X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja była czy będzie?
Odpowiedz

Owulacja była czy będzie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Byłam we wtorek na monitoringu i ginekolog mówił, że pęcherzyk ma 18mm i że pęknie za dzień lub dwa czyli w środę lub w czwartek. Ani w środę ani w czwartek nie miałam żadnych objawów owu, dzisiaj dopiero mam rozciagliwy śluz. Czy to znaczy, że lekarz mógł się pomylić i owulacja jest dzisiaj? Chcę zbadać 7dpo progesteron, więc zależy mi żeby dobrze określić dzień owulacji. Nigdy wcześniej nie byłam na monitoringu, więc nie wiem czy mogą być jakieś rozbieżności, a nie mogę iść zobaczyć czy pęcherzyk pękł bo ginekolog od dzisiaj na urlopie :(

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do innego tylko na potwierdzenie owu, ja mając 18mm owu mam za 3 dni wiec wszystko mozliwe

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie ma wolnych terminów, już o tym myślałam :/ najwyżej progesteron zrobię w 6dc jeśli owu będzie później, jak będzie za mały to spojrzę na niego z przymrużeniem oka.

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli owu była w środę a ty czujesz ze piątek to zrób proga w czwartek 16.08 - czyli 8 lub 6 dpo - mysle ze 15.08 7dpo laboratoria nie bedą czynne. Myślę że to będzie ok, jesli wyjdzie niski wynik to zawsze mozesz powtórzyć w sobote i bedzie jasne :))

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olelka wrote:
    Hej wszystkim. Byłam we wtorek na monitoringu i ginekolog mówił, że pęcherzyk ma 18mm i że pęknie za dzień lub dwa czyli w środę lub w czwartek. Ani w środę ani w czwartek nie miałam żadnych objawów owu, dzisiaj dopiero mam rozciagliwy śluz. Czy to znaczy, że lekarz mógł się pomylić i owulacja jest dzisiaj? Chcę zbadać 7dpo progesteron, więc zależy mi żeby dobrze określić dzień owulacji. Nigdy wcześniej nie byłam na monitoringu, więc nie wiem czy mogą być jakieś rozbieżności, a nie mogę iść zobaczyć czy pęcherzyk pękł bo ginekolog od dzisiaj na urlopie :(

Ostatnio też byłam u ginekologa sprawdzić co i jak z moja owulacja. Powidziala że mam 14mm pęcherzyki i rośnie on w ciągu jednego dnia o 2mm. A musi mieć 20-22mm wtedy dochodzi do owulacji więc wydaje się że powiedział dobrze :) przy owulacji zawsze jest skok temperatury wtedy najwyrazniej widać :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nadal mam śluz rozciagliwy, do tego ból jajnika. Aż dziwne żeby miał o tyle się pomylić ginekolog.. Wychodziło by, że dzisiaj pęcherzyk ma 26mm. Nie mierze temperatury, więc nie mogę na jej podstawie określić :(

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olelka wrote:
    Dzisiaj nadal mam śluz rozciagliwy, do tego ból jajnika. Aż dziwne żeby miał o tyle się pomylić ginekolog.. Wychodziło by, że dzisiaj pęcherzyk ma 26mm. Nie mierze temperatury, więc nie mogę na jej podstawie określić :(
    Ginekolog się nie pomylił. Pełen monitoring przewiduje wizytę po pęknięciu pęcherzyka.
    One nie rosną 2 mm na dobę. Mogą tyle rosnąć, ale u jednych tak a u innych tylko 1 mm.
    Ja robiłam badanie progesteronu w 6 i 8 dpo. Dodatków potem w 10 żeby sprawdzić szybkość spadania progesteronu.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak to jest z tymi testami owulacyjnym? Skok temperatury ładny a tam gdzie testowałam to same negatywne już nic z tego nie rozumiem i czym się sugerować

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ff376aef81da043cf67cddc6f4006f6d.png
    Tutaj jest wykres .. co myślicie ?

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli testowałas w dzien potencjalnej owu lub po to testy mogą być negatywne bo pik lh jest wykrywalny na 24-48h przed owu.
    Z doświadczenia wiem że czasem test dwa dni przed jest pozytyw a następnego dnia już dużo bledszy.
    Jak masz te testy to wklej

Zależy to też od testów jakie stosujesz - mi te z Allegro nigdy nie pokazywały owu, a z domowego laboratorium zawsze zgodnie z monitoringiem usg.

Moze też być tak że u Ciebie pik lh nie jest na tyle wysoki zeby testy go złapały - czasem tak bywa mimo owulacji.

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Jesli testowałas w dzien potencjalnej owu lub po to testy mogą być negatywne bo pik lh jest wykrywalny na 24-48h przed owu.
    Z doświadczenia wiem że czasem test dwa dni przed jest pozytyw a następnego dnia już dużo bledszy.
    Jak masz te testy to wklej

Zależy to też od testów jakie stosujesz - mi te z Allegro nigdy nie pokazywały owu, a z domowego laboratorium zawsze zgodnie z monitoringiem usg.

Moze też być tak że u Ciebie pik lh nie jest na tyle wysoki zeby testy go złapały - czasem tak bywa mimo owulacji.
    Dziękuję za wyjaśnienie

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://enpr.pl/15005/10783163

Cześć,możecie zerknąć na mój wykres? Aplikacja na telefonie przy tych danych wyznaczyła mi owulację w 14DC, ale w temperaturach jakoś tego nie widać :( Moje cykle też są raczej 30+, a nie krótkie.. jak myślicie, owulacja była czy nie? kiedy @? nic już nie rozumiem

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiałabym 20-21dc po temperaturach wiec okres ok 18-20 sierpnia.
    Polecam testy owu z domowego laboratorium - mi idealnie się sprawdzają i potwierdzone z usg.
    Mam test pozytywny na maks 48h przed owu :)

Andieeee lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Obstawiałabym 20-21dc po temperaturach wiec okres ok 18-20 sierpnia.
    Polecam testy owu z domowego laboratorium - mi idealnie się sprawdzają i potwierdzone z usg.
    Mam test pozytywny na maks 48h przed owu :)

Chyba jednak nic z tego :( znowu temperatura robi co chce

Ja narazie tylko staram się obserwować co tam się dzieje, bo moje cykle zawsze były raczej długie i średnio regularne. Jeszcze się nie staram o dziecko, więc bez testów, leków itp :) dzięki za rekomendacje

• Justek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , pomożecie ?
    Testy owulacyjne wychodzą negatywne , czy patrząc na mój wykres można stwierdzić ze owulacja jednak była ?

https://ovufriend.pl/graph/5f0e9a0fed94c09d2e086b8f21edd0e6

Justek
  • Justek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie ?

Justek
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ