X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Powrót owulacji po porodzie a kamienie piersią
Odpowiedz

Powrót owulacji po porodzie a kamienie piersią

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mag81 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, macie jakieś metody jak najłatwiej monitorować powrot owulacji po porodzie aby zajść szybko w druga ciążę karmiąc piersią ?

• Margo2023 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat. Ja robiłam testy owulacyjne i bacznie obserwowałam różne objawy. Długo nie miałam miesiączki. Dopiero jak Synek 10 msc miał dostałam. Przed okresem miałam potwierdzoną owulację, bardzo bolało mnie podbrzusze, ciężko było czasami nawet chodzić więc odwiedziłam ginekologa , ból był związany z owulacją, czyli wystąpiła pierwsza przed okresem. Endometrium 12 mm. Ginekolog mówił,że jeśli byly stosunki bez zabezpieczenia to jest szansa. Niestety pojawił się okres. Teraz 40 dni od pierwszej miesiączki, myślałam,że może jest szansa na ciążę niestety byłam wczoraj u ginekologa i nic. Testy też nic. Czekam na drugą miesiączkę i regularnie współżyjemy co dwa dni , jakby może akurat najpierw pojawiła się owulacja. Czekam na wyniki badań na hormony. Ginekolog mówił,że muszą być regularnie miesiączki i trzeba sprawdzić poziom progesteronu, ewentualnie go brać jeśli będzie za mało.

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ