Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka23 wrote:Felinka jajeczko po owulacji do 24 h żyje więc mogło przetrwać 🙂. Jak ty się wogóle kochana czujesz, jak samopoczucie?
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ale dzięki że pytasz 😘
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Ale dzięki że pytasz 😘
Ja miałam taką samą sytuację i po 2 tygodniach pojawił się kropek więc na prawdę nie martw się. Będzie dobrze 🙂. Myślę, że z takiego martwienia się na zapas nic dobrego nie wychodzi, martwić się można jak faktycznie jest źle -
Natka23 wrote:Ja miałam taką samą sytuację i po 2 tygodniach pojawił się kropek więc na prawdę nie martw się. Będzie dobrze 🙂. Myślę, że z takiego martwienia się na zapas nic dobrego nie wychodzi, martwić się można jak faktycznie jest źle
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Aj bo mnie ten lekarz wyprowadził z równowagi. Idę za tydzień ale z drugiej strony zastanawiam się czy jest sens... Może warto zaczekać te 2 tygodnie... Sama nie wiem
Czytałam że martwiłaś się tym że przepisał duphaston. Powiem ci, że warto się cieszyć nie smucić bo duphaston pomaga zarodkowi się zagnieździć i ogólnie go wspiera 🙂. Nawet na ulotce jest to napisane, przeczytaj sobie 🙂. Ja na szczęście też miałam go przepisanego jak miałam ten pusty pęcherzyk i ogromnie się z tego cieszę, bo po 2 tygodniach pojawił się kropek Tymuś 🙂. Zdarza się, że ginekolog nie przepisuje nic w przypadku samego pęcherzyka i czeka aż sama się sytuacja rozwinie. Ale jak organizm słaby i zarodeczek też to niestety różnie się to kończy. Z tym tekstem o krwawieniu to akurat lekarz grubo przesadził, powinien być bardziej wyrozumiały i delikatniejszy. Buc z niego i tyle. Jak masz cierpliwość to zaczekaj te 2 tygodnie. Ja jak poszłam na tą drugą wizytę, żeby sprawdzić czy zarodek się pojawił to byłam wtedy w pełnym 8 TC i zarodek był widoczny. Więc może lepiej zaczekać te 2 tygodnie, duphaston podziała i zarodeczek będzie widoczny ❤️. I ominie cię stres, że po tygodniu go nie widać i znowu trzeba czekać na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 22:29
-
Natka23 wrote:Czytałam że martwiłaś się tym że przepisał duphaston. Powiem ci, że warto się cieszyć nie smucić bo duphaston pomaga zarodkowi się zagnieździć i ogólnie go wspiera 🙂. Nawet na ulotce jest to napisane, przeczytaj sobie 🙂. Ja na szczęście też miałam go przepisanego jak miałam ten pusty pęcherzyk i ogromnie się z tego cieszę, bo po 2 tygodniach pojawił się kropek Tymuś 🙂. Zdarza się, że ginekolog nie przepisuje nic w przypadku samego pęcherzyka i czeka aż sama się sytuacja rozwinie. Ale jak organizm słaby i zarodeczek też to niestety różnie się to kończy. Z tym tekstem o krwawieniu to akurat lekarz grubo przesadził, powinien być bardziej wyrozumiały i delikatniejszy. Buc z niego i tyle. Jak masz cierpliwość to zaczekaj te 2 tygodnie. Ja jak poszłam na tą drugą wizytę, żeby sprawdzić czy zarodek się pojawił to byłam wtedy w pełnym 8 TC i zarodek był widoczny. Więc może lepiej zaczekać te 2 tygodnie, duphaston podziała i zarodeczek będzie widoczny ❤️. I ominie cię stres, że po tygodniu go nie widać i znowu trzeba czekać na wizytę
Natka23 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez drugi cykl z duphastonem i chociaz udalo sie dwie kreski uzyskac❤️ Pierwszy cykl za szybko wzielam, ale za drugim razem juz wiedzialam kiedy. Wczesniej w ogole nie wychodzilo. Lekarz polecil mi nawet brac do 14 tygodnia jakbym zaszla i slyszalam same dobre opinie wiec nie masz sie o co martwic☺️
Natka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdak wrote:Ja tez drugi cykl z duphastonem i chociaz udalo sie dwie kreski uzyskac❤️ Pierwszy cykl za szybko wzielam, ale za drugim razem juz wiedzialam kiedy. Wczesniej w ogole nie wychodzilo. Lekarz polecil mi nawet brac do 14 tygodnia jakbym zaszla i slyszalam same dobre opinie wiec nie masz sie o co martwic☺️
Ja akurat brałam go do 12 TC 🙂. On wspiera bardzo ciążę na wczesnym etapie 🙂Magdak lubi tę wiadomość
-
Tak Kochane ja wiem ale na pierwszej wizycie jak było samo ciałko żółte powiedział że progesteron ładny i nie ma sensu wspomagać, teraz progesteron miałam taki sam jak ostatnio i nagle trzeba.. I po prostu się wystraszylam.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Tak Kochane ja wiem ale na pierwszej wizycie jak było samo ciałko żółte powiedział że progesteron ładny i nie ma sensu wspomagać, teraz progesteron miałam taki sam jak ostatnio i nagle trzeba.. I po prostu się wystraszylam.
Felinka no to może wystraszyć jak się tak na to popatrzy. Rozumiem cię ❤️. Może twój kropeczek potrzebuje go więcej, organizm ludzki nadal jest zagadką, ciąża też ❤️Felinka94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Wracam na tutejsze forum…
Felinka pewnie zna moja historie, ale w skrocie, 31.12 zobaczylam moje pierwsze dwie kreski w zyciu, 1.01 zrobiony test z lekko ciemniejsza, ogromnie szczescie, nie mialam jak isc na bete ze wzgledu na wolne, 2.01 test zrobiony i kreska nie ciemniala, ale widzialam, ze to nie jest najlepsza metoda na sprawdzenie, 2.01 okazalo sie rowniez, ze masz ma covida, ja zaczelam sie troche zle czuc, ale bardziej ze stresu, test na covida caly czas mialam negatywny, 3.01 poszlam na bete, byla duzo za niska jak na 16dpo - 6.1 to prawie juz nie ciaza, 3.01 poszlismy rowniez zrobic test pcr i okazalo sie, ze mamy covida. Bety sprawdzic juz nie moglam, ale wczoraj kreski na czulym tescie nie bylo wcale i dzis dostalam okropny @, mocniejszy niz zawsze🥺 niestety, moja pierwsza ciaza okazala sie biochemiczna…
Ale dzis juz obudzilam sie silniejsza i trzeba dzialac dalej. Maz mnie wspiera, zwlaszcza gdy wiem, ze nie jestem jedyna. Kto tak jak ja stata sie o rainbow baby? ❤️ Testy owulacyjne przygotowane na ten cykl☺️ -
nick nieaktualnyMagdak wrote:Hej dziewczyny! Wracam na tutejsze forum…
Felinka pewnie zna moja historie, ale w skrocie, 31.12 zobaczylam moje pierwsze dwie kreski w zyciu, 1.01 zrobiony test z lekko ciemniejsza, ogromnie szczescie, nie mialam jak isc na bete ze wzgledu na wolne, 2.01 test zrobiony i kreska nie ciemniala, ale widzialam, ze to nie jest najlepsza metoda na sprawdzenie, 2.01 okazalo sie rowniez, ze masz ma covida, ja zaczelam sie troche zle czuc, ale bardziej ze stresu, test na covida caly czas mialam negatywny, 3.01 poszlam na bete, byla duzo za niska jak na 16dpo - 6.1 to prawie juz nie ciaza, 3.01 poszlismy rowniez zrobic test pcr i okazalo sie, ze mamy covida. Bety sprawdzic juz nie moglam, ale wczoraj kreski na czulym tescie nie bylo wcale i dzis dostalam okropny @, mocniejszy niz zawsze🥺 niestety, moja pierwsza ciaza okazala sie biochemiczna…
Ale dzis juz obudzilam sie silniejsza i trzeba dzialac dalej. Maz mnie wspiera, zwlaszcza gdy wiem, ze nie jestem jedyna. Kto tak jak ja stata sie o rainbow baby? ❤️ Testy owulacyjne przygotowane na ten cykl☺️
Ja się póki co nie staram ale trzymam kciuki, żeby trafił ci się szczęśliwy cykl ✊❤️Magdak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzia wiesz ze jestem z Tobą całym ❤️
Natka miło że mnie rozumiesz 😪😚Natka23, Magdak lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dzis 16dc testy nadal negatywne. Zero boli, zero sluzu z objawow to tylko bol piersi. Chyba cos sie z ta moja owulacja pokrecilo 😟Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
nick nieaktualnyEwelaKrk86 wrote:Dzis 16dc testy nadal negatywne. Zero boli, zero sluzu z objawow to tylko bol piersi. Chyba cos sie z ta moja owulacja pokrecilo 😟
Może jeszcze wyskoczy. Ilo dniowe masz cykle? Tempke sobie mierzysz? Bóle nie zawsze są przed owulacją no ale śluz by się przydał -
nick nieaktualny
-
Ostatatnie dwa cykle 26, 30 dni.
Śluz w 11 dc jak bialko, test negatywny.
Pozniej brak śluzu. W 14 dc kremowy przez jeden dzien. Testy negatywne. Jedyne objawy to bol piersi. Jedynie dzis z rana takie pobolewanie, wrazliwosci podbrzusza. Temperatury nie mierze.Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
Kobietki, ja mam takie pytanie dotyczące testów owulacyjnych. Z którego sikańca go mniej więcej robicie? 😆 Czytałam gdzieś w internecie, że nie powinno się robić z pierwszego, bo za duże stężenie może być i wyjdzie zakłamany...z drugiego już powinien wyjść dobry? ☺️
Zastanawiam się czy dobrze sikam na te testy 😂