owulacja według of a rzeczywistość
-
WIADOMOŚĆ
-
ja miałam tylko jeden monitoring razem z IUI i stymulacją i zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka i u mnie się pokryło idealnie.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
a testów owulacyjnych nie robiłam bo nie widziałam potrzebyIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Byłam na usg prawdopodbnie w dniu owulacji. Widac było płyn z zatoce doulasa, więc gin stwierdził że owulacja była wg niego kilka - kilkanaście godzin wcześniej. To był wtorek godz.17. OF wyznaczył owulację również na wtorek. Testy owulacyjne (ja korzystam z clearblue) pokazały peak w poniedziałek. więc wszystko razem, zebrane brzydko mówiąc do kupy, wskazuje na to że owu była we wtorek
Rozgadana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie owu wyznaczył mi owulkę na 15 dc a 14 dc byłam na monitoringu i żadnego pęcherzyka! czyli albo już owu była wcześniej albo będzie cykl owulacyjny. reasumują: monitoring prawdę ci powie a of może "oszukać "
ps podobno owu może być 3 dni przed lub po wzroście tempki -
nick nieaktualny
-
Wyznaczanie owulacji przez OF to pic na wodę! A jak komuś wyznaczy kiedy rzeczywiście jest to tylko przypadek. OF nie ma możliwości wyznaczenia owulacji bo przede wszystkim to nie możliwe bez monitoringu a po drugie nie ma mozliwości zaznaczenia dnia szczytu sluzu a na tym objawie opiera sie metoda rozpoznawania dni najbardziej PŁODNYCH a nie owulacji i tym samym nawet dni płodne/niepłodne błędnie wyznacza.
Mnie OF zaznaczał grubą krechą owulację w cyklach bezowulacyjnych nie wiem jak na to wpadł -
nick nieaktualnyWiecie co nie mowie tu o was ale tak krąże po wykresach różnych i po serduszkach czasami widac komu zależy na dziecku a kiedy na partnerze
serduszka caly tydzień co drugi dzień aby 'trafić' a potem nic..
Nie zwracam uwagi na owu wyznaczana bo dopiero mam drugi cykl tutaj a raczej półtora
mi owu przestawilo najpierw mialam 25 (pokazal sie 26) a już 28 spojrzalam ze polecial do przodu na 27 , a 22 bylam u ginka mowil ze pęcherzyk widać ten okoloowulacyny jakiej wielkosci nie mowil wiec sama nie wiem no i moj wykres cykl sie konczy niewiem czy jest szansa -
nick nieaktualnyHej!
Dziewczyny, proszę pomóżcie Ja już zwariowałam!
Czy to jest test dodatni czy ujemny? Ponoc owulacyjne testy są pozytywne gdy dwie krechy są takie same, ja już wariuje od tego patrzenia, może Wy coś doradzicie?
Dziękuje z góry, całuję. http://zapodaj.net/586ab8f338ae2.jpg.html -
Mam pco, w każdym cyklu wychodzą mi testy ovu pozytywne, w każdym cyklu of wyznacza mi owulacje, niestety monitoringi jej nie potwierdzają, brak pecherzyka dominującego, brak ciałka żółtego...wiec trudno powiedzieć jak z tym jest...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie się nie pokryło - raz sprawdzałam - w 21 dc wyznaczyło owu a już wtedy na usg było eleganckie ciałko żółte wtedy przestałam przywiązywać do tego wagę i do tempki też. Przeszłam na testy owulacyjne i monitoring Okaże się pewnie że jest tak jak myślałam - u mnie owulka jest ok. 17-18 dc i krótka faza lutealna ok 10-11dni..
-
U mnie w tym cyklu OF wyznaczył owulację na 11dc a owulacja była 15-16dc (chodziłam na monitoring), w zeszłym miesiącu też mi wyliczał owulację i zaznaczył chyba coś koło 18-21dc a owulacja była w 31dc. Po tym wykresie stwierdziłam, że monitoring u mnie jest niezbędny