X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienia 6dpo (nie implantacja)
Odpowiedz

Plamienia 6dpo (nie implantacja)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bloombloo Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka jest przyczyna pojawienia się plamienia 6 dpo? Najpierw pojawił się różowy śluz a później beżowy/brązowy.
    Dodam, że bolą mnie też dosyć mocno piersi a to zazwyczaj się dzieje jak prolaktyna jest wysoka🙄 a ja mam wynik poniżej normy bo brałam dostinex. Biorę progesteron więc mam wysoki poziom ok 30ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 22:23

38 lat
    Starania od 2021
    2022 laparoskopia
    Endometrioza IV stopnia
    Jajowody drożne
    💊Cyclogest - na niski progesteron
    💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
    LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
    I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
    III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
    VII zabieg z kontrastem olejowym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloombloo wrote:
    Jaka jest przyczyna pojawienia się plamienia 6 dpo? Najpierw pojawił się różowy śluz a później beżowy/brązowy.
    Dodam, że bolą mnie też dosyć mocno piersi a to zazwyczaj się dzieje jak prolaktyna jest wysoka🙄 a ja mam wynik poniżej normy bo brałam dostinex. Biorę progesteron więc mam wysoki poziom ok 30ng/ml

Czy robiłaś w ostatnim czasie dokładne badania hormonalne ?
    Czy to plamienie powtarza się w każdym cyklu ?

• Bloombloo Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robiłam niedawno pełno badań w tym hormonalne i wszystko poza prolaktynąw normie. Nie nie w każdym dopiero w tym tak mam. Dzisiaj jest już czysto.

38 lat
    Starania od 2021
    2022 laparoskopia
    Endometrioza IV stopnia
    Jajowody drożne
    💊Cyclogest - na niski progesteron
    💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
    LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
    I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
    III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
    VII zabieg z kontrastem olejowym
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ