X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pęcherzyk nie pęka? Wysoki progesteron
Odpowiedz

Pęcherzyk nie pęka? Wysoki progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • HopeandFaith Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    HopeandFaith wrote:
    Cykle regularne 25-28dni, krwawienie zawsze 5dni. Endometrium idealne w czasie „dni płodnych”. Dlaczego tak się dzieje ńie mam pojęcia.[/QUOTE

a mialas podawane cos na pękanie?

Mój pęcherzyk nie rośnie do normalnych rozmiarów i zanika, wiec nie potrzeba m8 nic na pękanie, bo jest malutki (11).

18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po pierwsze sprawdzcie progesteron 3-5dc, byc moze tu sie zaczyna problem i wyjsciowo macie zbyt wysoki... wtedy tez pecherzyk moze nie rosnac prawidłowo... i moze dostaniecie coa na obnizenie na poczatku cyklu albo na wzrost typu zastrzyk z gonalu kolo 10dc i pecherzyki ladnie dorosna i wtedy zastrzyk bedzie mial sens!! Trzymam kciuki:*

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje rosna ładnie tylko w tym cyklu ponoc nie pekly...pisze ponoc bo progesteron pokazuje kompletnie co innego;)

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to nie mam pojęcia, a co na to lekarz??

• cynamon Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Kochane po pierwsze sprawdzcie progesteron 3-5dc, byc moze tu sie zaczyna problem i wyjsciowo macie zbyt wysoki... wtedy tez pecherzyk moze nie rosnac prawidłowo... i moze dostaniecie coa na obnizenie na poczatku cyklu albo na wzrost typu zastrzyk z gonalu kolo 10dc i pecherzyki ladnie dorosna i wtedy zastrzyk bedzie mial sens!! Trzymam kciuki:*

Za wysoki progesteron w 3-5 dc to jaki? I od czego on zależy?

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • Dziewczynaztt Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam taki sam problem. Pęcherzyk nie pęka, a progesteron jest ok…

Czekam na cud ❤️
  • Paulina123321 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli nie pękają to wskazywałoby na zespoł LUF. Czy w takim cyklach czujecie bol owulacyjny?

• Marchewa88 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam podobno ten problem z nie pękającym pęcherzykiem. Po jednej stymulacji clo zrobiły się torbiele i lekarz stwierdził że to LUF. Zastanawiam się tylko dlaczego nigdy wcześniej nikt nie widział żadnych torbieli na usg.

• Paulina123321 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa88 wrote:
    No ja też mam podobno ten problem z nie pękającym pęcherzykiem. Po jednej stymulacji clo zrobiły się torbiele i lekarz stwierdził że to LUF. Zastanawiam się tylko dlaczego nigdy wcześniej nikt nie widział żadnych torbieli na usg.
    A czułaś wtedy jakiś bol owulacyjny czy zupełnie nic?

• Marchewa88 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina123321 wrote:
    A czułaś wtedy jakiś bol owulacyjny czy zupełnie nic?
    Przy stymulacji akurat nie ale wcześniej przy owulacji czułam. Testy owulacyjne też wychodziły ok. Może akurat tak było po clo. Zobaczymy co będzie w tym cyklu. Mam nadzieję że coś ruszy bo LUF to mnie przeraża.....

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ