Problem ze śluzem i endometrium
-
WIADOMOŚĆ
-
Matylda36 wrote:
Także polecam wizytę u lekarza, by dowiedzieć się jakie są możliwości walki z tym robiącym co chce u każdej z nas endometrium Szkoda chyba czasu na domowe sposoby, które jak większość powyżej pisze im nie pomagają
Matylda36 w zupełności się z Tobą zgadzam dlatego też ten cykl był już monitorowany. Gin liczył, że endo jeszcze urośnie, a tu niestety. po owulce było nadal cienkie dlatego też dostałam Duphaston, zeby pomóc w zagnieżdżeniu ewentualnemu jajeczku. Kolejna wizyta za tydzień. jeżeli nie uda się w tym cyklu, poproszę o jakieś leki, które spowodują przyrost endometrium już w pierwszej fazie, nie zamierzam znowu liczyć na cud...Matylda36 lubi tę wiadomość
Aniołek 15.03.2014 (6 tc.)
-
zauważyłam znaczną poprawę śluzu biorąc B6, oeparol (wiesiołek) i syrop guajazyl miałam to zalecone przez lekarza, i naprawdę działa, syrop i oeparol bierze się tylko do owulacji a b6 przez cały cykl, zwróćcie uwagę by dawka b6 była 50 mg jedna tabletka, a dziennie przyjmuję jej 3x2 tabletki a więc 300mg."Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny mam pytanie o te witaminy z grupy B
piszecie żeby brac ich minimum 150mg na dobę.
to ile ja mam tabletek brać jak np w magnezie dla aktywnych mam zaledwie 1.4mg w tabletce, a Vitaminium B 5mg. są jakieś inne preparaty które zawierają więcej witaminy B6???? -
Najlepiej kupić 'czystą' witaminę B6, bo w preparatach wielowitaminowych jest jej bardzo mało. Witamina B6 w preparacie z magnezem wpływa na lepsze przyswajanie magnezu, dlatego pewnie dodają jej trochę. Ja kupuję czystą witaminę B6 (50mg w jednej tabletce). Biorę 4 tabletki dziennie - 2 rano, 2 wieczorem, rano dodatkowo dokładam do tego magnez.
aga.just lubi tę wiadomość
-
Ja łykam na śluz olej lniany w kapsułkach 3x1. Jestem w trakcie 2 miesiąca tabletek i chyba troszkę jest lepiej. Natomiast z endo kiepsko, tylko 8 mm. Wino i orzechy jakoś słabo na mnie działają co jeszcze mogę brać? Bronię się rękoma i nogami przed estrofemem.
-
ani mnie nie strasznie z tym CLO i zmniejszającym endometrium....
dziwię się że nie dostałam własnie estrofenu do CLO skoro on upośledza endo.
a może nie będzie tak źle..ogólnie endo mam dobre....cienkie było tylko na jednym monitoringu -