Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ovitrelle, a wcześniejsza owulacja
Odpowiedz

Ovitrelle, a wcześniejsza owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jednostajna Nowa

Wysłany: 26 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Nurtuje mnie jedna sprawa. Mianowicie jak wpłynąłby Ovitrelle gdyby został podany już po owulacji. Powiedzmy, że pęcherzyk samoistnie pęknie wieczorem, a ja mam podać zastrzyk następnego dnia rano. Czy będę tego jakieś konsekwencje? Może któraś z Was wie :)

• VR Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovitrelle ma spowodować wyrzut LH lutropiny, który powoduje pęknięcie pęcherzyka. Więc na mój babski rozum, jeśli pęcherzyk pęknie wcześniej z powodu wysokiego poziomu LH wyrzuconego naturalnie przez przysadkę, to nie stanie się nic więcej poza tym, że bardziej dokuczliwe będzie odczuwanie wysokiej dawki LH w organizmie. Ale póki to wszystko dzieje się mniej więcej w czasie naturalnej owulacji, to jest ok. Gorzej, jakbyś sobie zaaplikowała ovitrelle np. przed okresem, bo byś sobie rozregulowała cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 22:57

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie ovitrelle. Mam w domu jeden zastrzyk, ale z racji tego,że mieszkam za granicą, nie mam możliwości zrobienia monitoringu😔 data ważności zaraz się kończy I szkoda mi go tak poprostu wyrzucić. Używam testów clearblue fioletowych, jeżeli będzie mrugająca buźka to czy mogę podać zastrzyk czy lepiej nie próbować bez monitoringu?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ