X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problemy z cyklem
Odpowiedz

Problemy z cyklem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się was poradzić. Mam 22 lata i nigdy nie przypuszczałem że mogę mieć cykle bezowulcyjne. Jednak miałam problemy z miesiączkami, które były bardzo bardzo bolesne, a raz w roku okresu nie mam z 3 Msc. Odkąd staram się o ciążę zaczęłam na poważnie się obserwować i tak w styczniu nie miałam owulacji, lekarz tak stwierdził. W luty według temp owulacją była a teraz według temp cykl bezowulacyjny. Czy to możliwe że owulacji brak tak w kratkę? Byłam u endokrynologa i kolejna wizyta 22 maja dopiero. A może jest możliwa owulacją bez skoku temp? W lutym brałam castagnus i może to wtedy on się przyczynił do owulki? Teraz zmieniłam i pije inofem. Poradzicie coś?

• Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje miniaturkę wykresu. Wspomnę jeszcze, że od nastolatki chodziłam do różnych ginekologów z tymi bolacymi miesiączkami i zawsze mówili, że taka natura. Obecnie bóle odeszły ale mam długie cykle, nawet ponad 35 dni.
    bf835095fdefffed9de0d473eeca1041.png

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Temperatura może skakać i przy bezowulacyjnych, śluz też może występować w bezowulacyjnych. Nawet badanie progesteronu 7 dpo nie ma takiej wiarygodności, bo są też kobietki, które miały owulkę przy niskim progu. Także udaj się na monitoring w najbliższym cyklu.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Db Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ