Co czujesz gdy owulujesz?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa w zasadzie tez nic nie czuje... Jedne boli jajnik inne znowu maja dolegliwosci... No ja nie bardzo moge to u siebie zaobserwowwac;) a mimo wszystko mam 25 miesiecznego brzdaca;) bez zadnych wykresow, bez mierzenia temp itd. Teraz staram sie o drugie;)
-
Sóweczka ja należe do tych szczęsliwcow /nieszczęśliwców którzy czują owulacje..
U mnie objawia się to dośc intensywnym bolem szyjki macicy(przy siadaniu zwłaszcza ból jakby sie siadało na dosłownie na odkrytej macicy) Oprocz tego ogolne pobolewanie w środkowej czesci tuż nad spojeniem łonowym.Może to być spowodowane podrażnieniem otrzewnej przez płyn pęcherzykowy.....Czasem dochodzi do tego drętwienie pachwiny i ciągniecie w niej po stronie ,z której jest owulacja...
Niestety są to dość bolesne bóle z racji tego,ze przy PCOS a jestem jego posiadaczką osłonka korowa jajnika jest pogrubiała i pękanie pecherzykow przebiega trudniej ...Mam nadzieję,że troche pomogłam ...
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:40
-
nick nieaktualnyJa czuję owulację, tzn czułam zawsze. Bolał mnie wtedy jajnik- ok 2 dni.
Po ciąży i laparoskopii to się zmieniło.
Miałam torbiel na lewym jajniku- usunięta. Po tym zabiegu resztki jajnika lewego czuję co kilka dni a w okresie owulacji bolą zawsze oba, bez względu na to, który owuluje i bądź tu człowieku mądry. Jedynie z usg wiem, gdzie jest pęcherzyk dominujący. -
U mnie jest kłucie i lekkie ciągnięcie w jajniku, który owuluje. Czasem lekkie skurcze macicy jakby właśnie takie drętwienie pochwy. I robię się płaczliwa i napalona, tak poza strefą ciała
sóweczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja odczuwam takie bóle w jednym miesiącu bardziej w drugim mniej. Okropny ból macicy i te klucia w jajniku czasami są nie do zniesienia. W drugim miesiącu to samo tylko znacznie znacznie delikatniej. Ja mam bardziej bolesna owu gdy prawy jajnik działa. No i ma sex tez większa ochota jest. Ale że owu bywa przebiegła to ciężko ją dokładnie określić
-
nick nieaktualny