monitoring vs. tempka i testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
melba wrote:Mnie wyszła w ostatnim czasie jeszcze mutacja mthfr, więc obecny plan działania uwgzlędnia ten problem. Stymulacje póki co były odpuszczone, ale kolejny cykl będzie stymulowany. No i zobaczymy jak będzie
A co to jest? Jakie badanie trzeba wykonać i czym to się objawia?Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualnyJa też bym odpuściła CLO. Tym bardziej że masz bardzo ładnego proga.
CLO osłabia endo ale do tego obniża rezerwę jajnikową. Warto przed rozpoczęciem stymulacji zrobić AMH. Uprzedzam, żebyś wymogła ten temat na ginie przed jakimikolwiek stymulacjami.
Ja jestem na takim samym etapie jak melba- mutacje.
Prolaktyna mi też spadła z 37 do 8 a teraz była 18 wiec nie opieraj się na jednym wyniku. Warto powtarzać.
Sprawdź kwas foliowy, homocysteinę- bo ona też miesza bardzo w staraniach a ginekolodzy nawet o niej nie wspominają.
Do tego wit. D, b6, b12. -
ANia1003 i Melba,
Robiłam AMH, Inhibinę B, SHBG, E2, FSH, LH, Anty-tpo, DHEA-SO4, MTCx2, TST, TSH. Wszystko wyszło okej, tylko ten MTC - czyli prolaktyna z obciążeniem. Dlatwgo też leczę hiperprolaktynemię.
Czyli jakie dokładnie badania powinnam sobie jeszcze wykonać? Chodzi mi o nazwy.
Badanie prolaktyny powtórzę też za jakiś tydzień, bo minie 2 miesiąc od rozpoczęcia brania Bromergonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 08:51
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualnySprawdzić mutacje możesz jak robiłaś już tyle badań. Na testdna.pl jest 6 mutacji za 330zł. Sprawdzą czy masz tendencje do poronień i zakrzepicy. Warto zbadać choćby dla siebie i potem dla zdrowia dziecka.
Ale tak jak pisałam to: kwas foliowy, homocysteina, b6, b12, d3.
No i ja radzę badać hormony co cykl. Lh, fsh, estradiol. Potem progesteron. Jeśli każdy cykl będzie wyglądać po tych wynikach ok to nie widzę sensu faszerowania się Clo. -