X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak Owulacji !!
Odpowiedz

Brak Owulacji !!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niunia2222 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
    Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic..

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że biore duphaston przez 10 dni x1

• agania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia2222 wrote:
    Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
    Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic..

Chodzisz na monitoringi owulacji?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie chodzę. Ostanio zapytalam mojego gin. o monitoringi, to mnie wyśmiał i powiedział, że chyba nie bede przychodzic do niego codzinnie a dwa to napewno nie na kase chorych.

• agania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia2222 wrote:
    Nie, nie chodzę. Ostanio zapytalam mojego gin. o monitoringi, to mnie wyśmiał i powiedział, że chyba nie bede przychodzic do niego codzinnie a dwa to napewno nie na kase chorych.

To po pierwsze radzę zmienić ginekologa :) a po drugie pójdź sobie do ginekologa jak będziesz przed owulacją, ilu dniowe masz cykle? Mi moja ginka kazała przyjść tak od 13 dc do 16 dc żeby sprawdzić czy jest owulacja.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam co 24, 25 albo co 26 dni

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze nie uznają pojęcia "ciąża biochemiczna", więc nie sugeruj się jego opinią. Ja też radzę zmienić ginekologa.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się czyta takie wiadomości to można się wkurzyć... dlaczego w naszym kraju podejście lekarza w przychodni publicznej jest zupełnie inne niż w prywatnej. Przecież my za to wszystko płacimy... eh..
    ja też polecam zmienić lekarza.

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmień doktora, bo z takim daleko nie zajdziesz. Nie da się oszacować czy owulka była na oko. Ja mam długie cykle, ale na pierwszy monitoring chodziłam 10 dc i tak co 2-3 dni aż do stwierdzenia owulacji. Niestety chodziłam prywatnie, ale przynajmniej miałam pewność, że lekarz mnie przyjmie nawet bez wcześniejszej rejestracji, co w wypadku mojej zmianowej pracy było na prawdę ważne. Zasługujesz na to, by ktoś się zajął Tobą profesjonalnie a nie na odczepne.

f2w3rjjgkoi890wn.png

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zmieniłam. Ide 10- tego lutego na pierwszą wizytę.Zobaczymy co bedzie dalej.

• agania Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia2222 wrote:
    Juz zmieniłam. Ide 10- tego lutego na pierwszą wizytę.Zobaczymy co bedzie dalej.

Daj nać :) :) :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ