X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problem ze śluzem i endometrium
Odpowiedz

Problem ze śluzem i endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • mala_czarna Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:

Także polecam wizytę u lekarza, by dowiedzieć się jakie są możliwości walki z tym robiącym co chce u każdej z nas endometrium :-) Szkoda chyba czasu na domowe sposoby, które jak większość powyżej pisze im nie pomagają :-(

Matylda36 w zupełności się z Tobą zgadzam dlatego też ten cykl był już monitorowany. Gin liczył, że endo jeszcze urośnie, a tu niestety. po owulce było nadal cienkie dlatego też dostałam Duphaston, zeby pomóc w zagnieżdżeniu ewentualnemu jajeczku. Kolejna wizyta za tydzień. jeżeli nie uda się w tym cyklu, poproszę o jakieś leki, które spowodują przyrost endometrium już w pierwszej fazie, nie zamierzam znowu liczyć na cud...

Matylda36 lubi tę wiadomość

Aniołek 15.03.2014 (6 tc.)

hchyvfxmamvdg9ye.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłam znaczną poprawę śluzu biorąc B6, oeparol (wiesiołek) i syrop guajazyl miałam to zalecone przez lekarza, i naprawdę działa, syrop i oeparol bierze się tylko do owulacji a b6 przez cały cykl, zwróćcie uwagę by dawka b6 była 50 mg jedna tabletka, a dziennie przyjmuję jej 3x2 tabletki a więc 300mg.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunia to jest witamina b6???

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak witamina B6

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie o te witaminy z grupy B
    piszecie żeby brac ich minimum 150mg na dobę.
    to ile ja mam tabletek brać jak np w magnezie dla aktywnych mam zaledwie 1.4mg w tabletce, a Vitaminium B 5mg. są jakieś inne preparaty które zawierają więcej witaminy B6????

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej kupić 'czystą' witaminę B6, bo w preparatach wielowitaminowych jest jej bardzo mało. Witamina B6 w preparacie z magnezem wpływa na lepsze przyswajanie magnezu, dlatego pewnie dodają jej trochę. Ja kupuję czystą witaminę B6 (50mg w jednej tabletce). Biorę 4 tabletki dziennie - 2 rano, 2 wieczorem, rano dodatkowo dokładam do tego magnez.

aga.just lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka tak jak Lenuś pisze - kup czystą wit b6

Lenuś 200 mg bierzesz cały cykl?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo zaraz biegnę do apteki:) ale wtedy odłożę tą zwyką wit B albo lepiej....wrzucę je mężowi w suplementację;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kropka80 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam na śluz olej lniany w kapsułkach 3x1. Jestem w trakcie 2 miesiąca tabletek i chyba troszkę jest lepiej. Natomiast z endo kiepsko, tylko 8 mm. Wino i orzechy jakoś słabo na mnie działają :( co jeszcze mogę brać? Bronię się rękoma i nogami przed estrofemem.

gannkw7ifmjahki7.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Robotka tak jak Lenuś pisze - kup czystą wit b6

Lenuś 200 mg bierzesz cały cykl?

Tak, biorę przez cały cykl. Do owulacji tylko olej z wiesiołka.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka80, u mnie endo jeszcze mniejsze... 6,7 mm. Estrofem biorę od 1 do 12 dc. Tyle że teraz CLO jeszcze brałam, a to też zmniejsza endometrium.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ani mnie nie strasznie z tym CLO i zmniejszającym endometrium....
    dziwię się że nie dostałam własnie estrofenu do CLO skoro on upośledza endo.
    a może nie będzie tak źle..ogólnie endo mam dobre....cienkie było tylko na jednym monitoringu

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A endometrium 9,37 mm, w 12 dniu cyklu to dobre, czy złe? Bo się na tym nie znam.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    A endometrium 9,37 mm, w 12 dniu cyklu to dobre, czy złe? Bo się na tym nie znam.
    jak najbardziej jest ok...nie masz co siemartwic....do owulacji jeszcze przyrosnie....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jak najbardziej jest ok...nie masz co siemartwic....do owulacji jeszcze przyrosnie....
    Dodam jeszcze, ze pecherzyk miał srednice 24,52 mm. Badanie było to juz dawno robione.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 dc -mój pęcherzyk 11 mm choć jest ich kilka wielkościowo podobne i endometrium 5 mm -jak sądzicie? Mam długie cykle. Czy coś z tego będzie?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ