoba mi się leczenie bez diagnozy zwłaszcza, że za każdą wizytę trzeba płcić i to niemało :/

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania prl? Lh? Fsh?
    Jak chcę Cię leczyć? Bo jeśli na podstawie tylko tych badań, które robiłaś chce Cię "leczyć" dając CLo to uciekaj od tego lekarza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ