X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienie czy krwawienie - co oznaczyć na wykresie??
Odpowiedz

Plamienie czy krwawienie - co oznaczyć na wykresie??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andjeee1234 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od ponad tygodnia mam plamienia, jeszcze nie dostałam się do lekarza także nie wiem co oznaczają... Do tej pory jednak były znikome, ledwo zauważalne na papierze toaletowym, były w postaci śluzu różowego lub ciemno beżowego, nic mnie nie bolało, żadnych innych objawów. Dzisiaj to plamienie jest silniejsze, przypomina bardziej bardzo lekki okres, dodatkowo odczuwam ból brzucha jak przy miesiączce... Nie wiem teraz jak to zaznaczyć na wykresie czy dalej plamienie czy krwawienie i traktować to jak okres, pomimo że owulacji jeszcze nie było? Dodam że mam długie cykle i owu między 20-30dniem to dla mnie nic nowego :(

• KasiaaaNowicka Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej skonsultować się z lekarzem... ja jestem z tych co potrafi zadzwonić z drobnostką, ale dzięki temu śpie spokojniej ;)

• Andjeee1234 Debiutantka

Wysłany: 1 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, czekam na wizytę, niestety terminy są długie, dlatego pytam czy ktoś był w podobnej sytuacji? I jaka była diagnoza? Bo przeczytałam pół internetu i zaczynam nieźle panikować

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ