X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację testosteron a ciąża
Odpowiedz

testosteron a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odswiezam watek - po wizytach u kilku lekarzy, kazdy z nich twierdzil, ze moj nieznacznie podwyzszony testosteron nic nie zaszkodzi w ciazy, nie wiem jak to jest jak ktos ma mega wysoki... mi testosteron obnizyl sie mysle po unormowaniu prolaktyny, bo jak wiadomo, hormony sa ze soba powiazane jeden z drugim, stad potem takie rozchwiania w organizmie...

oprucz herbaty z lukrecji, testosteron obnizy sie po picu octu jablkowego (np 2 lyzeczki octu na letnia przygotowana wode - nie goraca, bo ocet straci swoje wlasciwosci). Androgeny na pewno spadaja, bo niechciane wloski znacznie wolniej u mnie rosly, a jak nie pilam nic - nadal w swoim tempie... jeszcze jedna opcja - picie miety pieprzowej przez tydzien po 2 filizanki dziennie w pierwszych dniach cyklu - tez moze obnizyc androgeny - gdzies wyczytalam o tym artykul <3 Takze jest troche opcji :)

asioczek86, karolina01231 lubią tę wiadomość

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odswiezam watek !! :)

Czy sa dziewczyny ktore maja wysoki testosteron?

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za wysoki, we wtorek ide na konsultację do endokrynologa

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oreore wrote:
    Ja mam za wysoki, we wtorek ide na konsultację do endokrynologa

Kochana i co lekarz powiedzial??

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam za wysoki testosteron wolny (bo testosteron zwykły miałam ok) to mi lekarz przy staraniach zapisał sterydy. Konkretnie Pabidexametason. Utyłam od niego 5kg a przecież miałach schudnąć, bo spadek wagi tez może unormowac hormony. Testosteron mi spadł od sterydu ale jakim kosztem? Sterydy sieją spustoszenie w organiźmie, więc niby na spadek nie trzeba brać tabletek anty, ale uważam że w staraniach z testosteronem jest najgorzej. Bo progesteron czy prolaktyne da sie lekami unormowac i nie blokuje się płodności a z testosteronem jest kicha.

Aktualnie dawno nie badałam testosteronu, ale biorę na niego myo-inositol i niepokalanek. A sądząc po mojej twarzy, która od testosteronu zawsze była mega obsypana, to teraz jest nawet całkiem spoko. Jak coś mi wychodzi to w lutealnej od prolaktyny.

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was :-(
    Hormony mam bardzo mocno zawyżone
    Testosteron przy normie 48.10 mam wynik 83.63
    DHEA przy normie 9.80 mam wynik 14.37
    I androstendion przy normie 3.30 mam wynik 3.29

Od grudnia nie udaje mi się zajsc w ciaze :-(
    Poprzednie ciaze w 1 cyklu starań z odstawienia antykoncepcji.
    Mam już dwójkę dzieci 3 ciąża pozamaciczna w zeszłym roku we wrześniu :(

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ