Ovitrelle, a wcześniejsza owulacja
-
Hej Dziewczyny. Nurtuje mnie jedna sprawa. Mianowicie jak wpłynąłby Ovitrelle gdyby został podany już po owulacji. Powiedzmy, że pęcherzyk samoistnie pęknie wieczorem, a ja mam podać zastrzyk następnego dnia rano. Czy będę tego jakieś konsekwencje? Może któraś z Was wie
-
Ovitrelle ma spowodować wyrzut LH lutropiny, który powoduje pęknięcie pęcherzyka. Więc na mój babski rozum, jeśli pęcherzyk pęknie wcześniej z powodu wysokiego poziomu LH wyrzuconego naturalnie przez przysadkę, to nie stanie się nic więcej poza tym, że bardziej dokuczliwe będzie odczuwanie wysokiej dawki LH w organizmie. Ale póki to wszystko dzieje się mniej więcej w czasie naturalnej owulacji, to jest ok. Gorzej, jakbyś sobie zaaplikowała ovitrelle np. przed okresem, bo byś sobie rozregulowała cykl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 22:57
-
Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie ovitrelle. Mam w domu jeden zastrzyk, ale z racji tego,że mieszkam za granicą, nie mam możliwości zrobienia monitoringu😔 data ważności zaraz się kończy I szkoda mi go tak poprostu wyrzucić. Używam testów clearblue fioletowych, jeżeli będzie mrugająca buźka to czy mogę podać zastrzyk czy lepiej nie próbować bez monitoringu?
duziazobija lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

-
ja tak mialam, w 12 dc 2 pecherzyki duze i w 14dc jeden dojrzal i sam pekl, ale zeby zwiekszyc szanse na monitoringu u gina dostalam zastrzyk, aby drugi tez cos podzialal
to bylo jakos dzien po dniu
start: 12.2024 -
wspomagacze: wit D, kwas fol., Omega3, żelazo (niska ferrytyna) -
Hej i jak to zrobiłaś bez monitoringu?Gela093 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie ovitrelle. Mam w domu jeden zastrzyk, ale z racji tego,że mieszkam za granicą, nie mam możliwości zrobienia monitoringu😔 data ważności zaraz się kończy I szkoda mi go tak poprostu wyrzucić. Używam testów clearblue fioletowych, jeżeli będzie mrugająca buźka to czy mogę podać zastrzyk czy lepiej nie próbować bez monitoringu?
-