sok grejpfrutowy-ciekawostka
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
z sokiem z grejpfruta powinny uważać osoby z nadmiarem estrogenów, gdyż zwiększa ich ilość, a estrogeny są przyczyną wielu kobiecych schorzeń. Nawet w ulotce leku hormonalnego, który stosowałam, było sugerowane, żeby unikać tych owoców. Ale zgadzam się, że na organizm mają wpływ nie kwasotwórczy - tylko zasadotwórczy"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
Na śluz świetnie podziałał na mnie wiesiołek, guajazyl, sięmię lniane(dla mnie w ogóle siemię to cud-działa na wszystko), ale dopiero jak to wszystko wspomogłam piciem dużej ilości wody, to śluz po prostu był piękny!Dużo, mega dużo piękniego płodnego śluzu!" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
-
ja przy endometriozie niestety nie mogę spożywa grejfrutów bo są wspomagają produkcje estrogenów.
pytanie - po co wyciskać sok z grejfruta jak można po prostu zjeść grejfruta ? O.OWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:43
sylwiunia lubi tę wiadomość
-
Od ponad miesiąca piłam codziennie świeżo wyciśnięty sok z grejpfruta różowego (jakieś 250-300 ml). Efekt był, nie powiem. Owulacja wystąpiła jakieś 6 dni wcześniej, a miałam problem z późną owulacją. Brałam też w tym czasie kwasy omega 3, olej lniany, wiesiołek i len mielony. Sądzę jednak, że to grejpfrut zadział ze względu na działanie wspomagające estrogeny. Jednak po tym czasie musiałam odstawić ponieważ w okolicach węzłów chłonnych (szyja, pachy), twarz i po wewnętrznej stronie rąk i nóg pojawiła mi się jakaś wysypka - małe swędzące krostki. Gdy nie pije jest już lepiej. Jak widać - co za dużo to nie zdrowo.
-
Hej, odświeżam wątek Ja jadłam 1 grejpfruta niemal codziennie w tym cyklu i jak zazwyczaj objawy owu zaczynały się 17 dc i ovu ok 20 tak w tym obj zaczęły się w 12 Oby pomogło I mam troszkę więcej śluzu niż w poprzednim cyklu. Teraz mam 14 dzień i tylko troszkę śluzu, ale jajniki szaleją. Zobaczymy czy będzie ovu. Pojutrze lub w następny wtorek idę do gina i usg pokaże czy pękł jakiś skubaniecBuziaki i miłego starania się :*
-
Melduję, że jadłam całego grapefruita codziennie od okresu do owulacji, (oraz inne pyszności - opisane w pamiętniku na fioletowej stronie) i owu była szybciej i czułam ból owulacyjny Dodam, że zakończyło się dwoma kreseczkami
-