Dziwne zachowanie szyjki
-
Witajcie jestem trochę początkowa kiedyś sprawdzałam tylko od czasu do czasu szyjkę i śluz tak z ciekawości ale od dwóch cykli obserwuje się codziennie bo trochę się staramy z mężem .. jestem teraz w 19dc (28 dniowe cykle)owulacja według obliczeń różnych programów w tym ovu miała byc w 14dc.. i tak tez wszystko na to wskazywało bo i szyjka wysoko i śluz dobry szyjka również miękka,z otwartości to nie bardzo rozróżniałam bo jestem po porodach i dla mnie a bynajmniej tak mi się wydawało zawsze była trochę otwarta od 3 dni śluz zmienił się na kremowy ale nie lepki myslalam ze już po płodnych a dziś jak się badałam to szyjka nie była jakaś mega miękka ale napewno była otwarta bo wszedł mi tam cały opuszek jak nigdy .. i co to mogło oznaczać ? Bo już zgłupiałam znaczy ze owulacji nie było i będzie teraz ?
-
nick nieaktualny
-
Raczej więcej kremowego wodnistego było ale trochę takie nitki rozciągliwe były ale to tez mogły byc pozostałości po mężu
Ta szyjka to tak wydaje mi się otwarta była bo prawie cały opuszek Wsadziłam ..nie wiem dziwne to było..a pózniej jak chciałam się upewnić to już jej nie dosieglam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przed ciążami moja szyjka była bardziej zdecydowana niż teraz,nie rodziłam ale przy 1 dziecku miałam już całkowite rozwarcie a przy 2 odeszły wody i gdy dojechałam do szpitala na CC było już 5cm, teraz szyjka niezbyt lubi wędrować w górę i w dół i na ogół jest średnio otwarta ale po owulacji robi się twarda i mocno zamknięta a potem robi się dziwna.
-