X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Czy to może mieć wpływ na zajście w ciąże
Odpowiedz

Czy to może mieć wpływ na zajście w ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Szukam odp. na jedno pytanie, bo nie chce zaszkodzic potencjalnemu dziecku. W nastepnym cyklu mielislśmy z mężem zacząć starania, ale na początku moich dni płodnych wypadł mi mały zabieg, gdzie bedzie podane znieczulenie dentystyczne. I mąż chce to przeczekać i zacząć starania po tym zabiegu. A czy wgl ma on jakikolwiek niegatywny wpływ na zarodek? Zabieg ma byc 5 lipca, dni płodne zaczynaja mi sie 3, a owulacja wypada na 8 lipca. Czy faktycznie lepiej zacząc starania 6 lipca czy można działać już wcześniej bo takie znieczulenie nie będzie miało znaczenia?
    Pozdrawiam

age.png

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    Hej, jestem tu nowa. Szukam odp. na jedno pytanie, bo nie chce zaszkodzic potencjalnemu dziecku. W nastepnym cyklu mielislśmy z mężem zacząć starania, ale na początku moich dni płodnych wypadł mi mały zabieg, gdzie bedzie podane znieczulenie dentystyczne. I mąż chce to przeczekać i zacząć starania po tym zabiegu. A czy wgl ma on jakikolwiek niegatywny wpływ na zarodek? Zabieg ma byc 5 lipca, dni płodne zaczynaja mi sie 3, a owulacja wypada na 8 lipca. Czy faktycznie lepiej zacząc starania 6 lipca czy można działać już wcześniej bo takie znieczulenie nie będzie miało znaczenia?
    Pozdrawiam

Powiedz, że potrzebujesz znieczulenia dla ciężarnych, bo się starcie. To nie jest problem.

Ja mialam narkoze przy usuwaniu zebow i dopóki w ciazy nie bylam, moglam ja stosować (nawet w dni płodne). Fakt, w ciążę nie zaszłam, ale nic się nie przesunęlo, ani nie zmieniło 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ