X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy to może mieć wpływ na zajście w ciąże
Odpowiedz

Czy to może mieć wpływ na zajście w ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Szukam odp. na jedno pytanie, bo nie chce zaszkodzic potencjalnemu dziecku. W nastepnym cyklu mielislśmy z mężem zacząć starania, ale na początku moich dni płodnych wypadł mi mały zabieg, gdzie bedzie podane znieczulenie dentystyczne. I mąż chce to przeczekać i zacząć starania po tym zabiegu. A czy wgl ma on jakikolwiek niegatywny wpływ na zarodek? Zabieg ma byc 5 lipca, dni płodne zaczynaja mi sie 3, a owulacja wypada na 8 lipca. Czy faktycznie lepiej zacząc starania 6 lipca czy można działać już wcześniej bo takie znieczulenie nie będzie miało znaczenia?
    Pozdrawiam

age.png

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Hej, jestem tu nowa. Szukam odp. na jedno pytanie, bo nie chce zaszkodzic potencjalnemu dziecku. W nastepnym cyklu mielislśmy z mężem zacząć starania, ale na początku moich dni płodnych wypadł mi mały zabieg, gdzie bedzie podane znieczulenie dentystyczne. I mąż chce to przeczekać i zacząć starania po tym zabiegu. A czy wgl ma on jakikolwiek niegatywny wpływ na zarodek? Zabieg ma byc 5 lipca, dni płodne zaczynaja mi sie 3, a owulacja wypada na 8 lipca. Czy faktycznie lepiej zacząc starania 6 lipca czy można działać już wcześniej bo takie znieczulenie nie będzie miało znaczenia?
    Pozdrawiam

Powiedz, że potrzebujesz znieczulenia dla ciężarnych, bo się starcie. To nie jest problem.

Ja mialam narkoze przy usuwaniu zebow i dopóki w ciazy nie bylam, moglam ja stosować (nawet w dni płodne). Fakt, w ciążę nie zaszłam, ale nic się nie przesunęlo, ani nie zmieniło 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ