X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Późna owulacja?
Odpowiedz

Późna owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem początkująca na ovufriend i dopiero od niedawna zaczęłam obserwować swoje cykle. Trochę niepokoi mnie późna owulacja, np. w tym cyklu według OF nastąpiła w 27dniu.

Dodam tylko kilka faktów:
    -nie staram się o dziecko, OF pomaga mi w naturalnej antykoncepcji :) tzn w dni niepłodne kochamy się bez zabezpieczenia, a w dni płodne z użyciem prezerwatywy. serduszka na wykresie to stosunki bez zabezpieczenia
    - mam 23 lata, od pół roku nie stosuję antykoncepcji hormonalnej, cykle początkowo były dość długie i nieregularne, teraz są już trochę równiejsze, ale i tak wiele im brakuje do ideału :)

Ponoć tak długie cykle do 25 rż nie są czymś niepokojącym, ale może jednak warto, żebym przeszła się z tym do lekarza? do tej pory wszystko było zwalane na hormony, tzn podczas brania pigułek okres miałam jak w zegarku, a po odstawieniu to ponoć normalne, że organizm szaleje. przed rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej (19. rok życia) też miałam długie cykle

https://ovufriend.pl/graph/91c1e3d354f007116e693b2a983a09d2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:11

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ