X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację O czym świadczy śluz
Odpowiedz

O czym świadczy śluz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś podczas porannej toalety zauważyłam na papierze przezroczysty, ciągnący śluz, taki glutek galaretowaty, przypominający surowe białko jaja kurzego. Czy to oznacza, że owulacja juz jest , czy dopiero sie pojawi? Przez 2 dni bolało mnie podbrzusze i jajnik, dziś 16dc, cykle średnio trwają ok 31 dni

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci powiedzieć na swoim przykładzie, że u mnie śluz pojawia się przed owulacja, zazwyczaj jest to około 2 dni. Tylko każdy organizm jest inny więc wiesz 🙂 ale skoro śluz pojawił Ci się dopiero dziś a wcześniej go nie miałaś to zapewne owulacja dopiero nastąpi

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Weronikab94 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie śluz- białko jajka to ewidentnie owulacja.
    W czwartek 15 DC podana Ovitrelle na pęcherzyk 24mm. W piątek byłam na inseminacji i pecherzyk był już mniejszy czyli przygotowywał się do pęknięcia. Ciągnący się śluz pojawił się dzisiaj- czyli ewidentnie OWULACJA. Nie ma innej opcji :) Wcześniejsze dni nie miałam takiego śluzu- wręcz byłam „suchutka”. Jutro wszystko się potwierdzi jeżeli będę miała temperaturę wyższa.

2.03.2021 @
    14.03.2021 IUI na trzech pęcherzykach 21mm, 19mm, 15mm- NIEUDANA 😔

1.04.2021 ostatnia @
    15.04.2021 Ovitrelle
    16.04.2021 IUI

Trzymamy kciuki!
  • Vantiel Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wyprobuj moze monitor cyklu cyclotest my way? od razu bedziesz wiedziala co i jak :)

• Aliicja Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co powiecie na wodnisty śluz? Dziś 14 dc, od jakiś 2 dni co jakiś czas jak siedzę lub stoję czuje chwilowo jakbym się wręcz posikała 😂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ