Brak Owulacji !!
-
Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic.. -
Niunia2222 wrote:Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic..
Chodzisz na monitoringi owulacji? -
Niunia2222 wrote:Nie, nie chodzę. Ostanio zapytalam mojego gin. o monitoringi, to mnie wyśmiał i powiedział, że chyba nie bede przychodzic do niego codzinnie a dwa to napewno nie na kase chorych.
To po pierwsze radzę zmienić ginekologa a po drugie pójdź sobie do ginekologa jak będziesz przed owulacją, ilu dniowe masz cykle? Mi moja ginka kazała przyjść tak od 13 dc do 16 dc żeby sprawdzić czy jest owulacja. -
Niektórzy lekarze nie uznają pojęcia "ciąża biochemiczna", więc nie sugeruj się jego opinią. Ja też radzę zmienić ginekologa.
-
Zmień doktora, bo z takim daleko nie zajdziesz. Nie da się oszacować czy owulka była na oko. Ja mam długie cykle, ale na pierwszy monitoring chodziłam 10 dc i tak co 2-3 dni aż do stwierdzenia owulacji. Niestety chodziłam prywatnie, ale przynajmniej miałam pewność, że lekarz mnie przyjmie nawet bez wcześniejszej rejestracji, co w wypadku mojej zmianowej pracy było na prawdę ważne. Zasługujesz na to, by ktoś się zajął Tobą profesjonalnie a nie na odczepne.
-