X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problemy z cyklem
Odpowiedz

Problemy z cyklem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się was poradzić. Mam 22 lata i nigdy nie przypuszczałem że mogę mieć cykle bezowulcyjne. Jednak miałam problemy z miesiączkami, które były bardzo bardzo bolesne, a raz w roku okresu nie mam z 3 Msc. Odkąd staram się o ciążę zaczęłam na poważnie się obserwować i tak w styczniu nie miałam owulacji, lekarz tak stwierdził. W luty według temp owulacją była a teraz według temp cykl bezowulacyjny. Czy to możliwe że owulacji brak tak w kratkę? Byłam u endokrynologa i kolejna wizyta 22 maja dopiero. A może jest możliwa owulacją bez skoku temp? W lutym brałam castagnus i może to wtedy on się przyczynił do owulki? Teraz zmieniłam i pije inofem. Poradzicie coś?

• Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje miniaturkę wykresu. Wspomnę jeszcze, że od nastolatki chodziłam do różnych ginekologów z tymi bolacymi miesiączkami i zawsze mówili, że taka natura. Obecnie bóle odeszły ale mam długie cykle, nawet ponad 35 dni.
    bf835095fdefffed9de0d473eeca1041.png

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Temperatura może skakać i przy bezowulacyjnych, śluz też może występować w bezowulacyjnych. Nawet badanie progesteronu 7 dpo nie ma takiej wiarygodności, bo są też kobietki, które miały owulkę przy niskim progu. Także udaj się na monitoring w najbliższym cyklu.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Db Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ