X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Clo bez sprawdzania drożności?
Odpowiedz

Clo bez sprawdzania drożności?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy braliście Clo bez wcześniejszego sprawdzania drożności? Lekarz nie sugerował nawet spr droznosci

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja brałam bez, 6 cykli, a potem lametta tez bez sprawdzania i teraz jeszcze gonal, cos mowia o tym ale zaden konkretnie robimy i koniec. Ale ja tez zaszlam juz w ciążę wiec to chyba jakis argument za tymi decyzjami ze mozna bez..

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcesz miec zrobione to powiedz lekarzowi a jak powie ze nie trzeba to zmien lekarza :) nie wszyscy sie nadaja sama krazylam po kilku :)

• HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msmarmify dzięki za odp.:)

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • milutka30 Nowa

Wysłany: 19 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę CLO bez sprawdzenia drożności z tym, że lekarz wspominał, że jak po kilku cyklach pomimo owulacji nie uda się zajść w ciążę to wtedy wysyła mnie na sprawdzenie drożności więc chyba jest to normalne

• Karola__ Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę clo bez sprawdzania.
    Dopiero w maju sprawdzimy. :)
    Trochę się boję..

Karola
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei dopiero po HSG dostałam CLO, mam zacząć brać dopiero po 3 cyklach po badaniu...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Aa1 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś byłam u gina po receptę na colstibergyt, bo staramy się już o 13 miesięcy i bez powodzenia.Mimo to sam dziś wspomniał jeżeli się nie uda w tym cyklu po poślę mnie na sprawdzenie droznosci jajowodow. Ale wspomnę, że 1,5 mies. temu zrobiłam se na własną rękę badanie tarczycy i okazało się, że jest problem za wysokie tsh do zajścia w ciążę mimo że mieszczę się w normach.

Po długiej drodze jest to szczęście !!!!!
  • Aa1 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa1 wrote:
    Hej. Dziś byłam u gina po receptę na colstibergyt, bo staramy się już o 13 miesięcy i bez powodzenia.Mimo to sam dziś wspomniał jeżeli się nie uda w tym cyklu po poślę mnie na sprawdzenie droznosci jajowodow. Ale wspomnę, że 1,5 mies. temu zrobiłam se na własną rękę badanie tarczycy i okazało się, że jest problem za wysokie tsh do zajścia w ciążę mimo że mieszczę się w normach.
    Stwierdził gin., że przy poronieniu które miałam 13 mies.temu i czyszczeniu mogło dojść do zablokowania jajowodow.

Po długiej drodze jest to szczęście !!!!!
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u ginki i tez dostalam clo bez sprawdzania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wcześniej też była wzmianka o hsg.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ