Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
No to jesli lekarz stwierdzi ,ze masz owulacje a staracie sie dluzszy czas to mysle ,ze zanim wdrozy jakies leczenie to jednak badanie nasienia bedzie pierwszymbadaniem jakie bedziemusial zrobic..Takze przy lekach stymulujacych tez priorytetem jest wiedziec czy z nasieniem w porzadku
-
rozumiem ze ew. brak owulacji może być spowodowany hormonami tarczycy czy też niekoniecznie...? kiedyś robiąc przypadkiem usg podczas wizyty lekarz stiwrdził że jak na ten dc jajeczko powinno dawno pęknąć, wtedy to zbagatelizowałam, gdyż nie staraliśy się o dziecko, teraz zaczynam się martwić...
-
Moze byc jak najbardziej wpl tarczycy..Sama mam niedoczynnosc i hashimoto...A jesli ajjeczka nie pekaja warto zrobic badanie prolaktyny , rowniez po obciazeniu..U mnie wlasnie pecherzyki nie chca same pekac nawetpo zastrzyku..Prolaktyne zwykla mam ok ale okazalo sie ze po obciazeniu az 15razy przekroczona a moze byc max 5..Biore leki natarczyce jak i bromergon na prolaktyne ..Moze pomoze...
Badania tarczycy zrob jak najbardziej i rowniez anty tpo i anty tg czy nie masz hashimoto -
Hejka dziewczyny. Ten cykl jest pierwszy na CLO. Jednak 2 jak mam prowadzony monitoring. Według lekarza do owulacji doszło między 12 a 13 dc ponieważ w 14 dc jak byłam koło południa na monitoringu już nie było pęcherzyka dominującego w JP ( w 12 dc miał 19,5) ten program w Ovu doprowadza mnie do szału. Najchętniej sama bym oznaczyła owulację. Program wylicza inaczej. A wy co sądzicie? Czy możecie zerknąć? Buźka...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, kojarzycie Kaarole, która długo się starała i w końcu po in vitro zaszła w ciążę? Była na moich grudniówkach. Wczoraj urodziła w 25 tc, mały miał 650 g i lekarze mówią, że jest w ciężkim stanie. Kurcze trzymamy za nią wszystkie kciuki.
-
Milcia wrote:Dziewczyny, kojarzycie Kaarole, która długo się starała i w końcu po in vitro zaszła w ciążę? Była na moich grudniówkach. Wczoraj urodziła w 25 tc, mały miał 650 g i lekarze mówią, że jest w ciężkim stanie. Kurcze trzymamy za nią wszystkie kciuki.
-
nick nieaktualny