X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja test , współżycie
Odpowiedz

Owulacja test , współżycie

Oceń ten wątek:
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola28 wrote:
    No właśnie... Niby mowią że codziennie to słabsze plemniczki .. 😂 ale chyba jednak lepiej w dniu piku i dzień po czy w dzień przypuszczalnej ovu :d
    Ja stosuje codzienne serduszkowanie i zobaczymy jak wyjdzie ta "taktyka".🤣

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    My zaczęliśmy kolejne starania po ostatnim poronieniu …. (Jak mówił lekarz , prawdopodobnie wada genetyczna ) Jak narazie nic nie wychodzi .. , dodam także że wyszła mi macica dwurożna , co ponoc może utrudnić zajście w ciążę , czy któraś z was ma podobną sytuację ?

w tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne . Wczoraj blada kreska. Dziś rano lekko zabarwiona (lekko widoczna) kreska , serduszkowismy wczoraj popołudniu i zamierzamy dziś wieczorem oraz jutro wieczorem , także zobaczymy co z tego wyjdzie . Jednakże po obserwacji śluzu to nie ma go za wiele na ten moment …
    Mamy nadzieję że tym razem się uda

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Ja stosuje codzienne serduszkowanie i zobaczymy jak wyjdzie ta "taktyka".🤣
    My w tym cyklu robimy tak samo , malejmy nadzieję że się uda . Chociaż właśnie też słyszałam że powinno się co drugi dzień , ale zobaczymy ;)

👩 28 | 🧔32

• Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Cześć dziewczyny
    My zaczęliśmy kolejne starania po ostatnim poronieniu …. (Jak mówił lekarz , prawdopodobnie wada genetyczna ) Jak narazie nic nie wychodzi .. , dodam także że wyszła mi macica dwurożna , co ponoc może utrudnić zajście w ciążę , czy któraś z was ma podobną sytuację ?

w tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne . Wczoraj blada kreska. Dziś rano lekko zabarwiona (lekko widoczna) kreska , serduszkowismy wczoraj popołudniu i zamierzamy dziś wieczorem oraz jutro wieczorem , także zobaczymy co z tego wyjdzie . Jednakże po obserwacji śluzu to nie ma go za wiele na ten moment …
    Mamy nadzieję że tym razem się uda
    Żeby potwierdzić PIK kreska musi być ciemniejsza od tej testowej. Wtedy wiemy że „nadchodzi owulacja”. A lekka kreska nie swiadczy o tym że jest pozytywny test owulacyjny. :)

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam dla przykładu moje testy owulacyjne. Ten z 4 sierpnia jest pozytywny i świadczy o tym że owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h.

https://zapodaj.net/plik-XR5rDIuYFP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2024, 16:37

Plapart lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Pszczola28 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Podsyłam dla przykładu moje testy owulacyjne. Ten z 4 sierpnia jest pozytywny i świadczy o tym że owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h.

Z 3.08 pokazuje pierwszy pozytywny więc chyba on jest pikiem prawda ? Bo już jest ciemniejsza kreska od testowej ?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-pM0KPh5eR8

A mnie taka sytuacja. U góry test wczorajszy niżej dzisiejszy troszkę ciemniejszy. Jednak nadal negatywny. Możliwe że jutro lub pojutrze dopiero będzie pik. Śluz płodny jest. Z tym że mąż jutro wyjeżdża na tydzień i dziś jedyna szansa :) ciekawe czy to się może udać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2024, 22:11

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Ok , dziękuję , będę dokładnie sprawdzać ;)

👩 28 | 🧔32

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na tym wątku. Staramy się z mężem o dzidzie po poronieniu w lutym.
    Dziś test owulacyjny mocny. Czy to oznacza że owulacja się zbliża?

https://linksharing.samsungcloud.com/b1RS0Co4bGFN

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ