Pozytywny test. Proszę o doradzenie
-
nick nieaktualny
-
ALICE wrote:Hej. Ostatnio dostałam poradę od mojej pani ginekolog że w trakcie dni płodnych współżyć co drugi dzień i wtedy jest duże prawdopodobieństwo
Mi owulacyjny z allegro wychodził pozytywny przez 2 dni. W pierwszy dzień próbowaliśmy raz, w drugi dwa razy rano i wieczorem. Przedtem przerwa około 5 dniowa żeby się nasienie zebrało i zaskoczyło dodatkowo stosowaliśmy żel fertilsafe plus baby start który poleciła mi przyjaciółka. Jej się udało za 1 razemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 14:57
AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
nick nieaktualnyHey, jeden ginekolog powiedział mi, że najlepiej 4 dni przed owulacją codziennie i w dzien owulacji zakończyć, a potem przerwa. Tym sposobem mi się udało, ale trwało krotko;) Inny ginekolog powiedział mi, żeby "skutecznie wspolczyc". Kiedyś też zaszłam kochając się co drugi dzień, A raz zaszłam po prostu kochając się kiedy miałam ochotę. Ale teraz jadę na testach owulacyjnych, jeden cykl z testem owulacyjny miałam z monitoringiem, i wyszło że w dzien piku LH miałam też odrazu owulacje. Jak masz pik kochaj się odrazu.
Nie wiadomo kiedy był dokładnie, najlepiej kochac się w dzien przed owulacją, w samą owulacje. Ponoć komorka jajowa średnio 8 godzin jest zdolna do zaplodnienia, a plemniki musi jeszcze dotrzeć do niej, i plemnikow musi być więcej do rozpuszczenia osłonki oocytu:) Także do dzieła i "zalewaj formę "Mała87 lubi tę wiadomość
-
Ewayak wrote:Hey, jeden ginekolog powiedział mi, że najlepiej 4 dni przed owulacją codziennie i w dzien owulacji zakończyć, a potem przerwa. Tym sposobem mi się udało, ale trwało krotko;) Inny ginekolog powiedział mi, żeby "skutecznie wspolczyc". Kiedyś też zaszłam kochając się co drugi dzień, A raz zaszłam po prostu kochając się kiedy miałam ochotę. Ale teraz jadę na testach owulacyjnych, jeden cykl z testem owulacyjny miałam z monitoringiem, i wyszło że w dzien piku LH miałam też odrazu owulacje. Jak masz pik kochaj się odrazu.
Nie wiadomo kiedy był dokładnie, najlepiej kochac się w dzien przed owulacją, w samą owulacje. Ponoć komorka jajowa średnio 8 godzin jest zdolna do zaplodnienia, a plemniki musi jeszcze dotrzeć do niej, i plemnikow musi być więcej do rozpuszczenia osłonki oocytu:) Także do dzieła i "zalewaj formę "
Tak zrobimy będziemy ,,zalewać"
Teraz jestem na clo więc zobaczymy co to będzie -