owulacja-była już?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny możecie mi pomóc?
Cykle miałam regularne. 28 dniowe.
Jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.
Robiłam testy owulacyjne i moim zdaniem 14,15 i 15 była owulacja. Wtedy też staraliśmy się. Wiem, że pierwszy cykl bywa różny.
Ginekolog też nie widział przeciwskazań aby zacząć od razu.
Dziś test owulacyjny znów dodatni.
Nie rozumiem tego.
Spójrzcie proszę na zdjęcia testów i napiszcie co o tym myślicie.
Temperatura też jakaś dziwna.
Z góry dziękuję
https://zapodaj.net/8436fd11c45f9.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:45
mkwia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, martwi mnie jedna sprawa... dzisiaj rano podczas toalety zauważyłam u siebie płodny śluz ale podbarwionym na różowo myślałam ze mi się przewidziało, że zaspana byłam ale teraz znowu podczas toalety był śluz typowe białko jaja kurzego z nitkami krwi. Troszkę się przestraszyłam. Przez cały dzień nie było śluzu płodnego tylko lepki. Na plamienie okoloowulacyjne to mi nie wygląda bo dzisiaj dopiero 12 dzień cyklu a zwykle owulacje mam pomiędzy 19-22 dniem cyklu. Czy możliwe żeby mi się tak przesunęła owulacja, czy przyczyną może być coś innego ? Udać się z tym do lekarza? Dodam jeszcze ze delikatnie od czasu do czasu od wczoraj ćmi mnie brzuch( bólem tego nie mogę nazwać).Lancer
-
Możliwe jest że owulacja się przesunęła. Jakie masz długie cykle?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -