Interpretacja wykresu
-
Stokroteczko mysle, ze 17dc jednak. Czasami ciezko sie sugerowac odczuciami kochana..np w pierwszych moich cyklach owulacyjnych zawsze mialam skok tempki z rana po bolu owulacyjnym i zmianie sluzu na nieplodny ale w ostatnim cyklu przeoczylam ze starankami bo bol owulacyjny mialam juz po owulacji...nie wiadomo tak naprawde w jakim momencie odczujemy ten bol- czy w czasie rosniecia pecherzyka? czy w czasie pekniecia? czy z powodu poowulacyjnego powiekszenia jajnika? ciezko prawda? ale jestem na 100 procent pewna, ze na razie ovu sie u ciebie nie pomylil. Delikatny skok w owulke lub w przeddzien oznacza wypusczenie malej ilosci progesteronu do pekniecia jajeczka- czasami jestemy w stanie to wychwycic, czasami nie....mysle, ze godzac interretacje ovu i twoja najbardziej stawialabym na owulacje w nocy z 17 na 18dc. powodzenia, teraz tylko trzymac kciuki za owocny numerek
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
no ja w sotatnim cyklu tez zaatakowalam mojego w dniu skoku z samego rana ale niestety sie nie udalo zalezy kiedy tak naprawde doszlo do skoku bo moglo dosjc o 19.00 dnia poprzedniego i ranao seksik to juz za pozno bo zame plemniki potrzebuja ok 6hrs na sama kapacytacje ;( ale jesli skok jest o 6 rano a zobaczysz go o 7 rano i bedzie seksik to szansa jest duza...trzymam kciuki, oby zdazylo doplynac do jajeczka
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Ehhh coś czuje w takim razie, ze nic z tego znowu nie wyszło z pierwsza dzidzia udało się w pierwszym cyklu, a teraz... I w dodatku M. Mimo 7 mcy "starań" nadal uważa, ze to takie łatwe... ale on nie przeżywa tego wszystkiego tak jak ja.. Nie oczekuje każdego dnia, nie sprawdza temperatury, sluzu, testów owulacyjnych... Ale mi się smutno zrobiło... Straciłam nadzieje.
Weronika serdecznie dziękuję za odpowiedz...
całuje, Stokrotka
-
Ehhh coś czuje w takim razie, ze nic z tego znowu nie wyszło z pierwsza dzidzia udało się w pierwszym cyklu, a teraz... I w dodatku M. Mimo 7 mcy "starań" nadal uważa, ze to takie łatwe... ale on nie przeżywa tego wszystkiego tak jak ja.. Nie oczekuje każdego dnia, nie sprawdza temperatury, sluzu, testów owulacyjnych... Ale mi się smutno zrobiło... Straciłam nadzieje.
Weronika serdecznie dziękuję za odpowiedz...
całuje, Stokrotka
-
KUNIAK wrote:Czy któraś dobra dusza pomoze mi i spojrzy na mów wykres??
Owu jeszcze nie było prawda ? Dopiero zaczynam i jestem zielona!
Na tym wątku wytłumaczyłam w skrócie na czym polega obserwacja cyklu na stronie 3 mój post z godz. 17:07
W razie pytań służę pomocą oczywiście wedle moich możliwości wiedzy
U Ciebie troszkę za wcześnie żeby coś zinterpretować. Temp. musisz mierzyć o stałych porach i dobrze by było troszke wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 17:15
-
KUNIAK wrote:dziekuję juz uciekam czytać wątek który podałas:)
https://ovufriend.pl/pamietnik/mialo-byc-tak-pieknie,446.html -