testosteron a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyodswiezam watek - po wizytach u kilku lekarzy, kazdy z nich twierdzil, ze moj nieznacznie podwyzszony testosteron nic nie zaszkodzi w ciazy, nie wiem jak to jest jak ktos ma mega wysoki... mi testosteron obnizyl sie mysle po unormowaniu prolaktyny, bo jak wiadomo, hormony sa ze soba powiazane jeden z drugim, stad potem takie rozchwiania w organizmie...
oprucz herbaty z lukrecji, testosteron obnizy sie po picu octu jablkowego (np 2 lyzeczki octu na letnia przygotowana wode - nie goraca, bo ocet straci swoje wlasciwosci). Androgeny na pewno spadaja, bo niechciane wloski znacznie wolniej u mnie rosly, a jak nie pilam nic - nadal w swoim tempie... jeszcze jedna opcja - picie miety pieprzowej przez tydzien po 2 filizanki dziennie w pierwszych dniach cyklu - tez moze obnizyc androgeny - gdzies wyczytalam o tym artykul Takze jest troche opcjiasioczek86, karolina01231 lubią tę wiadomość
-
Ja mam za wysoki, we wtorek ide na konsultację do endokrynologa07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
*problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
-
nick nieaktualny
-
Ja jak miałam za wysoki testosteron wolny (bo testosteron zwykły miałam ok) to mi lekarz przy staraniach zapisał sterydy. Konkretnie Pabidexametason. Utyłam od niego 5kg a przecież miałach schudnąć, bo spadek wagi tez może unormowac hormony. Testosteron mi spadł od sterydu ale jakim kosztem? Sterydy sieją spustoszenie w organiźmie, więc niby na spadek nie trzeba brać tabletek anty, ale uważam że w staraniach z testosteronem jest najgorzej. Bo progesteron czy prolaktyne da sie lekami unormowac i nie blokuje się płodności a z testosteronem jest kicha.
Aktualnie dawno nie badałam testosteronu, ale biorę na niego myo-inositol i niepokalanek. A sądząc po mojej twarzy, która od testosteronu zawsze była mega obsypana, to teraz jest nawet całkiem spoko. Jak coś mi wychodzi to w lutealnej od prolaktyny. -
Dołączam do Was
Hormony mam bardzo mocno zawyżone
Testosteron przy normie 48.10 mam wynik 83.63
DHEA przy normie 9.80 mam wynik 14.37
I androstendion przy normie 3.30 mam wynik 3.29
Od grudnia nie udaje mi się zajsc w ciaze
Poprzednie ciaze w 1 cyklu starań z odstawienia antykoncepcji.
Mam już dwójkę dzieci 3 ciąża pozamaciczna w zeszłym roku we wrześniu -