Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Późna owulacja?
Odpowiedz

Późna owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem początkująca na ovufriend i dopiero od niedawna zaczęłam obserwować swoje cykle. Trochę niepokoi mnie późna owulacja, np. w tym cyklu według OF nastąpiła w 27dniu.

Dodam tylko kilka faktów:
    -nie staram się o dziecko, OF pomaga mi w naturalnej antykoncepcji :) tzn w dni niepłodne kochamy się bez zabezpieczenia, a w dni płodne z użyciem prezerwatywy. serduszka na wykresie to stosunki bez zabezpieczenia
    - mam 23 lata, od pół roku nie stosuję antykoncepcji hormonalnej, cykle początkowo były dość długie i nieregularne, teraz są już trochę równiejsze, ale i tak wiele im brakuje do ideału :)

Ponoć tak długie cykle do 25 rż nie są czymś niepokojącym, ale może jednak warto, żebym przeszła się z tym do lekarza? do tej pory wszystko było zwalane na hormony, tzn podczas brania pigułek okres miałam jak w zegarku, a po odstawieniu to ponoć normalne, że organizm szaleje. przed rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej (19. rok życia) też miałam długie cykle

https://ovufriend.pl/graph/91c1e3d354f007116e693b2a983a09d2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:11

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ