Brak owulacji i wysokie LH
-
Hej dziewczyny,
Moze ktoras z Was tez miala takie dziwne wyniki i umialaby mi doradzic co to moze byc?
Wykonalam w tym cyklu nastepujace badania:
6dc - estradiol 152pmol/l
LH - 4.40iU/L
Progesteron - >2
18dc - estradiol 216pmol/l
LH - 20.70iU/L (?!)
Progesteron - >2
24dc
Estradiol 347pmol/l
LH - 21.30 iU/L
Progesteron >2
Czyli jajeczko rosnie bardzo powoli, owulacji jeszcze nie bylo... Ale skad ten wysoki poziom LH pomimo niskiego poziomu na samym poczatku cyklu? Jakies pomysly co to moze oznaczac? Ratunku:( -
nick nieaktualnyHey, najlepiej jak lekarz interpretuje wyniki. Nie Wiem czy zlecalas sobie sama czy lekarz taki układ Ci wymyślił badań. Po LH widać jakby był po piku owulacji, poziom masz dla fazy lutealnej. Jeżeli dobrze widzę, progesteron masz cały czas niski...tak jakby owulacji nie było jednak. Z Wynikami do lekarza;) wtedy będziesz miała jasność. Generalnie zależy co chcesz uzyskać z badań, czy potwierdzenie owulacji, czy w pierwszej fazie stosunek FSH do LH, czy chcesz progesteron zbadać, czy prolaktyne, czy TSH. Najlepiej jak lekarz zleca wyniki, wtedy też interpretuje odpowiednio. Jak coś to pytaj:)
MartaMi92 lubi tę wiadomość
-
Ewayak wrote:Hey, najlepiej jak lekarz interpretuje wyniki. Nie Wiem czy zlecalas sobie sama czy lekarz taki układ Ci wymyślił badań. Po LH widać jakby był po piku owulacji, poziom masz dla fazy lutealnej. Jeżeli dobrze widzę, progesteron masz cały czas niski...tak jakby owulacji nie było jednak. Z Wynikami do lekarza;) wtedy będziesz miała jasność. Generalnie zależy co chcesz uzyskać z badań, czy potwierdzenie owulacji, czy w pierwszej fazie stosunek FSH do LH, czy chcesz progesteron zbadać, czy prolaktyne, czy TSH. Najlepiej jak lekarz zleca wyniki, wtedy też interpretuje odpowiednio. Jak coś to pytaj:)
-
nick nieaktualny
-