brak rozciagliwego śluzu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOd jakiś 3 miesięcy nie mam rozciagliwego śluzu tylko wodnisty dosłownie jest go tyle ze mam wrażenie ze się posiusialam.. I nie czuje klucia owulacyjnego a wcześniej czułam. Czy. Śluz wodnisty jest prawidłowy i czy zamiast rozciagliwego, wodnisty da mi jakieś szanse?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie martw sie sluzem ja wogole go nie mam nawet teraz, podobno w ciazy jest rozciagliwy a ja sporadycznie mam na papierze przezroczysty wodnisty on sie kwalifikuje do plodnego, jak nie wiedzialam o ciąży to mój śluz który dopiero wieczorem 'wygrzebalam' rozciagal sie na 1-2mm a teraz znowu sucho, jak wkładam luteine to na palcu mam malutko sluzu białego tu jest sprawa indywidualna, a zeby bylo smiesniej mój mąż wie lepiej ode nnie kiedy mam więcej śluzu bo mówi że raz sucha raz mokra hehe, nawet zerknij jak mój wykres wyglada ja bym nie pomyslala ze to ciazowy bo sa góry i doliny
powodzenia życzę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kapsulki z olejem wiesiolka do dnia owulacji lub siemie lniane do picia przez caly cykl
Moj lekarz mowi, ze wiekszosc kobiet nie moze stwierdzic owulacji po objawach, bo u mniejszosci one wystepuja poza tym z cyklu na cykl moga sie zmieniac i wystepowac badz nie...
Czesto w okolicach owulacji pojawia sie tradzik, nieraz boli ktorys jajnik, ale to tez nie jest potwierdzenie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w ubiegłym cyklu też nie zauważyłam rozciągliwego śluzu ani nawet wodnistego. Testy i inne objawy wskazywały, że owulka była a śluzu było mało i taki kremowy bardziej
Ten cykl rozpoczęłam z wiesiołkiem. Biorę 1 tabletkę 500mg. Nie wiem czy to wystarczy.
-
No muszę powiedzieć, że wiesiołek zdał egzamin. Na początku brałam 1 tabletkę 500 mg ale w 5dc zwiększyłam do 2 tabletek. Od wczoraj tj. 10 dc piękny rozciągliwy śluz. Nigdy tak rozciągliwego nie miałam... na około 10 cm spokojnie się rozciąga. Owulację mam zwykle ok. 12 dc.
-
nick nieaktualnyJa też nigdy nie miałam śluzu rozciągliwego. Pierwszy raz dostałam takowy kiedy zaczęłam brać Castagnus na wywołanie owulacji i byłam wręcz w szoku, że tak on wygląda Lek jest ziołowy i bez recepty, więc możesz go śmiało brać. nie zaszkodzi a pomoże 2 razy dzięki niemu zaszłam w ciążę. Tylko po 3 mies brania trzeba zrobić miesiąc przerwy
-
no ja już miesiąc biorę castagnus, i po miesiącu brania zauważyłam śluz. Tylko że miałam go tak średnio w jeden dzień i minimalnie w dzień poprzedni. Wypadały te dwa dni ze śluzem w 9 i 10 dc . A mam średnio owulację co 24-25 dni,czyli jeżeliby była owulacja to o dwa dni wcześniej, czyli zbyt wcześnie. Ale...testy owulacyjne tylko pokazywały bladszą kreskę od tej kontrolnej. Poza tym, dziś by mi wypadała owulacja (statystycznie, wg ovufriend i innych kalkulatorów), ale dziś już śluz suchy, taki biały proszek na majtkach, że się tak wyrażę...natomiast boli mnie podbrzusze...jakby dwa jajniki naraz. Czy w takim przypadku może być owulacja,choć śluz płodny był dwa-trzy dni temu??? dzięki za odp.synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualny