X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywny test. Proszę o doradzenie
Odpowiedz

Pozytywny test. Proszę o doradzenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj test owulacyjny wyszedl pozytywny ;) kiedy najlepiej wspozyc żeby zajsc w ciaze ? Przez 3 dni czy dzisiaj i jutro wystarczy?
    Jak to u Was wyglądało i zakończyło się pozytywem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ostatnio dostałam poradę od mojej pani ginekolog że w trakcie dni płodnych współżyć co drugi dzień i wtedy jest duże prawdopodobieństwo :)

• Estrella Autorytet

Wysłany: 24 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICE wrote:
    Hej. Ostatnio dostałam poradę od mojej pani ginekolog że w trakcie dni płodnych współżyć co drugi dzień i wtedy jest duże prawdopodobieństwo :)

Mi owulacyjny z allegro wychodził pozytywny przez 2 dni. W pierwszy dzień próbowaliśmy raz, w drugi dwa razy rano i wieczorem. Przedtem przerwa około 5 dniowa żeby się nasienie zebrało i zaskoczyło ;) dodatkowo stosowaliśmy żel fertilsafe plus baby start który poleciła mi przyjaciółka. Jej się udało za 1 razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 14:57

AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
    nasienie - ok
    Ona: 36 lat, On: 36 lat
    12.05.2021 start 1 IVF ICSI
    08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥

23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
    25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
    25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍

23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
    25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
    21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, jeden ginekolog powiedział mi, że najlepiej 4 dni przed owulacją codziennie i w dzien owulacji zakończyć, a potem przerwa. Tym sposobem mi się udało, ale trwało krotko;) Inny ginekolog powiedział mi, żeby "skutecznie wspolczyc". Kiedyś też zaszłam kochając się co drugi dzień, A raz zaszłam po prostu kochając się kiedy miałam ochotę. Ale teraz jadę na testach owulacyjnych, jeden cykl z testem owulacyjny miałam z monitoringiem, i wyszło że w dzien piku LH miałam też odrazu owulacje. Jak masz pik kochaj się odrazu.
    Nie wiadomo kiedy był dokładnie, najlepiej kochac się w dzien przed owulacją, w samą owulacje. Ponoć komorka jajowa średnio 8 godzin jest zdolna do zaplodnienia, a plemniki musi jeszcze dotrzeć do niej, i plemnikow musi być więcej do rozpuszczenia osłonki oocytu:) Także do dzieła i "zalewaj formę ":)

Mała87 lubi tę wiadomość

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewayak wrote:
    Hey, jeden ginekolog powiedział mi, że najlepiej 4 dni przed owulacją codziennie i w dzien owulacji zakończyć, a potem przerwa. Tym sposobem mi się udało, ale trwało krotko;) Inny ginekolog powiedział mi, żeby "skutecznie wspolczyc". Kiedyś też zaszłam kochając się co drugi dzień, A raz zaszłam po prostu kochając się kiedy miałam ochotę. Ale teraz jadę na testach owulacyjnych, jeden cykl z testem owulacyjny miałam z monitoringiem, i wyszło że w dzien piku LH miałam też odrazu owulacje. Jak masz pik kochaj się odrazu.
    Nie wiadomo kiedy był dokładnie, najlepiej kochac się w dzien przed owulacją, w samą owulacje. Ponoć komorka jajowa średnio 8 godzin jest zdolna do zaplodnienia, a plemniki musi jeszcze dotrzeć do niej, i plemnikow musi być więcej do rozpuszczenia osłonki oocytu:) Także do dzieła i "zalewaj formę ":)

Tak zrobimy będziemy ,,zalewać" :D
    Teraz jestem na clo więc zobaczymy co to będzie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ