X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację co z tą owulacją
Odpowiedz

co z tą owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olye Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Śluz płodny zauważyłam 28.03, 31.03 temperatura w pochwie wynosiła 36,8 gdzie normalnie przed owulacja miałam 36,4 36,5 myślałam,że to może owulacja,która według kalendarzyka powinna wystąpić 1.04, ale gdy dziś 2.04 zmierzyłam temperaturę wynosiła ona 36,5. Dlaczego tak nagle spadła, ostatnio kochałam się z moim partnerem 31.03 bo myślałam,że na następny dzień będzie owulacja, i nie wiem boję się,że owulacja nie wystąpi i moje starania w tym miesiącu przepadną,ponieważ z moim partnerem widzimy się dopiero w poniedziałek..

<3 <3
  • Olye Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś zmierzyłam o 8 i było 36,7 poszłam spać i zmierzyłam jeszcze raz o 10.30 było 37.0 myślicie,że owulacja już była?

<3 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko cokolwiek powiedzieć, bo nawet nie masz wykresu. Można przypuszczać, że owu była, jeśli temp przez 3kolejne dni jest wyższa o ok 0,2stopnia od podstawowej. Temp mierzona po 7:30 jest niemiarodajna. Ja bez owulacji w ciągu dnia mam ok37stopni.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ