X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak owulacji...
Odpowiedz

Brak owulacji...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) mam do was kobietki pytanie czy jest jakiś sposób dzięki któremu można zaobserwować czy są owulacje na pewno? Wiem,że poprzez śluz, ale to nie zawsze zda egzamin.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne co może potwierdzić owu jest usg, jestem przykładem pozytywnych testów owu, dużej ilości śluzu, rosnącej temperatury w II fazie i braku owu

201602111680.png

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jejku... Bo myślałam właśnie czy iść na to usg no ale widzę, że jednak będę musiała. Dzięki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi, tylko monitoring da Ci 100 % pewność czy owulacja była ;)

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężko mi się do ginekologa dostać. A jak jest z tym monitoringiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi :) wrote:
    Bardzo ciężko mi się do ginekologa dostać. A jak jest z tym monitoringiem?

U Mnie to było tak, że miałam 3 wizyty w jednym tygodniu i na każdej robione USG, czy pęcherzyki są i rosną ..

Brałam do tego Clo 3x1 przez 5 dni a gdy pęcherzyk miał 19 - 20 mm dostawałam pregnyl na pęknięcie ..

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha to musze pójść.jak najszybciej bo jestem drugi dzień po okresie :-)

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie monitoring 100% pewności... Ale mierzenie tempki też jest wiarygodne, jeśli prawidłowo się wszystko robi.

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierze tylko nie zawsze o tej samej porze niestety:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 czy ty miałaś problem z niepękającym pęcherzykiem???

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mierzyłam o tej samej porze, temperatura rosła w II fazie cyklu po 14 dniach przychodziła @, a pęcherzyki nie pękają, więc temperatura nie jest wyznacznikiem, że owulacja się odbywa...

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sobie natalica z tym poradziłaś tzn z niepękającymi pęcherzykami?

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co mam dostinex na zbicie prolaktyny, podobno przez to że jest podwyższona mogą nie pękać, mam iśc w styczniu do lekarza, jak nie będą pękać to pewnie dostanę jakieś tabsy, choć nie ukrywam, że wolałabym, aby już pękały :) Póki co czekam na @ a tu jakieś takie nikłe plamienia tylko :/ ciągle coś

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam duphaston i też w styczniu mam iść zobaczyć czy pękają,póki co mam już chyba 46 dzień cyklu a okresu brak...

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.

na ovu jestem od niedawna. sadziłam, że będę mogła w grudniu testować lecz okazało się że brakuje mi owulacji :( moje cykle są jednofazowe a jajniki mnie bolą bo są przepełnione pęcherzykami ;( słyszałyście cokolwiek na temat preparatu INOFOLIC? może macie jakieś własne doświadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 23:40

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nic nie słyszałam nie pomogę ci ale będę trzymać kciuki za ciebie :-)

baba_Jagna lubi tę wiadomość

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Mandi :)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba_Jagna wrote:
    hej dziewczyny.

na ovu jestem od niedawna. sadziłam, że będę mogła w grudniu testować lecz okazało się że brakuje mi owulacji :( moje cykle są jednofazowe a jajniki mnie bolą bo są przepełnione pęcherzykami ;( słyszałyście cokolwiek na temat preparatu INOFOLIC? może macie jakieś własne doświadczenia?
    ja piję Inofolic pierwszy cykl i czekam na efekty:) Zapytaj gina o te pęcherzyki, czy nie jest ich podejrzanie dużo (to może sugerować PCOS).

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba Jagna jeśli chodzi o moje skromne zdanie to na twoim miejscu zamiast skupiać się na tym aby pęcherzyki pękały poszukaj bardziej powodu dlaczego tak jest że nie-pękają. ja piłam Inofem (to samo co Infolic) lecz i tak skończyłam na badaniach ponieważ przyczyna moich nie pękniętych pęcherzyków jest głębsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:55

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarka zaproponowała położenie się do szpitala jednakże mój styl życia póki co nie pozwala na tak długą przerwę. lekarka zasugerowała mi że może to być PCOS (po obrazie w USG) jednakże po prosiłam o alternatywę. Możecie uważać że to mało poważne ale na dzień dzisiejszy tylko tyle mogę dla siebie zrobić ...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ