X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Skurcze owulacyjne
Odpowiedz

Skurcze owulacyjne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was zapytać w którym dniu odczuwacie skurcze owulacyjne? W przeddzień, czy tego samego dnia, czy może jeszcze jakoś inaczej?

• malinovapat Znajoma

Wysłany: 9 marca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Chciałam Was zapytać w którym dniu odczuwacie skurcze owulacyjne? W przeddzień, czy tego samego dnia, czy może jeszcze jakoś inaczej?

Hej :) ja odczuwam dziwne bóle 1-2 dni przed...

teverde lubi tę wiadomość

• Alisoon Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak to u Was wygląda pod kątem śluzu w dniach płodnych. Ja jeszcze pół roku temu miałam go mnóstwo, jak zaczęłam starać się o dziecko nagle zniknął. No wiem czy to kwestia psychiki czy czego. Mając w tym miesiącu teoretycznie dni płodne w okresie owulacji mój śluz przypominał w konsystencji bardzo lejący się balsam. Nie był ani trochę rozciągliwy. I tak co miesiąc od pół roku. Okres mam regularnie co 27-28 dni. Myslicie, że z takim śluzem uda mi się zajść w ciążę?

Alison
  • ignite Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Dzień przed i w tym dniu co owulacja

ignite
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisoon u mnie owu potwierdzona monitoringiem a sluzu tez nie zaobserwowalam...

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno czasami nie widac ale wystepuje w srodku i to wystarczy :)

• stokorotka17 Nowa

Wysłany: 23 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bol owulacyjny, czyli klucie w jajnikach nawet tydzien przed owulacja.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam ból jajnika w dniu owulacji i utrzymuje się czasami do następnego dnia. W tym cyklu bolał mnie mocniej niż zawsze bo przy kichnieciu myślałam że coś mi wystrzeli zaraz z jajnika :P Co do śluzu to dopiero w tym cyklu mam ok (zaczęłam brać wiesiołek) tzn. dzień przed owu pojawił się rozciagliwy z domieszką wodnistego a w dniu owu był już jak kurze białko. Wcześniej cały czas miałam jakby kremowy zmieszany z wodnistym i nie było go za wiele, rozciagliwego nie mialam. Dodam że 4 miesiące temu odstawilam tabletki anty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:47

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Aga2809 Nowa

Wysłany: 27 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ból owulacyjny w dniu owulacji :)

• Skarpeta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ DZIEWCZYNY :)

też się chciałam poradzić, może ktoś miał podobnie... nie wiem cóż to takiego... w tym miesiącu robiłam testy owulacyjne... i albo nie trafiłam albo owulacji nie było...
    ale odczuwam coś takiego jak ból owulacyjny... i w tym miesiącu jak mi się zaczął... tak do dzis czyli już prawie 8 dzień czuje raz bardziej takie kłucie raz lżej... czasami nie czuję wcale...
    i co Wy na to? ktoś tak miał? co to może znaczyć? czy skoro ból był to owulacja jednak była?
    help podpowiedzcie coś

Staramy się o dzidziusia :)
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból "owulacyjny" to najmniej miarodajny objaw owulacji. Bóle jajników mogą występować przed owu, w dniu owu i po owu. Piszesz o testach, a co pokazuje temperatura? To temperatura potwierdza owulację, testy tylko pokazują pik LH, który nie musi prowadzić do owulacji. Możliwe, że owulacji jeszcze nie było, ale jajniki ciągle nad tym pracują i stąd te bóle. Może się w końcu pojawi, albo będzie to niestety cykl bezowulacyjny.

Skarpeta lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odp, niestety temperatury nie mierze stąd był pomysł na testy... ten cykl jest ogólnie jest inny... brałam duphaston na wyregulowanie cykli... i niestety bardzo jest mozliwe że cykl ten będzie bezowulacyjny...

dzięki zawsze to jakas podpowiedź coby sobie nie robic nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:08

Staramy się o dzidziusia :)
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po owulacji. ? Nie wiem.nie.mierze temp codziennie... od 3 dni teraz.mierze i temp rosnie...w niedziele mialam dodatni test ovu... do dzisiaj czuje jajnik po lewej stronie ..duzo grudkowatego sluzu i dziwne skurcze macicy... do okresu tydzien..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1-2 dni przed. Pierwsza owulacja Po porodzie i odstawieniu kp ( 17 miesięcy) była tak bolesna, że aż wymiotowałam. Teraz już jest po "staremu".

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nic nie czuję :( śluz mam wodnisty, ale tylko parę dni po zakończeniu okresu i w testach wyszła mi owu ok. 10 dc, gin twierdzi, że to niemożliwe.... :(

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie owulacja w tym miesiącu wypadła w 9 dc, ale sam okres trwał 3 dni :(
    Bardzo wątpię, że w tym cyklu się uda.
    Co do objawów, to jeszcze przed zmierzeniem temperatury i zrobieniem testu wiedziałam, że tego dnia jest owulacja, bo piersi zaczęły dokuczać, a ten objaw jest u mnie w pakiecie ze skurczami.
    Tak więc u mnie właśnie w dniu owulacji występują skurcze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ