X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację sok grejpfrutowy-ciekawostka
Odpowiedz

sok grejpfrutowy-ciekawostka

Oceń ten wątek:
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w necie ciekawy wątek na temat rzekomego wpływu regularnego spożywania soku z grejpfruta na owulację (podobno przyspiesza i dodatkowo zwiększa ilosći jakość śluzu). Nie wiem, czy to przypadkiem nie kolejne placebo, ale pewnie nie zaszkodzi :-) Wklejam link do forum, gdzie znalazłam całą dyskusję na ten temat:
    http://babyandbump.momtastic.com/trying-to-conceive/759834-grapefruit-juice-ovulation.html

Anulka55, weronika86, Bikini31, d.orota lubią tę wiadomość

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda taka informacja daje nadzieje na zwiekszenie szans, a co za tym idzie lepsze samopoczucie ktore jest bardzo wazne w czasie staran :)

zapodam dzis grejpfruta ;)

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczęłam eksperyment - popijam od początku cyklu, minimum szklankę dziennie. Lubię soki, więc to dla mnie żaden problem. A nuż pomoże? W każdym razie na pewno nie zaszkodzi. W poprzednich cyklach miałam owulację 19 dc i 17 dc, ciekawe, czy tym razem, będzie szybciej.
    Aha: trzeba tylko uważać, jeśli się przyjmuje jakieś leki, bo grejpfrut może wchodzić w niepożądane interakcje.

• tabliczka nadzieja Nowa

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm...brzmi bardzo zachęcająco:)Jutro zakupię grapefruita do mojej spiżarki. Dzięki za informacje.

Tabliczka Nadzieja
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Interesujace. Kupuje sok bo mam problemy ze sluzem.

8599gov35hcg7r21.png
  • Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to i prawda , ale pamiętajcie o tym że soki z cytrusów działają na śluz zakwaszająco, jest to zdrowe gdy sie nie starasz o dziecko , bo trudniej dla bakteri i grzybków ale przy stananiach trudniej pleminiczkom , więc lepiej z tym nie przesadzać

rafusek lubi tę wiadomość

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, jasne - z niczym nie można przesadzać. Co za dużo, to niezdrowo :)Ja piję szklaneczkę - półtorej dziennie (ale naprawdę codziennie, bo chyba liczy się syatematyczność).
    Kochane, nie wiem - może to przypadek, a może to działa jak placebo, ale w tym miesiącu miałam śluz rozciągliwy i w takiej ilości, jak już nie miałam od miesięcy, kiedy to łykałam castagnusa i wiesiołek...
    No i nie chcę zapeszać, ale owu tak jakby też wcześniej (program mi wyznaczył na 10dc, ale moim zdaniem to bzdura i osobiście obstawiam 15 albo 16dc - wtedy miałam wysoko szyjkę, mnóóóóstwo białka jaja kurzego i MEGA libido). Może to po prostu kwestia większej ilości witaminy C? A może kwestia picia większej ilości płynów?Nieważne co, ważne, że w moim subiektywnym odczuciu działa :)
    Pozdrawiam

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , niech to sobie będzie i placebo -ważne żeby działało

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
  • madzik55 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja słyszałam,że sok z grepfruta i podobnie jak z innych cytrusów zaburza wchłanianie leków..także byłabym z tym ostrożna..

f2wlhdgeetnyqlj9.png

l22nha007gsnivdu.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, pisałam o tym wyżej - dlatego chyba warto stosować, jeśli się nie przyjmuje jakichś leków (a przynajmniej nie popijać nim leków, tylko zachowac rozsądny odstęp).

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak z tym grejpfrutem? dalej testujecie?
    Najbardziej interesuje mnie to czy naprawdę przyśpiesza owulkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem ciekawa i czy mogę go mieszać z bromkiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujcie świeże owoce nie są aż tak strasznie drogie a lepiej kupić sobie nawet tęczna zwykła wyciskarkę plastikową i wycisnąć świeży sok z 2 owoców ;) Polecam bo na pewno to lepsze niż

weronika86, betii, rafusek lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blysk_kotka wrote:
    może to i prawda , ale pamiętajcie o tym że soki z cytrusów działają na śluz zakwaszająco, jest to zdrowe gdy sie nie starasz o dziecko , bo trudniej dla bakteri i grzybków ale przy stananiach trudniej pleminiczkom , więc lepiej z tym nie przesadzać

Blyskotka nie zgodze sie z toba niestety. Ja am zakwaszony organizm wlasnie i kazano mi pic swieze owoce z cytrusow. Tak to logiczne, ze cytrusy kwasne wiec zakwaszaja, ale tak nie jest. W czasie przemian metabolicznych mandarynki, cytryna czy grejpfrut wlasnie sa alkaliczne ;) dodam tak na chlopski rozum- wchodzi kwasne, ale wychodzi alkaliczne :) hahah Srodowisko kwasne jest nieporzadane. Najbardziej zakwaszajace jest maka biala, slodycze, cola, napoje slodkie etc. Polecam kuracje octem jablkowym na odwaszenie :)

fiona83, Anna255, rafusek, Tova33, bonusowa, Toonney lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:42

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja ze względu na to że karmię piersią jestem skazana na wyłącznie naturalne wspomagacze - czytałam o tym soku, i że uwielbiam to będę stosować. Wyciskacie same czy gotowca pijecie? Z wątku podanego przez XYZ wynika, że sok z zagęszczonego (a więc wiekszość gotowców) nie działa....

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym cyklu testuję gotowca + 1,5 l wody codziennie, tylko nie wiem ile czasu trzeba czekać na ewentualne efekty. Przypuszczam ,że w tym cyklu będzie jeszcze za wczesnie, może wytrwam choć dwa :)

Parka lubi tę wiadomość

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok trezba wycisnac samemu, gotowce sie nie nadaja, za duzo sztucznych konserwantow i kazdy jest robiony z koncentratu...tak jak tu juz ktos napisal kupcie sobie reczna plastikowa wyciskarke, bardzo tania i wyciskac po dwa owoce...ja tak robie z pomaranczami np.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja prowadzę taki tryb życia ,że czas na to miałabym ewentualnie w niedzielę:/
    piję soki Tarczyn ,piszą ,że mają minimum 50% owoców w soku, no i tej chemii chyba tez nie ma tam az tak duzo , zobaczymy :-)

Liczę na to ,że ta woda też coś pomoże

weronika86 lubi tę wiadomość

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa u mnie z wyciskaniem to nie wypaliło - kupiłam w weekend gjerpfruty i jak je położyłam tak leżą. Chyba je po prostu zjem w całości :) Są te soczki jednodniowe w stylu Marwit, drogie jak nie wiem ale są świeżowyciskane i nie z koncentratu.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ