Pęcherzyk nie pęka? Wysoki progesteron
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope2018 wrote:HopeandFaith wrote:Cykle regularne 25-28dni, krwawienie zawsze 5dni. Endometrium idealne w czasie „dni płodnych”. Dlaczego tak się dzieje ńie mam pojęcia.[/QUOTE
a mialas podawane cos na pękanie?
Mój pęcherzyk nie rośnie do normalnych rozmiarów i zanika, wiec nie potrzeba m8 nic na pękanie, bo jest malutki (11).18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Kochane po pierwsze sprawdzcie progesteron 3-5dc, byc moze tu sie zaczyna problem i wyjsciowo macie zbyt wysoki... wtedy tez pecherzyk moze nie rosnac prawidłowo... i moze dostaniecie coa na obnizenie na poczatku cyklu albo na wzrost typu zastrzyk z gonalu kolo 10dc i pecherzyki ladnie dorosna i wtedy zastrzyk bedzie mial sens!! Trzymam kciuki:*
-
msmarmify wrote:Kochane po pierwsze sprawdzcie progesteron 3-5dc, byc moze tu sie zaczyna problem i wyjsciowo macie zbyt wysoki... wtedy tez pecherzyk moze nie rosnac prawidłowo... i moze dostaniecie coa na obnizenie na poczatku cyklu albo na wzrost typu zastrzyk z gonalu kolo 10dc i pecherzyki ladnie dorosna i wtedy zastrzyk bedzie mial sens!! Trzymam kciuki:*
Za wysoki progesteron w 3-5 dc to jaki? I od czego on zależy?1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Marchewa88 wrote:No ja też mam podobno ten problem z nie pękającym pęcherzykiem. Po jednej stymulacji clo zrobiły się torbiele i lekarz stwierdził że to LUF. Zastanawiam się tylko dlaczego nigdy wcześniej nikt nie widział żadnych torbieli na usg.
-
Paulina123321 wrote:A czułaś wtedy jakiś bol owulacyjny czy zupełnie nic?
-