X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Mierzenie temperatury a praca na zmiany
Odpowiedz

Mierzenie temperatury a praca na zmiany

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • darusioowa Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperature, rano od razu po przebudzeniu. Wszedzie piszą żeby robić to o stałej godzinie, zastanawiam sie jak to ma z kobietami pracujacymi na zmiany? Czy przez to że jeden tydzien wstaje o 4, a następny o 8 zaburza wyniki i powinnam codziennie przebudzac sie o 4 zeby zmierzyc temperature?

Dodam tylko, ze staram sie spac 8 godzin dziennie.

Dajcie znac jak to u was wyglada?

Pozdrawiam 🌸🌸

• Avonid Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wstaje o różnych porach bo pracę zaczynam o różnych godzinach. Generalnie pilnuję zasady mierzenia przed wstaniem i tyle. Wykresy wychodzą ok i jestem w stanie wyczytać na nich zmiany wiec wydaje mi się ze nie robi to wielkiego spustoszenia.

👧🧔🐕🐕

🧘‍♀️ endometrioza, torbiel na jajniku
    TSH 1,61 | FT4 1,22 | FT3 2,70
    Ferrytyna 79

🧔‍♂️ aglutynacja 1 stopnia, obecność granulocytów
    Posiew nasienia ⏳️

Starania od 11.2021 ❤️‍🔥
    • 05.2022 biochem
  • gattina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję na dwie zmiany. Codziennie mam budzik na 5:30 i o tej mierze, czy to I zmiana, czy II, czy sobota, czy wolne. Mierze temperaturę, zapisuje i idę dalej spać. Już się przyzwyczaiłam do tego :)

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 35 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
    10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
    22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
    6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️
    8+0 (USG 8+6) CRL 2,21 cm
    10+3 (USG 11+4) CRL 4,77 cm
    02.04 NIPT 🩸 -> chłopiec 💙
    04.04 (USG 12+5) - prenatalne I trymestr + PAPPA CRL 63,6 mm / FHR 176 ud/min

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ