Śluz płodny
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam ten sam problem - śluz płodny występuje u mnie kilkakrotnie w ciągu cyklu, to znaczy, że organizm przygotowuje się do owulacji - jeśli po którymś razie wzrasta temperatura, to wiem, że owulacja była, jeśli nie - to cykl bezowulacyjny.
Mam pytanie troszkę z innej beczki, choć tematyka podobna. Czy syrop wykrztuśny na bazie lipy może spowodować pojawienie się śluzu płodnego? Jestem w 5dc, tuż po miesiączce i dziś zaobserwowałam po prostu "fontannę" (przepraszam za zwrot!) śluzu wysoce płodnego - nigdy wcześniej takiej ilości i tak dobrej konsystencji nie zaobserwowałam u siebie. Od kilku dni jestem mocno przeziębiona i piję właśnie syrop wykrztuśny. Czy mógł on spowodować rozrzedzenie śluzu?
Czytałam kiedyś o tym, że jest to możliwe w przypadku syropu Guajazyl, ja stosuję inny, na bazie lipy. Czy miałyście może podobne doświadczenia?Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych. -
nick nieaktualny
-
Ha ! Własnie mam to samo po razpierwszy, 8 dc i śluzpiękny płodny Testy owulacyjnebardzo negatywne, więc przychylam się do tezy zAgatki
-
Gosia....nie myslec za duzo tylko brykac i przytulac !
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja będę brykać od jutra, no może od pojutrza raczej i juz teraz sobie piję na poprawę fazę pierwszą Płodności, bo sobie zamówiłam z tego konkursu co był na Ovu, żeby się udało przy pierwszym strzale bo już tyle lat czekamy z tym wszystkim, że po co ma być dłużej, nie?
-
A ja wreszcie zaobserwowałam różnicę i to chyb adzięki baby and mama med własnie, bo wcześniej nigdy nie wiedziałam jaki mam - wydawało mi sie, ze cały czas taki sam i dopiero teraz ujawinła się róznica więc mogę zacząć obserwacje i może się uda
-
Baś - ja tez zauważyłam podobny efekt. i dlatego jak na razie polecam te zioła, bo one rzeczywiście ułatwiają proces starań...zaczynałam niby profilaktycznnie, ale baby and mama med chyba faktycznie doprowadziły do regulacji hormonów u mnie a myślałam, że nie ma specjalnej potrzeby i tak sobie piłam jako sposób na szybsze zajście w ciążę.
-
Witajcie dziewczyny
jestem tu nowa i mam pytanie odnośnie ziół, o których piszecie: "baby and mama med". Którą wersję najlepiej?? Cykle mam raczej regularne, więc ta opcja wydaje mi się bez sensu, ale pozostałe...?? Mężuś przebadany, mógłby obdzielić jeszcze dwóch facetów, ja za to jestem mega spięta, nastawiona tylko na ciążę, libido średnio ostatnio, łykam duphaston.
Podpowiedzcie proszę. A może coś innego?
Z góry dzięki
-
Dziewczyny podpowiedzcie, co myśleć ?? od jakichś 3 tygodni bardzo dużo siusiam, o kilku dni biegam jak najęta, Jestem w 8 dniu cyklu, niby okres miałam normalnie, w terminie, wszystko pięknie, ale to sikanie. Do tego dzisiaj doszły bóle dołu brzucha i tak jakby jajnika jednego.Nie wiem, robić test, czy szkoda pieniędzy? Boje się kolejnego rozczarowania, ale w sumie te dolegliwości zaczynają być podejrzane, nie wspomnę już o uciążliwości.
Pomocy
Aha, i jeszcze też śluz płodny przy tym jest...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 20:16