X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja po odstawieniu antykoncepcji
Odpowiedz

Owulacja po odstawieniu antykoncepcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, tabletki odstawiłam na początku lutego (staramy się o kolejne dziecko). 16 dostałam krwawienia z było dwa dni później takie plamienie... 07.03 byłam u ginekologa stwierdziła rosnacy pecherzyk, który jeszcze nie pękł staraliśmy się 9 ale 11.03 dostałam miesiączki trwała 3 dni... w 5 dniu cyklu bolało mnie podbrzusze i jajnik. Do tego temperatura 37.1 się utrzymywała do dziś... 16.03 się staraliśmy po obserwacji śluzu wychodziło by, że owulacja mogła być był rzadki i robił się coraz gestrzy wczoraj to już w ogóle... a dziś nie ma.. Robię testy owulacyjne już 3 dziś (nie spodziewałabym się owulacji po miesiączce). Testy jednak wychodzą coraz słabsze 🙄 tak jak by już było po owulacji? 🤔 wczoraj temperatura 37.0 a dziś 36.9. Czy któraś już tak miała? Przed antykoncepcją miałam nie regularne cykle teraz był odstęp 23 dni. Do ginekologa idę dopiero 04.04 wczesniej nie ma miejsc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 12:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ