X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Gdzie ta owulacja??
Odpowiedz

Gdzie ta owulacja??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Nija Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Zosia, powrót do normalnych cykli może chwilę potrwać. Też jestem po poronieniu, od tego czasu trochę mi się cykle rozjechaly. Teraz wszystko wraca do normy, ale w pierwszym cyklu pp lekarz stwierdził, że mam przerosniete pęcherzyki na tajnikach. Dostałam na to duphaston żeby nie zrobiły się z nich torbiele. Pomogło. Myślę że warto skonsultować się ginem.
    Pozdrawiam:)

• zosia92 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojej kontroli u ginekologa jeszcze przed pierwszą miesiączką po poronieniu zostałam zbadana. Lekarz stwierdził że nie pękł pęcherzyk graffa i nie było owulacji. Jajniki wszystko było w porządku.

189c3bc66f8aa56598b05ee2f29b268f.png
  • Nija Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, cykle bezowulacyjne moga sie zdarzyc każdej z nas. Zwłaszcza po takiej burzy hormonalnej.

• zosia92 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po pracy zrobiłam test owulacyjny i jest pozytywny. Zaczynamy działać :):)

• Nija Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, powodzenia!!!

• Justek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , pomożecie ?
    Testy owulacyjne - negatywne . Używam elektronicznych clear blue. Zerknięcie na wykres na moje temp. ? Co o tym sądzicie

https://ovufriend.pl/graph/5f0e9a0fed94c09d2e086b8f21edd0e6

Justek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczynam nowy cykl. @ mnie odwiedziła, a miałam już takie ładne objawy ciążowe :-D niesamowite ile można sobie wmówić, oczekując dwóch kresek

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ