X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Problemy z cyklem
Odpowiedz

Problemy z cyklem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się was poradzić. Mam 22 lata i nigdy nie przypuszczałem że mogę mieć cykle bezowulcyjne. Jednak miałam problemy z miesiączkami, które były bardzo bardzo bolesne, a raz w roku okresu nie mam z 3 Msc. Odkąd staram się o ciążę zaczęłam na poważnie się obserwować i tak w styczniu nie miałam owulacji, lekarz tak stwierdził. W luty według temp owulacją była a teraz według temp cykl bezowulacyjny. Czy to możliwe że owulacji brak tak w kratkę? Byłam u endokrynologa i kolejna wizyta 22 maja dopiero. A może jest możliwa owulacją bez skoku temp? W lutym brałam castagnus i może to wtedy on się przyczynił do owulki? Teraz zmieniłam i pije inofem. Poradzicie coś?

• Db Nowa

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje miniaturkę wykresu. Wspomnę jeszcze, że od nastolatki chodziłam do różnych ginekologów z tymi bolacymi miesiączkami i zawsze mówili, że taka natura. Obecnie bóle odeszły ale mam długie cykle, nawet ponad 35 dni.
    bf835095fdefffed9de0d473eeca1041.png

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej iść na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Temperatura może skakać i przy bezowulacyjnych, śluz też może występować w bezowulacyjnych. Nawet badanie progesteronu 7 dpo nie ma takiej wiarygodności, bo są też kobietki, które miały owulkę przy niskim progu. Także udaj się na monitoring w najbliższym cyklu.

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Db Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedź

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ