X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problemy z cyklem
Odpowiedz

Problemy z cyklem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się was poradzić. Mam 22 lata i nigdy nie przypuszczałem że mogę mieć cykle bezowulcyjne. Jednak miałam problemy z miesiączkami, które były bardzo bardzo bolesne, a raz w roku okresu nie mam z 3 Msc. Odkąd staram się o ciążę zaczęłam na poważnie się obserwować i tak w styczniu nie miałam owulacji, lekarz tak stwierdził. W luty według temp owulacją była a teraz według temp cykl bezowulacyjny. Czy to możliwe że owulacji brak tak w kratkę? Byłam u endokrynologa i kolejna wizyta 22 maja dopiero. A może jest możliwa owulacją bez skoku temp? W lutym brałam castagnus i może to wtedy on się przyczynił do owulki? Teraz zmieniłam i pije inofem. Poradzicie coś?

• Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje miniaturkę wykresu. Wspomnę jeszcze, że od nastolatki chodziłam do różnych ginekologów z tymi bolacymi miesiączkami i zawsze mówili, że taka natura. Obecnie bóle odeszły ale mam długie cykle, nawet ponad 35 dni.
    bf835095fdefffed9de0d473eeca1041.png

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Temperatura może skakać i przy bezowulacyjnych, śluz też może występować w bezowulacyjnych. Nawet badanie progesteronu 7 dpo nie ma takiej wiarygodności, bo są też kobietki, które miały owulkę przy niskim progu. Także udaj się na monitoring w najbliższym cyklu.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Db Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ