X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitor owulacji
Odpowiedz

Monitor owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Posiadam monitor owulacji Clearblue. Mam zacząć testowanie od 6dc. Dziś mam 7 dc i już pokazali mi poziom wysoki. Czy to jest możliwe ?
    Dodam ze cykle mam zazwyczaj 32 dni

• Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz regularne cykle? Ja tez zaczęłam testowanie- cykle ostatnio 30-35 dni, teraz mam 12 dc i testy negatywne…
    Dziś mam dziwne bóle jakby jajników wiec zrobię dziś test po pracy, może nie uroiłam sobie tego 😂

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia93 wrote:
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

Właśnie moja koleżanka tez polecała i dlatego zdecydowałam się na zakup ☺️ Ja mam cykle regularne. Natomiast zdziwiło mnie ze już w 7 dc mam wysoki poziom. Zobaczymy co jutro pokaże monitor.
    Mam zamiar zrobić dodatkowo test Clearblue fioletowy. Jestem ciekawa czy wyznaczy tak samo jak monitor.☺️

Pewnie zrób test. Może dziś wyjdzie pozytywny ☺️

• Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać jak obserwacje :)

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

Ja w tym cyklu zaczęłam korzystać z monitora i jakie było moje zdziwienie jak 3 dni temu zobaczyłam 2 kreski na teście. Uwierz mi miałam to samo co ty, ale stwierdziłam ze będzie co będzie i przestałam się przejmować i jestem w ciąży. Nie wiem jak to się dalej potoczy bo to 4tc ale cieszę tym co jest.

Trzymam mocno kciuki i jestem pewna ze się uda 💚🍀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ