X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Dziwne zachowanie szyjki
Odpowiedz

Dziwne zachowanie szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ula33 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jestem trochę początkowa kiedyś sprawdzałam tylko od czasu do czasu szyjkę i śluz tak z ciekawości ale od dwóch cykli obserwuje się codziennie bo trochę się staramy z mężem .. jestem teraz w 19dc (28 dniowe cykle)owulacja według obliczeń różnych programów w tym ovu miała byc w 14dc.. i tak tez wszystko na to wskazywało bo i szyjka wysoko i śluz dobry szyjka również miękka,z otwartości to nie bardzo rozróżniałam bo jestem po porodach i dla mnie a bynajmniej tak mi się wydawało zawsze była trochę otwarta ;) od 3 dni śluz zmienił się na kremowy ale nie lepki myslalam ze już po płodnych a dziś jak się badałam to szyjka nie była jakaś mega miękka ale napewno była otwarta bo wszedł mi tam cały opuszek jak nigdy .. i co to mogło oznaczać ? Bo już zgłupiałam :/ znaczy ze owulacji nie było i będzie teraz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może tą otwartością nie warto się aż tak sugerować. Mi też ona nic nie mówi.
    śluzu płodnego teraz nie ma przy tej otwartej szyjce?

• Ula33 Nowa

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej więcej kremowego wodnistego było ale trochę takie nitki rozciągliwe były ale to tez mogły byc pozostałości po mężu :D
    Ta szyjka to tak wydaje mi się otwarta była bo prawie cały opuszek Wsadziłam ..nie wiem dziwne to było..a pózniej jak chciałam się upewnić to już jej nie dosieglam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulacji szyjka często jest dziwna (u mnie) zmienia położenie i w ogóle miesza na wykresach :)

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno szyjka jest dużo bardziej wiarygodna niż śluz

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nie jestem w stanie obserwowac szyjki - w ogóle nie jestem w stanie tego ocenic

• Lilia1987 Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążami moja szyjka była bardziej zdecydowana niż teraz,nie rodziłam ale przy 1 dziecku miałam już całkowite rozwarcie a przy 2 odeszły wody i gdy dojechałam do szpitala na CC było już 5cm, teraz szyjka niezbyt lubi wędrować w górę i w dół i na ogół jest średnio otwarta ale po owulacji robi się twarda i mocno zamknięta a potem robi się dziwna.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ