X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitor owulacji
Odpowiedz

Monitor owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Posiadam monitor owulacji Clearblue. Mam zacząć testowanie od 6dc. Dziś mam 7 dc i już pokazali mi poziom wysoki. Czy to jest możliwe ?
    Dodam ze cykle mam zazwyczaj 32 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz regularne cykle? Ja tez zaczęłam testowanie- cykle ostatnio 30-35 dni, teraz mam 12 dc i testy negatywne…
    Dziś mam dziwne bóle jakby jajników wiec zrobię dziś test po pracy, może nie uroiłam sobie tego 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

• moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia93 wrote:
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

Właśnie moja koleżanka tez polecała i dlatego zdecydowałam się na zakup ☺️ Ja mam cykle regularne. Natomiast zdziwiło mnie ze już w 7 dc mam wysoki poziom. Zobaczymy co jutro pokaże monitor.
    Mam zamiar zrobić dodatkowo test Clearblue fioletowy. Jestem ciekawa czy wyznaczy tak samo jak monitor.☺️

Pewnie zrób test. Może dziś wyjdzie pozytywny ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać jak obserwacje :)

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

Ja w tym cyklu zaczęłam korzystać z monitora i jakie było moje zdziwienie jak 3 dni temu zobaczyłam 2 kreski na teście. Uwierz mi miałam to samo co ty, ale stwierdziłam ze będzie co będzie i przestałam się przejmować i jestem w ciąży. Nie wiem jak to się dalej potoczy bo to 4tc ale cieszę tym co jest.

Trzymam mocno kciuki i jestem pewna ze się uda 💚🍀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ