Skurcze owulacyjne
-
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę jak to u Was wygląda pod kątem śluzu w dniach płodnych. Ja jeszcze pół roku temu miałam go mnóstwo, jak zaczęłam starać się o dziecko nagle zniknął. No wiem czy to kwestia psychiki czy czego. Mając w tym miesiącu teoretycznie dni płodne w okresie owulacji mój śluz przypominał w konsystencji bardzo lejący się balsam. Nie był ani trochę rozciągliwy. I tak co miesiąc od pół roku. Okres mam regularnie co 27-28 dni. Myslicie, że z takim śluzem uda mi się zajść w ciążę?Alison
-
Ja odczuwam ból jajnika w dniu owulacji i utrzymuje się czasami do następnego dnia. W tym cyklu bolał mnie mocniej niż zawsze bo przy kichnieciu myślałam że coś mi wystrzeli zaraz z jajnika Co do śluzu to dopiero w tym cyklu mam ok (zaczęłam brać wiesiołek) tzn. dzień przed owu pojawił się rozciagliwy z domieszką wodnistego a w dniu owu był już jak kurze białko. Wcześniej cały czas miałam jakby kremowy zmieszany z wodnistym i nie było go za wiele, rozciagliwego nie mialam. Dodam że 4 miesiące temu odstawilam tabletki anty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 14:47
teverde lubi tę wiadomość
-
CZEŚĆ DZIEWCZYNY
też się chciałam poradzić, może ktoś miał podobnie... nie wiem cóż to takiego... w tym miesiącu robiłam testy owulacyjne... i albo nie trafiłam albo owulacji nie było...
ale odczuwam coś takiego jak ból owulacyjny... i w tym miesiącu jak mi się zaczął... tak do dzis czyli już prawie 8 dzień czuje raz bardziej takie kłucie raz lżej... czasami nie czuję wcale...
i co Wy na to? ktoś tak miał? co to może znaczyć? czy skoro ból był to owulacja jednak była?
help podpowiedzcie coś
Staramy się o dzidziusia -
Ból "owulacyjny" to najmniej miarodajny objaw owulacji. Bóle jajników mogą występować przed owu, w dniu owu i po owu. Piszesz o testach, a co pokazuje temperatura? To temperatura potwierdza owulację, testy tylko pokazują pik LH, który nie musi prowadzić do owulacji. Możliwe, że owulacji jeszcze nie było, ale jajniki ciągle nad tym pracują i stąd te bóle. Może się w końcu pojawi, albo będzie to niestety cykl bezowulacyjny.
Skarpeta lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
dziękuję za odp, niestety temperatury nie mierze stąd był pomysł na testy... ten cykl jest ogólnie jest inny... brałam duphaston na wyregulowanie cykli... i niestety bardzo jest mozliwe że cykl ten będzie bezowulacyjny...
dzięki zawsze to jakas podpowiedź coby sobie nie robic nadzieiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 15:08
Staramy się o dzidziusia -
Dziewczyny a po owulacji. ? Nie wiem.nie.mierze temp codziennie... od 3 dni teraz.mierze i temp rosnie...w niedziele mialam dodatni test ovu... do dzisiaj czuje jajnik po lewej stronie ..duzo grudkowatego sluzu i dziwne skurcze macicy... do okresu tydzien..Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
nick nieaktualnyMnie owulacja w tym miesiącu wypadła w 9 dc, ale sam okres trwał 3 dni
Bardzo wątpię, że w tym cyklu się uda.
Co do objawów, to jeszcze przed zmierzeniem temperatury i zrobieniem testu wiedziałam, że tego dnia jest owulacja, bo piersi zaczęły dokuczać, a ten objaw jest u mnie w pakiecie ze skurczami.
Tak więc u mnie właśnie w dniu owulacji występują skurcze. -