Grubość endometrium przed owulacją
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, byłam dzisiaj na kontroli owulacji. 23 dc, prawy jajnik max pęcherzyk 1,59mm a endometrium 0,66 mm . czy endometrium nie jest czasami za małe? staramy się o dziecko i nie wiem czy gdyby było zapłodnienie, zagnieździłoby się w takim endo? proszę o odpowiedź
-
endo jest stanowczo za male... na pewno dobrze napisalas? jak na 23 dc to wrecz tragiczne endometrium... w okresie okolo owulacyjnym powinien miec minimum 8 mm ale twoj pecherzyk tez nie jest jeszcze dojrzaly do pekniecia... ilu dniowe masz cykle? jedz magnez, pij codziennie lampke czerwonego winka, dodtakowo orzechy albo migdaly i to pomoze na wzrost endometrium. A lekarz nic nie mowil?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Byłam dzisiaj na drugiej kontroli owulacji, jajeczko nic nie urosło a endometrium 0,75cm wybacz, pomylilo mi się może wcześniej, miało być 0,66CM . lekarz mowiła że endometrium w tej fazie dobre, a moje cykle są długie. czasem 31 czasem 39 ale teraz zbiera się na ponad 40dniowy cykl u mnie normalka. Ale nie mogę zajść w ciążę więc coś jest nie tak. może te jajeczkowanie
-
To pewnie masz 7,2 mm czyli 7 cm i 2 mm w takim wypadku masz dobre. Musialas zle zapisac. Tez mam dlugie cykle ale moje trwaja 50-60 dni. Czasami mniej i dlatego mam tabletki na owu. Podobno za dlugie cykle zmniejszaja szanse na ciaze ale ty nie masz jeszcze za dlugich[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dlatego może nie wspomniała o żadnych tabletkach anty na wyrównanie cyklu. W sumie moje wcześniejsze cykle nie były jakieś długie, ostatnio przez 4 miesiące miałam prawie idealne, 31 dniowe. były temperatury w górze, w jednej nawet zauważyłam spadek w 7 dniu po owu i wzrost następnego dnia, a 16 dnia po owu dostałam okresu... mogło to oznaczać samoistne poronienie bądź nie. Ale nie sądziłam że w tym cyklu jajeczko po prostu nie będzie dalej rosło...
ps, endometrium nie mogę mieć jaż tak dużego bo wymiary mojej macicy to AP:3,46cm więc 7 do chyba za dużo -
Ja nie wiem ile ma moja ale mam zapisane z badania hsg. Ja tez nie mam tabletek anty tylko na wywolanie owulacji czyli na szybsze dojrzewanie pecherzykow. Wiesz nie kazda kobieta ma owulacje przez 12 cykli w roku bo zdarzaja sie nawet 2 bez owulacyjne i to jest normalne dlatego jak masz badania ok i regularne cykle to jest super. Niech maz sie zbada[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
mialam jak narazie usg tylko. badania hormonów sprzed 2 lat nie liczą się, ale wtedy miałam za wysoki testosteron. Teraz zaczynam od nowa wszystko z nową ginekolog, która widać że się zna. w środę miałam pierwszą wizytę więc trudno narazie powiedzieć, co jest ze mną nie tak. ale wiem że coś jest nie tak, bo od 2,5 roku się staramy, i nic. zobaczymy
-
Ja w 14 dc mialam endometrium 12mm a pecherzyk 23 mm, moj gin powiedzial ze jest bardzo dobre i lada chwila powinno peknącLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
no to ładnie miałaś Kasiak621. ja niestety mam problemy kobiece. no i chyba własnie z owulacją. Czuje obserwując swoje ciało, że owulacja mi się przedłuża, bo niekiedy mam płodny śluz 13-16 dc przestaje być płodny, tak jakby była już owulacja, ale jajeczko jeszcze rośnie, i sluz płodny wraca około 21-23 dc i jest bądź nie ma owulacji. ale mam tak jakby kilka podejść do owulacji. Mam nadzieje że nowa pani doktor mi pomoże
-
margarettad mam nadziej ze wszystko sie uda, trzymam kciuki mocno:)Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
wiktoriaa wrote:dziewczyny, czy może któraś z Was wie co oznacza endometrium 3 fazowe? zapomniałam zapytać gina na wizycie i teraz główkuję
Przy okazji mam do Was pytanie, bo trochę zgłupiałam. W 13dc wyszedł mi pozytywny test owu, w 14dc jeszcze była widoczna blada druga kreska, wcześniej i później testy negatywne. Cztery dni bolał mnie lewy jajnik a dzisiaj u gina okazuje się, że lewy jajnik jest "czysty" a na prawym 16mm pęcherzyk. Endo 7,5mm. Gin twierdzi, że jestem przed owu. Jakieś sugestie?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
wiesz co ja też już sama nie wiem o co w tym chodzi. w grudniu byłam też w 17dc i mój pęcherzyk miała 16,5mm. cykle mam 31 dniowe i powiedziała mi wtedy, że z tego już nic nie będzie i ovu też nie będzie, bo pęcherzyk jest za mały do mojej długości cyklu i już nie urośnie (testy ovu wtedy miałam pozytywne) dała mi stymulacje i teraz byłam w 14dc i pęcherzyk miał 24mm! powiedziała, że lada dzień pęknie (wróciłam od niej zrobiłam test była druga kreska, ale bledsza od kontrolnej, robiłam na drugi dzień z myślą, że ściemnieje, a tam już bladzioch, w ogóle nie było pozytywu ! ) i teraz nie wiem co jest grane i czy ta owulka była czy nie.
-
Myślę, że warto byłoby teraz pójść do gina sprawdzić czy ten pęcherzyk pękł. Testy owu wychodzą przed owulacją więc dobrze Ci pokazał, temperatura wzrosła więc trzymam kciukiNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Hej dziewczyny
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale może ...
Mam pytanie.
Wczoraj byłam na USG 16dc Lekarz stwierdził że już po owulacji, widziałam pęcherzyk tak jakby powietrze z niego uszło, ale brak płynu w zatoce Douglasa a do tego lekarz się zdziwił bo endometrium trójlinijne. I stwierdził że owulka musiała być niedawno.
Co o tym sądzicie ? Skoro owulacja rzekomo była to czemu brak płynu w zatoce i czemu endometrium nadal trójlinijne ? Czy faktycznie ta owulacja dopiero co była ?
Ja myślałam (czułam) że owulację miałam koło 13 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 13:34
-
Mika2009 mi też się kiedyś udało być u gina zaraz po owulacji, lekarz to potwierdził, pokazał mi ciałko żółte. Dopiero w domu w opisie wyczytałam, że endo miało 6,7mm i nie było płynu w zatoce Douglasa. Też mnie to zastanowiło.
Jednak lekarz stwierdził, że owu była..