X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja test , współżycie
Odpowiedz

Owulacja test , współżycie

Oceń ten wątek:
  • Saferka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola28 wrote:
    No właśnie... Niby mowią że codziennie to słabsze plemniczki .. 😂 ale chyba jednak lepiej w dniu piku i dzień po czy w dzień przypuszczalnej ovu :d
    Ja stosuje codzienne serduszkowanie i zobaczymy jak wyjdzie ta "taktyka".🤣

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    My zaczęliśmy kolejne starania po ostatnim poronieniu …. (Jak mówił lekarz , prawdopodobnie wada genetyczna ) Jak narazie nic nie wychodzi .. , dodam także że wyszła mi macica dwurożna , co ponoc może utrudnić zajście w ciążę , czy któraś z was ma podobną sytuację ?

w tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne . Wczoraj blada kreska. Dziś rano lekko zabarwiona (lekko widoczna) kreska , serduszkowismy wczoraj popołudniu i zamierzamy dziś wieczorem oraz jutro wieczorem , także zobaczymy co z tego wyjdzie . Jednakże po obserwacji śluzu to nie ma go za wiele na ten moment …
    Mamy nadzieję że tym razem się uda

👩 28 | 🧔32

👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Ja stosuje codzienne serduszkowanie i zobaczymy jak wyjdzie ta "taktyka".🤣
    My w tym cyklu robimy tak samo , malejmy nadzieję że się uda . Chociaż właśnie też słyszałam że powinno się co drugi dzień , ale zobaczymy ;)

👩 28 | 🧔32

• Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plapart wrote:
    Cześć dziewczyny
    My zaczęliśmy kolejne starania po ostatnim poronieniu …. (Jak mówił lekarz , prawdopodobnie wada genetyczna ) Jak narazie nic nie wychodzi .. , dodam także że wyszła mi macica dwurożna , co ponoc może utrudnić zajście w ciążę , czy któraś z was ma podobną sytuację ?

w tym cyklu zaczęłam stosować testy owulacyjne . Wczoraj blada kreska. Dziś rano lekko zabarwiona (lekko widoczna) kreska , serduszkowismy wczoraj popołudniu i zamierzamy dziś wieczorem oraz jutro wieczorem , także zobaczymy co z tego wyjdzie . Jednakże po obserwacji śluzu to nie ma go za wiele na ten moment …
    Mamy nadzieję że tym razem się uda
    Żeby potwierdzić PIK kreska musi być ciemniejsza od tej testowej. Wtedy wiemy że „nadchodzi owulacja”. A lekka kreska nie swiadczy o tym że jest pozytywny test owulacyjny. :)

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam dla przykładu moje testy owulacyjne. Ten z 4 sierpnia jest pozytywny i świadczy o tym że owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h.

https://zapodaj.net/plik-XR5rDIuYFP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:37

Plapart lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Pszczola28 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Podsyłam dla przykładu moje testy owulacyjne. Ten z 4 sierpnia jest pozytywny i świadczy o tym że owulacja powinna nastąpić w ciągu 12-36 h.

Z 3.08 pokazuje pierwszy pozytywny więc chyba on jest pikiem prawda ? Bo już jest ciemniejsza kreska od testowej ?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-pM0KPh5eR8

A mnie taka sytuacja. U góry test wczorajszy niżej dzisiejszy troszkę ciemniejszy. Jednak nadal negatywny. Możliwe że jutro lub pojutrze dopiero będzie pik. Śluz płodny jest. Z tym że mąż jutro wyjeżdża na tydzień i dziś jedyna szansa :) ciekawe czy to się może udać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 22:11

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta
    17.02 połówkowe
    preg.png
  • Plapart Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:

Ok , dziękuję , będę dokładnie sprawdzać ;)

👩 28 | 🧔32

• Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na tym wątku. Staramy się z mężem o dzidzie po poronieniu w lutym.
    Dziś test owulacyjny mocny. Czy to oznacza że owulacja się zbliża?

https://linksharing.samsungcloud.com/b1RS0Co4bGFN

preg.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ