X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co jest ze mną nie tak
Odpowiedz

Co jest ze mną nie tak

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Juciak Znajoma

Wysłany: 25 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 6 dzień pod rząd badam owulacje testami i nic, ciągle negatywne. Śluz niby rozciągliwy, temperatura średnio. O co chodzi?? :(
    a35dea247db229b2aa4cb0ce5a93cc43.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 19:59

7 cykli starań o pierwsze maleństwo ❤
    Sukces <3
    Termin porodu : 7 września 2018 z miesiączki, 3 września 2018 z USG
    Hashimoto, Letrox 62,5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 00:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki LH z krwi! żadne testy... do tego monitoring u ginekologa i nie będzie wątpliwości i domysłów.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np sporo pije. i juz zauwazylam ze jesli mocz jest za bardzo rozwodniony to pasek nie pokazuje dobrze 2 kreski. moze tutaj jest problem? aha i czytalam ze największe stęzenie tego hormonu jest mniej wiecej w poludnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne powinno się robić wieczorem! I to przeważnie o jednakowej porze. Nie powinno się pić min. 2h wcześniej właśnie ze względu na zozcieńczony mocz. Będzie fałszowało wynik. Dlatego lh z krwi jest pewniejsze.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Testy owulacyjne powinno się robić wieczorem! I to przeważnie o jednakowej porze. Nie powinno się pić min. 2h wcześniej właśnie ze względu na zozcieńczony mocz. Będzie fałszowało wynik. Dlatego lh z krwi jest pewniejsze.

Ja czytałam, że około południa bo wtedy jest najwyższe stężenie hormonu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na większości testów jest napisane, że wieczorem. Lekarze też tak mówią. Do południa i poranny mocz to beta. Akurat w testach siedzę od ponad 3 lat i nigdy w południe nie robiłam.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Na większości testów jest napisane, że wieczorem. Lekarze też tak mówią. Do południa i poranny mocz to beta. Akurat w testach siedzę od ponad 3 lat i nigdy w południe nie robiłam.

pierwsze słyszę, ale kłócić się nie będę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie? Bo ja juz nic nie wiem czy wszystko ok jak mi się objawy nijak nie łączą... 18 dc. Wyższych temperatur brak, właściwie to są najniższe z całego cyklu, śluz do wczoraj wodnisty, dzisiaj kremowy ale rozciąga się na ok 3cm (czyli ze w końcu jak mam go określić?) i jest go sporo, ale szyjka nisko i zamknięta (ewentualnie półotwarta (bo tu pewności nie mam) i bardziej twarda niż miękka. I moje pytanie brzmi-o co chodzi z tymi objawami?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja czytałam, że około południa bo wtedy jest najwyższe stężenie hormonu.
    Tak. Sprawdzałam na sobie :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:25

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    31dc - wyższych temperatur brak (poniżej 36,6), śluz miałam i wodnisty i rozciągliwy ale brakowało wzrostu temperatury.

Z tego co pamiętam, to przy metodzie angielskiej (jeśli mi się metody nie mylą) badamy przynajmniej 2 wskaźniki (np. śluz i temperaturę, ewentualnie szyjkę) i dopiero oba wskazują na owulację. Jeden jest mało wiarodajny.

Tak zgadza sie. Przy metodzie angielskiej bada sie conajmniej dwa wskaźniki dlatego nazywa sie wielowskaźnikowa ;) no dlatego ja czekam na ten skok a póki co mam-o 0.01 stopnia. Nie jest jeszcze tak zle czasowo ale jak tak dalej pójdzie zacznę myśleć o bezowulacyjnym...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ