X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitor owulacji
Odpowiedz

Monitor owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Posiadam monitor owulacji Clearblue. Mam zacząć testowanie od 6dc. Dziś mam 7 dc i już pokazali mi poziom wysoki. Czy to jest możliwe ?
    Dodam ze cykle mam zazwyczaj 32 dni

• Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz regularne cykle? Ja tez zaczęłam testowanie- cykle ostatnio 30-35 dni, teraz mam 12 dc i testy negatywne…
    Dziś mam dziwne bóle jakby jajników wiec zrobię dziś test po pracy, może nie uroiłam sobie tego 😂

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia93 wrote:
    Sama się zastanawiam na tym monitorem- moja koleżanka bardzo poleca. Tylko zastanawia mnie czy on faktycznie dobrze wyznacza dni płodne.

Właśnie moja koleżanka tez polecała i dlatego zdecydowałam się na zakup ☺️ Ja mam cykle regularne. Natomiast zdziwiło mnie ze już w 7 dc mam wysoki poziom. Zobaczymy co jutro pokaże monitor.
    Mam zamiar zrobić dodatkowo test Clearblue fioletowy. Jestem ciekawa czy wyznaczy tak samo jak monitor.☺️

Pewnie zrób test. Może dziś wyjdzie pozytywny ☺️

• Andzia93 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać jak obserwacje :)

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
    02.04-Mamy❣️😍
    16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
    08.05 4.0cm Słoneczka🌞
    13.05 5.2cm Misia🐻‍❄️
    NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
    28.05-8.5cm Acrobaty🤸‍♂️
    25.06- 234g Szczęścia 💖
    23.07-500g Dinusia🦕
    28.08-1035g 🦁

preg.png
  • moncia Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Ogólnie jestem nowa na forum, od kilku dobrych miesięcy przeglądam na forum co ciekawego mogę poradzić na sukcesywne zajście w ciążę.
    Monitoring prowadze od sierpnia 2022...co miesiąc była owulacja, zawsze z 1 pecherzykiem dominującym..jednak dziecka brak
    W lutym tego roku piłam zioła ojca sroki numer 3 i marzec okazał się dla mnie pechowy ...BEZOWULACYJNY!
    lekarka zapisała mi lamette i mam brać od nowego cyklu.
    Czasami nie mam sił z tej niemocy :C

Ja w tym cyklu zaczęłam korzystać z monitora i jakie było moje zdziwienie jak 3 dni temu zobaczyłam 2 kreski na teście. Uwierz mi miałam to samo co ty, ale stwierdziłam ze będzie co będzie i przestałam się przejmować i jestem w ciąży. Nie wiem jak to się dalej potoczy bo to 4tc ale cieszę tym co jest.

Trzymam mocno kciuki i jestem pewna ze się uda 💚🍀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ