X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację sok grejpfrutowy-ciekawostka
Odpowiedz

sok grejpfrutowy-ciekawostka

Oceń ten wątek:
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyzwanie podjęte ;)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomogła woda, rzeczywiście śluz jest ciut lepszy. Z sokiem trzeba ostrożnie gdy bierzemy jakikolwiek lek ponieważ w najgorszym przypadku może działać jak trucizna. Jesli popijemy nim lek powoduje ze jego dawka sie zwieksza w organizmie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest jakaś różnica pomiędzy sokiem a całym owocem?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Adelo Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

z sokiem z grejpfruta powinny uważać osoby z nadmiarem estrogenów, gdyż zwiększa ich ilość, a estrogeny są przyczyną wielu kobiecych schorzeń. Nawet w ulotce leku hormonalnego, który stosowałam, było sugerowane, żeby unikać tych owoców. Ale zgadzam się, że na organizm mają wpływ nie kwasotwórczy - tylko zasadotwórczy :)

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Kala7777 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka kazała pić sok z grejpfrutów i marchwi. Nie mówiła w jakich ilościach. Ponadto wiesiołek i syrop Guajazyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:25

Kala
    aa05e126b2163123b1e696840538af1e.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na śluz świetnie podziałał na mnie wiesiołek, guajazyl, sięmię lniane(dla mnie w ogóle siemię to cud-działa na wszystko), ale dopiero jak to wszystko wspomogłam piciem dużej ilości wody, to śluz po prostu był piękny!Dużo, mega dużo piękniego płodnego śluzu!

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • mar Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy endometriozie niestety nie mogę spożywa grejfrutów bo są wspomagają produkcje estrogenów.

pytanie - po co wyciskać sok z grejfruta jak można po prostu zjeść grejfruta ? O.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:43

sylwiunia lubi tę wiadomość

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to od dziś woda i grapefriut ;-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj ginekolog powiedzial, ze cytrusy zwlaszcza greyfrut moze powodowac wrogosc sluzu dla plemniczkow, podobnie z sokami:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:39

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ponad miesiąca piłam codziennie świeżo wyciśnięty sok z grejpfruta różowego (jakieś 250-300 ml). Efekt był, nie powiem. Owulacja wystąpiła jakieś 6 dni wcześniej, a miałam problem z późną owulacją. Brałam też w tym czasie kwasy omega 3, olej lniany, wiesiołek i len mielony. Sądzę jednak, że to grejpfrut zadział ze względu na działanie wspomagające estrogeny. Jednak po tym czasie musiałam odstawić ponieważ w okolicach węzłów chłonnych (szyja, pachy), twarz i po wewnętrznej stronie rąk i nóg pojawiła mi się jakaś wysypka - małe swędzące krostki. Gdy nie pije jest już lepiej. Jak widać - co za dużo to nie zdrowo.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odświeżam wątek ;) Ja jadłam 1 grejpfruta niemal codziennie w tym cyklu i jak zazwyczaj objawy owu zaczynały się 17 dc i ovu ok 20 tak w tym obj zaczęły się w 12 :O Oby pomogło ;) I mam troszkę więcej śluzu niż w poprzednim cyklu. Teraz mam 14 dzień i tylko troszkę śluzu, ale jajniki szaleją. Zobaczymy czy będzie ovu. Pojutrze lub w następny wtorek idę do gina i usg pokaże czy pękł jakiś skubaniec ;)

Buziaki i miłego starania się :*
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flawonoidy zawarte w soku grejpfrutowym hamują metabolizm niektórych leków, czym zwiększają ich stężenie we krwi, co może skutkować nasileniem się działań niepożądanych. Można go pić, ale w co najmniej 6-8h odstępie po zażyciu leków:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jadłam całego grapefruita codziennie od okresu do owulacji, (oraz inne pyszności - opisane w pamiętniku na fioletowej stronie) i owu była szybciej i czułam ból owulacyjny :) Dodam, że zakończyło się dwoma kreseczkami :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczne konsumpcje grejpfruta :) w koncu zjedzenie go to prawie tak samo jak wypicie :) zaczne od kolejnego cyklu :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ